Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Краде ли ни БТК ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Краде ли ни БТК ?
Пускам тази тема, тъй като в някой ежедневници се написаха цели статии по този въпрос. Основните претенции на ожилените са за тъй наречените стрелички към мобилни телефони. Значи "някои специалисти" от БТК дават следната информация: ако набереме от телефон на БТК мобилен телефон и от другата страна, човека натисне червената слушалка за отказ от разговора, БТК ни таксува с 11ст. за проведен разговор от 1 сек. "Други специалисти" от БТК казват, че нямало такова нещо и че докато ние сваляме слушалката от ухото от другата страна са приели разговора и затова засичат разговор от 1 сек. По едно време имаше някакво защитно време от няколко секудни от евентуално осъществена грешна свръзка. Във всички случаи според мен няма проведен разговор, може би в началото броячите на БТК се засилват, за да наберат скорост :lol:

Аз лично реших да си направя експеримент като не вдигам мобилния телефон, след това ще откажа разговора с червената слушалка, след 1 месец ще се види по разпечатката слъгва ли ни БТК :twisted: Тъй като в Булгаристан почти всеки слух се оказва истина, най-вероятно гъза ни яде баница :twisted:

Вто Мар 21, 2006 10:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пирев, то кой не ни краде?
Имаше кампания за събиране на средства (по 1 лев) за пострадалите от наводненията през лятото. Сега гледай новините...
Плащаме вече втора година винетки, за да ни е хубаво като си трошим колите във все по-големите и по-нагъсто дупки...
Плащаме тока на циганите...
Правителството е закъсало - събира пари чрез КАТ...
Да прдължавам ли? Май няма смисъл...

Вто Мар 21, 2006 3:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ами има някви такива далавери които правят БТК :roll: щото на мен не веднаж ми се случвало званят ми от домашен телефон на GSM и този които ме е тарсил от домашния тел затваря а при мен дава че връзката още не е прекъснала и затварям с червената слушалка :lol:

Сря Мар 22, 2006 2:03 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Тая седмица говорих с човек от БТК и ми обясни че мобилните оператори и БТК не били "изчистили" сигнализацията по между си. И от там идва всичко. Мобилните първо връщат сигнал, който БТК приема като "начало на разговор"и чак след това реагира на "край на разговор". И така ти взима 11-те стотинки. Каза че уж не ставало винаги, ама не ми е ясно как така веднъж става, веднъж не :lol: Същото може да се случи и при набиране на какъвто и да е номер при получаване на съобщение, че линиите са заети и др. подобни. Т.е. при набиране на някои от новопоявилите се оператори, ако ви даде "няма връзка с абоната" или подобно също може да ви вземе пари. Проблема е решен само при повикваниея БТК -> Вивател, защото са си решили тоя проблем на "местно ниво".
Така, че както ме посъветваха от БТК - по-добре го остави да си звъни докато му писне, вместо да затваряш, за да не набутваш викашия абонат :D

Пет Мар 24, 2006 11:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мен не ме топли това, че не са си изчистили взаимните отношения, аз ли да им ги оправя ? Тонове хартия хабят за рекламни брошури, а за 2-3 реда да опишат проблема, нямат пари за мастило. Просто трябва някой да ги осъди и да завалят дела и ще си оправят нещата. Манги за глупави реклами има, но да си оправят бракуваната техника нямат. Въпреки това не съм убеден, че проблема е в мобилните оператори. БТК имат навика да доят раята.

Съб Мар 25, 2006 12:10 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами така е трябва някои да ги осъди :lol: ние като потребители каква вина имаме, че те неси били оправили отношенията по междуси :evil:

Съб Мар 25, 2006 1:03 am
Профил

Мнение 
Мобилните определено нямат вина. Просто на БТК им отърва да приемат всеки сигнал като начало, да таксъват и чак след това да гледат какво точно е значел този сигнал. Наистина са за съд, но както ми каза човека от БТК това е почти толкова трудно доказуемо в съда, колкото и че Ал Капоне се е занимавал с незаконна дейност :lol:
Те и затова го правят. Просто все още са недосегаеми. И после ми кажете че няма монопол.... :evil:

Съб Мар 25, 2006 10:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
глупусти на тъкалета. по-скоро на телефонни шайби :wink:
сигнализация - дрън-дрън

бтк от година вече не тарифира по сигнализация. написаха си техни програми, които смятат в не-реално време колко да ти вземат.
какви данни вземат под внимание, май никой не знае. то там и не останаха много хора, дето разбират.
не знам дали е само тази причината, но от тогава спряха и AOC (Advise Of Charge). преди години услугата беше платена, и аз си я бях пуснал на всички телефони - и домашни и служебни. като я спряха, не върнаха пари, естествено. просто им изнася да не знаеш нищо.

ако се оправдават с проблеми в сигнализацията между бтк и мобилните (предполагам става въпрос само за мтел и глобул), на това ниво сигнализацията е пo SS7. там е абсолютно невъзможно да стане грешка. ама никак няма как да стане. и няма какво толкова да и се "чисти". в същност, тази сигнализация е настроена още при пуска на съответния оператор - за 2-3 месеца може да има някакви проблеми, но те не са в тарифирането. представете си го като граф на състоянията (стейт-машина). всяко състояние и всеки преход от състояние в състояние (ако е допустим) си има код. няма повтарящи се кодове. в кой телевизор е повредата според вас?

преди бтк да си сменят начина на тарифиране всичко си работеше нормално - никой не се е оплаквал от такива ефекти. сега как изведнъж са я разбъзикали сигнализацията? и кой точно я е разбъзикал :lol:

бтк, енергото, ВиК и особено топлофикация няма никакъв шанс да бъдат съдени. щото закона им е дал такива права, дето ги няма и полицията - бележка от ВиК има силата на изпълнителен лист, идават и ти вземат собственост за неплатена вода (например). сега, като влязоха частните "съдии-изпълнители", нали се сещате кои ще бъдат те? поредната легализация. яките момчета вече ще работят законно, ще си имат трудов договор (може някой даже да се назначат на длъжност "мутра"), ще се осигуряват за пенсия.

може и да не харесвам много репликите, идващи от европа, но в частта си за съдебната система хората са абсолютно прави.

Съб Мар 25, 2006 11:54 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]