Отговори на тема  [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Димиране на LED лампи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Димиране на LED лампи
принципно, драйверите за диоди са 2 вида - димируеми и недимируеми.
вторите струват повече, понякога и доста повече, зависи от протокола, който чуват.

диодите светят с ток.
може да ми е увреден мозъка, ама схема само с грец и кондензатор ми е трудна за осмисляне, все на СС импулсно ми скача мисленето.
последния път си купувах драйвери на осрам за ~6 афто парчето 15W и категорично отказвам да си търкам мозъчните клетки как може да стане по-евтино.

вероятно с пурите има някаква уловка, все пак се слагат в тела със стартер, дросел и т.н.
малко ми се вижда невъзможна задачата да ги клатиш с триак.

не че не може да се вкара квадратен чеп в кръгла дупка, ама не е ли по-добре да се потърси кръгъл?
знаеш ми телефона

Пон Окт 23, 2017 11:59 pm
Профил

Не е изключено да няма нищо ако е много китайско, изправят и това е, като светодиодните ленти на 220 V, просто резисторите са сметнати за да осигурят приемлив ток. Но това е доста жълто изпълнение, но не и невъзможно.
А за тия драйвери по 6 афро на парче, ти говориш за чип или за някакво крайно у-во ? Има много димери, но има и лед лампи които просто не могта да се димират.

Вто Окт 24, 2017 12:18 am
Профил
Аватар

Баси цирка - китаеца е скрил регулатора в едното капаче. Иначе не са от верига но магазина си е съвсем сериозен. Те по скоро не са точно магазин, макар че имат и нещо като магазин и склад в който държат разни наличности, но повечето по-засукани работи ги доставят само по заявка.

Лампата е метър и двайсе (колкото стандартна 36 вата луминисцентна). Ето това : https://www.2r-bg.com/product/led-osvet ... -slim-ip44

Вто Окт 24, 2017 9:34 am
Профил ICQ

Ако си шракнал някоя снимка докато си разглабял ще е интересно да се види как е направено - в смисъл доколко вдъхва доверие. Чудя се за такива вместо класически тръби с осрам баласти.

Вто Окт 24, 2017 9:58 am
Профил
Аватар

@ АА : А забележките за управлението на симистора взе ли предвид? И защо първо не пробваш с прост димер за ламби, да имаш база за сравнение, или по-добре да заместиш управлението на твоя симистор с части от димер? Щото грешката може и софтуерна да е.

Всъщност, LED тръбите за замяна на луминесцентки не са съвсем стандартизирани. За повечето пише, че дроселът се окъсява, а стартерът се замества с бутафорен. Възможно е тези да си искат дросела, само стартера да се вади. Какво пише?
Извинявай за въпроса, ама ти дроселите окъсява ли ги и вади ли стартерите? :)

Вто Окт 24, 2017 11:17 am
Профил

Аз мисля, че дори е силно препоръчително при смяната на луминисцентните тръби с LED, дроселите и стартерите да се изкормят. В противен случай невъзможността за димиране ще е най-малкият проблем. По-неприятното е, че може да се получи напрежителен пик при пускането и това да не им се отрази добре.

Вто Окт 24, 2017 11:22 am
Профил
Аватар

Не препоръчително, поне за стартерите е задължително. Освен ако не искаш дискотека...

Вто Окт 24, 2017 11:26 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Обекта се прави сега. В телата има само лампи - няма дросели и стартери. Ще взема предвид забележките и съветите при следващите опити.

Вто Окт 24, 2017 11:34 am
Профил
Аватар

Ами управлението беше в термо свиваем шлаух. Не ми се режеше. Самите ледове изглеждат кадърно направени. Платката е достатъчно голяма за да осигури добро охлаждане, макар че по никакъв начин не е "залепена" за алуминиевия корпус. Честно казано за тия пари не очаквам да са нещо кой знае какво - другата седмица като ги светна ще кажа как са.

Вто Окт 24, 2017 11:39 am
Профил ICQ

Cekins, ако не ти представлява проблем, мерни и мощността на тръбата. Интересно ми е, всички ли китайци лъжат или само някои :)

Вто Окт 24, 2017 12:01 pm
Профил
Аватар

А каква работа ти върши информацията за мощността?

Вто Окт 24, 2017 12:03 pm
Профил

Същата, каквато при покупката на сирене. Държа да не ме лъжат. Конкретно с китайските LED - ове се натъквам на лъжи от порядъка на 50 - 100% отклонения от обявеното.

Вто Окт 24, 2017 12:09 pm
Профил

lcr написа:
Същата, каквато при покупката на сирене. Държа да не ме лъжат. Конкретно с китайските LED - ове се натъквам на лъжи от порядъка на 50 - 100% отклонения от обявеното.

Ти колко ватово сирене купуваш :)

Вто Окт 24, 2017 12:12 pm
Профил
Аватар

Ех тая мощност... Сама по себе си не е интересна. Единствения интересен параметър би трябвало да бъде, изразходвана енергия спрямо светлинен добив.

За феновете на мощните УЕД осветления, съм намислил да пусна УЕД с мощност 2.0001kW. Представлява печка духалка с успоредно монтиран стандартен светодиод. Няма да става за осветление, но ще е много мощен - като за във фейсбук. :D

Вто Окт 24, 2017 12:15 pm
Профил

Иде реч за това, че от една техническа спецификация се очаква преди всичко, тя да е коректна.
Ако евентуалната и некоректност не е от драматично значение, що се касае до мен, който си е купил 2 крушки, които е трябвало да са 6 ватови, пък са се оказали - 2, то как ли стоят нещата за някой, който прави проект на стойност ХХХХ пари, базирайки го на същата спецификация?

Вто Окт 24, 2017 12:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща