|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:28 pm
извличане на формула за pressure sensor, заплащане
| Автор |
Съобщение |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Re: извличане на формула за pressure sensor, заплащане
Cekins отвъд номиналният обхват никой не дава гаранции никакви. Въпроса е принципен и няма място за спор. Това че сензора е линеен доста извън обхвата го приеми като бонус.
Wika правят едни три проводни датчици с напреженов изход за нас които са много подобни на този от първата картинка. 400бара ном на G1/4 и имат цифров интерфейс през който прочиташ полиномите за калибрация по налягане и температурна компенсация. Но дори и без полиноми си бяха супер линейни Досега не съм срещал нелинейни датчици за налягане така че да се навираш между шамарите и линеаризираш нещо нескопосано по дизайн е глупаво Най кривият датчик който ми е попадал досега бяха едни ±50Pa и въпреки това пак се вместваше в 1% кривина преспокойно, само да имаш за губене 1 ден да го калибрираш както трябва
|
| Вто Окт 17, 2017 7:22 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е явно не се изразявам точно - при Siemens нещата явно не са като при другите. Точно това за гарантирана линейност и точно показание извън маркирания обхват го имаше писано някъде - може би е било на листовката на датчика или някакъв друг документ но съм го чел и съм го пробвал. Идея си нямам на каква цена ви идват датчиците - тия дето аз ползвам са около 300лв. Не съм слагал кой знае колко много но грижи досега съм нямал.
|
| Сря Окт 18, 2017 9:36 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Иха, не знам това някакъв специален трансдюцер ли е, на ifm са доста по-евтини и са качествени. Всички които съм виждал са линейни и означения обхват е пропотционален на изходния сигнал. Разлика може да има в значенията под/нд лимитите, на 4-20 обикновенно под 4 са различни грешки.
|
| Сря Окт 18, 2017 10:44 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
150ойро е постижима цена за хубав пасивен датчик с тензоелемент като 2200 на GEMS, или нещо кастъм с електроника вътре на WIKA, но трябва да имаш обем и търпение за да стане работата с германците. Тогава получаваш глезотии като индивидуално калибриран сензор с малка консумация за който споменах горе. Може да го замениш с друг на полето без да се налага да се калибрира цялото изделие. WIKA предлагат и АТЕХ изпълнение на почти същата цена, но педалите отказват да го напишат в прав текст в документацията а само като допълнителна буква в парт номера
|
| Сря Окт 18, 2017 10:09 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е аз доколкото знам Siemens се калибрират фабрично. С какви елементи са вътре идея си нямам. По принцип не съм чак такъв фен - вземам такива щото е по-лесно - клиентите така или иначе искат автоматиката да е Siemens. Купувал съм и сонда Pt100 - нейната цена ако кажа ...
|
| Сря Окт 18, 2017 11:02 pm |
|
|