|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:13 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Altium Designer...
Да и мен живо ме интересува, дали са вдигнали драстично производителността.
Иначе той лиценза ви какво като изтича, вие губите подръжка и ъпдейт, но можете да си го ползвате. Нашия поне е така. А то от подръжката им едва ли някой се възползва, ъпдейти също не съм качвал никога.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 08, 2017 3:46 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ами пробвай - при мен изглежда по-бърз, ама дали е значително е друг въпрос. Още не е за регулярно ползване, при мен гръмна няколко пъти, отделно на форума им има доста рев. Става само да видиш какво да очакваш.
|
| Сря Ное 08, 2017 7:45 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Дано да получим повече от това, за което говориш, че иначе ... 
|
| Сря Ное 08, 2017 8:11 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Стоя си на 16-ката значи...
|
| Сря Ное 08, 2017 10:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Груби, това е бета тестова версия - ти какво точно очакваш? При мен го ползвах два дена, нищо не е гръмнало за сега нито пък съм хванал някакви грешки. Дали е сто пъти по-бързо - естествено, че не е. Просто е видимо по-бързо и колкото по-нов е компа, толкова по-бързо е. На мен лично ми харесва, а най-много ми харесва че не са променили тотално интерфейса и менютата та не се налага човек да се лута.
|
| Чет Ное 09, 2017 2:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по SI вижда ли се някакъв напредък, или си е същото?
|
| Чет Ное 09, 2017 2:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, какво е SI
|
| Чет Ное 09, 2017 2:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Signal Integrity
симулация на достоверност на сигналния път предавател -> линия -> приемник. модели на двете/трите, рандом данни, око диаграма и подобни шукарии.
общо-взето желателна, ако не задължителна част, като минеш ~50MHz сигнал и искаш той да пристига верен, че и на време.
писал съм по темата какво демонстрираха преди време на един семинар тука. пишеха се разни формулки в едни формички, коефициентите бяха нещо като 1.000004. честно казано не се загледах нататък, след като го видях това.
|
| Чет Ное 09, 2017 2:58 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Абе то SI си има и сега, след 14-та или 15-та версия, обаче до колко е достоверно и от къде ще вземеш модели ... ??
|
| Чет Ное 09, 2017 3:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
модели има всеки производител, който заслужава внимание. ако ги няма - по-добре стой далеч от него.
|
| Чет Ное 09, 2017 4:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Дедо, знам че има нещо такова но никога не съм го ползвал. Според ме за сега какво правят е просто да пренаписват точно същата функционалност към новата платформа и освен леко забързване и леки промени в интерфейса не трябва да очакваме нищо повече в 18-та версия. Като съм си говорил с тях точно това им е плана на първо време. После като поизчистят бъговете от пренаписването смятат вече сериозно да се захванат с вкарване на нови неща. Кога ще стане обаче и в кои точно версии още не е ясно. ПП. Н'бабане сега се сетих за твоя експортер към Circuit Maker, че може просто менюто да липсва в новата версия, дето инсталира оня ден. Виж в старата, където го има като тръгнеш да къстъмайзваш менютата каква точно е командата, дето го стартира и просто го добави в менюто на новата версия. Аз така направих с PCB рипортите в новата 18-та версия, щото го бяха забравили да го добавят в менюто и всичко си тръгна и работеше без грижи. Та може някой по невнимание да е затрил менюто за експорта към CM  .
|
| Чет Ное 09, 2017 4:54 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
като няма модел - действате като ябълките, купувате си мрежов анализатор/характериограф и си мерите сами...а даже и да има, може да проверите дали е точно така...
|
| Пет Ное 10, 2017 12:42 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за спайс модели има прилична яснота по методиката. за S-параметри е ясно - мерене, щото си зависи и от конкретните компоненти. за ибиса обаче ... си трябва магьосник. и ибиса все пак е само електрически/токов модел на сигнала. истински забавно става, като добавиш и поведенчески модел във верилог едно поне е сигурно - ако нещото не можеш да го докараш на симулатор да работи, по-добре не го пускай за проба в реалния свят, и там няма да работи. обратното не винаги е вярно.
|
| Пет Ное 10, 2017 9:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Гложди ме една много еретична идея откоято почти съм сигурен какъв ще е резултата, но все пак, чудя се дали да не пробвам пак това недоразумение, за алтиума говоря, че с този 99 трябва да псукам виртуалак всеки път, а гледам и нещо се чупи, май съм инсталирал грешната версия. Та какво ще препоръчате като версия, нещо кеото не забива.
|
| Нед Дек 03, 2017 6:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ментор?
|
| Нед Дек 03, 2017 6:17 pm |