|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:17 pm
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Смяна на термодатчик ...
Ясно. Тогава внимателно започни да въртиш потенциометъра от 0 в посока към намаляване на хистерезиса и щом получиш желания минимален такъв, не върти повече, разпой единият извод на потенциометъра и премери стойността му. После или смени потенциометъра с такъв със стойността, която си премерил, или на този му добави успоредно едно съпротивление R като стойността на R определиш по формулата:
(R х 50000)/(R + 50000) = R измерено.
всичко това в Омове.
|
| Съб Окт 28, 2017 9:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е па тая малдеШ дето нищо не знае, пък много иска, започва да ме нерви! Прочетох първоначалния пост: И то защото искал да го ръгне някъде където и слънце не огрява. И аз искам Гоуфо да подфърча, даже крилца му купих, но на таблото не ми светва лампичка "Разтваряне на крилата" - ? Иначе: не може да заместиш 10к NTC с 2.5k най-вероятно PTC. Тук е първото попаднало ми ръководство и поне за мен е достатъчно: https://directvoltage-e7b.kxcdn.com/wp- ... anual-.pdfМноо писане за нищо.
|
| Съб Окт 28, 2017 9:51 pm |
|
 |
|
miro_9703
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Авг 15, 2013 3:07 am Мнения: 101 Местоположение: град Рудозем
|
Благодаря на @lcr всичко е както исках ...  А пък за @bongo_x2 като те нервят такива като мене, където нищо не знаят, а пък много искат - подминаваш темата и готово. И все пак, за да избегна дразненето ти, повече в този форум аз няма да пиша, дано да няма и други дразнители като мен. Айде лека вечер. П.С: Между другото софтуерно го накарах да промени хистерезиса - става със задържане на бутон "set", а не на бутон "+"  Някой може да заключи или изтрие темата ако иска ... Приключих с въпросите.
_________________ Тате, днес единствено аз отговорих на въпроса на учителката. -Браво сине, и какъв беше въпроса ? -Кой не си е написал домашното?
|
| Съб Окт 28, 2017 9:55 pm |
|
 |
|
timt
|
Наистина е дразнещ въпросът ти, без да се сърдиш но ако си беше направил труда да потърсиш е нета има толкова много достъпна информация от колкото да ангажираш хора да ти помагат. https://www.zahranvane.com/XH-W1209 Уважавай малко и себе си!
|
| Нед Окт 29, 2017 12:49 am |
|
 |
|
fich
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
То в инструкцията ( пост 17 ) си пише за параметър P1 - хистерезис 0.2-15.2 градуса и как се влиза в режим "параметри". Почти индустриално. PS: Свързването на светодиода е "убийствено" 
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Пон Окт 30, 2017 4:59 pm |
|
 |
|
miro_9703
Регистриран на: Чет Авг 15, 2013 3:07 am Мнения: 101 Местоположение: град Рудозем
|
Проблем .. без да искам към 3-ти пин на MCU-то подадох "+" за секунда и сега на дисплея постоянно показва -2 градуса. Всички функции си работят, само, че не показва вярно температурата. Дали не замина процесора ?
_________________ Тате, днес единствено аз отговорих на въпроса на учителката. -Браво сине, и какъв беше въпроса ? -Кой не си е написал домашното?
|
| Съб Ное 04, 2017 9:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мислех да напиша: "Пусни му същите волтове, но минус и ще се оправи" ама се отказах 
|
| Съб Ное 04, 2017 9:16 pm |
|
 |
|
timt
|
Що? Няма ли да стане? Мисля че е логично. 
|
| Съб Ное 04, 2017 10:07 pm |
|
 |
|
miro_9703
|
Благодаря за полезните ви отговори 
|
| Пон Ное 06, 2017 1:36 pm |
|
|