Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Къде си правите платките ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
JoroS написа:
Никола, ако имаш предвид конкретна платка, изпрати им я и ще ти върнат цена. Като ходих ми обясниха, че работят с твърде много различни варианти и затова не могат да направят ценова листа. Цената се формира от подготовка и изработка. Тоест единичните бройки са доста скъпи.

това е доста тарикатско извинение, според мен се пробват да вземат различни пари според клиента, няма такова нещо като много варианти което да не може да се направи на ценова листа, как тогава те оценяват платката или и методика нямат? скоро ми дойде една оферта от Тайван всичко си бяха написали хората кое как и колко се отразява на цената към 12 параметъра: колко слоя, каква площ, за какво време за изработка, дебелина на м-ла, дебелина на медта, маски, печат, финиш (hal, gold, osp..), carbon, peel-mask, blind-burried, impedance check, e-test и т.н. всичко в табличка като им дойде заявка гледа в таблицата и оферира, бас държа че и македонците имат нещо такова, но накрая има един коефициенат *К (според клиента колко селски е направил заявката :)
аман от такива търговци

Съб Мар 25, 2006 5:48 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Заек, изказваш се неподготвен! Тая ни балканска подозрителност ... :lol:

Съб Мар 25, 2006 6:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@JoroS,
Имаш ли непосредствени наблюдения върху работата им? Колко слойни платки правят, на колко мила реално? Какво е качеството на маските и покритията?

Нед Мар 26, 2006 12:14 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Явно макетата не са опряли до нашия скромен ( да не казвам по силна дума ) пазар.

Нед Мар 26, 2006 12:40 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
аз платките си ги правя сам със асфалтов лак и тушовка-ако е за СМД монтаж целият текстолит го мажа на тънък слой с лак и оставям за 10 мин. да изсъхне под 100 вата крушка.След изсъхването на лакът платката се изчертава на милимертова хартия и се изкопирва въху така подготвения текстолит.Има няколко варианта-ненужният лак да се премахне напълно или да се изреже около пистите като вторият става като че ли плтката е правена не фреза 8) аз лично предпочитам вариант 1 защото винаги има шанс някъде да капне тинол и да ми се опуши платката :lol: като постна снимките на управлението на количката ще видите как ги правя!ецването(разяждането) става в разтвор на железен трихлорид които е препоръчително да е загрян до 40-60 градуса.само внимаваите че аз вчера в мазето като го загрявах са се отделяли изпарения и сега не мога да говоря дето съм ги дишал :( :evil: друг начин за правене на такива платки(много тънки писти и малък клиренс)е лак за нокти(обикновен едноцветен чист без брукати и такива гадости)които се налива в рапидограф и се чертае бързо да не се разтече.След изчертаване върху текстолита се оставя да изсъхне около 10 мин. на котлон(загрян на не повече от 60 градуса.Тези 2 метода съм ги пробвал вкъщи и мога да кажа че стават невероятни платки 8)

Нед Мар 26, 2006 12:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
и предполагам време имаш в излишьк свободно...

Нед Мар 26, 2006 12:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
аз платките си ги правя сам със асфалтов лак и тушовка

И аз пробвах, ама ми е много трудно с BGA, QFP и рзновидностите им :finga:

Нед Мар 26, 2006 7:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
Цитат:

брех :!: много пък си сигурен че не става :!: аз на така направена платка съм запоявал LB1810(виж и даташита)о платката стана като че ли в лаборатория и правена :P пробвал съм и за чипове с разстояние м/у краката 0,1мм и пак става :!: вярно е че е трудоемко и иска доста време обаче пък ти излиза къде-къде по-евтино от заводска :? само трябва да измисля как да инжектирам вътре в платката разтопен тинол и да става многослойни :? :roll: :lol: :wink:

Нед Мар 26, 2006 8:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
И изпратиха ли?

Не. :roll:

Нед Мар 26, 2006 8:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
JoroS написа:
Никола, ако имаш предвид конкретна платка, изпрати им я и ще ти върнат цена. Като ходих ми обясниха, че работят с твърде много различни варианти и затова не могат да направят ценова листа. Цената се формира от подготовка и изработка. Тоест единичните бройки са доста скъпи.

Това звучи много несериозно... :roll: :?
И обеснява факта защо след като им писах 2 пъти не си направиха труда да отговорят поне веднъж.

Нед Мар 26, 2006 8:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
IGBT написа:
пробвал съм и за чипове с разстояние м/у краката 0,1мм и пак става

ХАХАХАХА този пич не спира да ни весели, преди това пиеш една ракия да не ти трепери ръката а?

IGBT написа:
само трябва да измисля как да инжектирам вътре в платката разтопен тинол и да става многослойни

това ще е някаква нова технология PCBinjection сигурно :)

пич направо си номер 1 ако някой ти събере постовете и ги издаде на книга ще биеш по тираж вестник Труд и 24 часа едновременно

съвсем искренно ти се радвам, имаш много развинтено въображение и говориш много достоверно, направо някой с по-малко опит току виж ти се вързал :) :) :)

Нед Мар 26, 2006 9:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
IGBT написа:
Gogo написа:
Цитат:

брех :!: много пък си сигурен че не става :!: аз на така направена платка съм запоявал LB1810(виж и даташита)о платката стана като че ли в лаборатория и правена :P пробвал съм и за чипове с разстояние м/у краката 0,1мм и пак става :!: вярно е че е трудоемко и иска доста време обаче пък ти излиза къде-къде по-евтино от заводска :? само трябва да измисля как да инжектирам вътре в платката разтопен тинол и да става многослойни :? :roll: :lol: :wink:

Имам в момента за правене едни шестслойни платки. Ако се наемаш да ги направиш по твоя начин - 1Клв за работещ прототип! Да ти пратя ли файловете?

Нед Мар 26, 2006 9:26 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
IGBT предупредих те че за нищо няма да ти помагам ако продължаваш да ръсиш глупости. Вече те отрязвам окончателно от всякаква помощ.

Нед Мар 26, 2006 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
лупус,
прати му направо схемите, той ще си ги рутира по-по-най-оптимално :wink:

абе някой знае ли къде водят следите на онази фреза на LPKF от варна?

Нед Мар 26, 2006 10:16 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
За това ли говориш : http://www.miro-sys.com/ ?
Пише само, че е преустановил приемането на платки.

Нед Мар 26, 2006 10:25 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща