Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
bongo_x2 написа:
До тук нищо свръхестествено. Шоуто обаче настъпва когато големите разходи на някой Данъчен номер се доближат до приходите или се окаже, че има имоти за които цял живот не трябва да яде според подадените данъчни декларации. Затвор, aма сериозен и истински!

Понякога се чудя, толкова ли си наивен или се правиш....

Пон Окт 16, 2017 10:24 am
Профил ICQ

Аз като си спомня че преди 5-6 години за да ми дадът фактура за горивото трбяваше да с екарам с тях, не знам кой и какво е декларирал ... както и да е Гърция не може да ми е критерий за нищо, нация на рибари и овари които съвсем скоро ще стигнат пак до там.
Всъщност в БГ се плащат доста данъци, дори се надплащат. ето сега тая акция с касовите наличности, е за да нямам главоболия просто разпределям всичко като дивидент, да ама то не е, имам купища разходи които са в чужбина свурзани с пътувания по работа, да ама това някой трбяв ада седне, да събере всички бележки,които по принцип пазя, да го мапне с разходи по карти или тегления на кеш .... докато стане счетито ги пуснало за дивиден. Ето тук примерно цялата тази история с разходи свързнаи с пътуване и т.н. тук е по-голяма бумащина от САЩ, там пък ако се хванат може да не ти признаят дори реални разходи, не че го правят, освен ако не си се престарал.
Проблема в БГ е че разхода на държавата е твърде голям, продукта недостатъчен и съответно просто не влизат достатъчно данъци, и те се чудят от къде да изкарат още някой лев, затова и тия простотии със служебни автомобили, телефони, компютри ... лесното е да намалят администрацията и да я направят по ефективна, тук включвам и полиция и всякакви други кръвопийци, да ама не им стиска. Също така трбява да с епрекратят злоупотребите със социалнто подпомагане и да с енаправи закон който да не стимулира професия безработен, ама и това не им стиска.

Пон Окт 16, 2017 11:17 am
Профил
Аватар

Закона, дето не стимулира професията безработен му се вика "Закон за прекратяването на помощите за безработни" :). Най-голямата причина за безработицата са въпросните помощи и прага за минимална заплата. Махаш двете и безработицата изчезва, ама съответно после и никой не гласува за теб. Затова демокрацията е лошо нещо, защото всеки гласува с портфейла си. Трябва да се премахне демокрацията и да се върнем към робството може би.

Пон Окт 16, 2017 1:03 pm
Профил

Dimitar написа:
...Махаш двете и безработицата изчезва, ама съответно после и никой не гласува за теб...

То сега, всеки който не е с две леви бяга навън, та тогава нещата ще се решат автоматично - няма безработица, щото няма кой да работи... Ти имаш ли най-малка представа, че заради тази политика на ниски доходи тук, вероятността да намериш някой с КИ над тази на стайно растение е много по-малка, отколкото да удариш 6 от тотото.
За гласуването същата работа - никой няма да гласува, щото няма да има никой в държавата :).

Пон Окт 16, 2017 2:08 pm
Профил

Тук си малко в грешйка, според мен бягат средно способните, защото за способните в БГ условията започват да стават по-примамливи от тези по останалата Европа. Разбиращи, способни хора, които искат да работят не са останали без работа и то добре платена, това е моето наблюдение, лошото е че са малко, направо ги няма.
Митко, няма нужда да е толкова крайно, но трябва да е ясно че бай-мангал не може да получава помощи защото никога не е работил, ако иска да мре гладен, и не само той, сътщо така всички бели мангали, нека да има помощи но да са до 3 месеца да речем, и да нямаш право да отказваш работа.
Трябва да се стимулира разждаемостта, но не от мангали, аз бих сложил и расов признак, но от европата много ще ни се накарат, аи както казах има не малко бели мангали, та според мен стимулирането трябва да е на база заплащане на родителите, така ако родителите не работят получават 0 лв помощи за дете, ако са на 10 хил заплата защо да не получават и 2 хил, това ще стимулира работещите заети хора защото така спокойно могат да си поемат разхода за детегледачка, също по някакъв начин и работодателите трябва да осъзнаят че трябва да се стимулира разждаемостта.
Не се ли вдигне разждаемостта каквото и да правим след 20 години ще сме на същото дередже т и по-лошо, сега лесно може да се закърпи положението, но след 10, 20-30 години ...

Пон Окт 16, 2017 2:23 pm
Профил
Аватар

Убу де, ама има една голяма и все по-затъваща България и една друга процъфтяваща наречена София и Пловдив. И то благодарение на корупцията.

Пон Окт 16, 2017 3:11 pm
Профил

Не са само София и Пловдив, хайде да не сме толквоа черногледи, Стара Загора се развива добре, Русе също малко по малко, Бургас, да не кажа и Варна, въпреки че от тия Варна е най-зле. Може да не се забелязва все още, но на месец се отварят по 1-2 нови фабрики и те със сигурност не са в София, верно Пловдив е на първо място в това отношение но като цяло се отварят почти навсякъде, това неминуемо с времето ще доведе до не малко позитиви.
Стига оплакване, изобщо не сме толкова зле, брат ми все така си живее в Шумен, има работа, може да храни детето си, не е останал на улицата, да може и нашите малко да помагат но така или иначе си е там, не се оплаква, не виждам защо другите трябва да се оплакват.
Ние сме винаги недоволни, провиницята е недоволна и завижда на Софиянци, Софиянци с анедоволни и звиждат на Германците, тия дето отидат в германия не малко от тях са пак недоволни но вече няма на кого да звиждат и започват да го играят доволни ... виждам какво ли не, къде ли не, Българите са все от нещо недоволни.
Според мен такива като Димитър които са способни, намери ли са работа и са доволни са малцинство от тези навън. До онзи ден бях по Вегас, само мрънкащи Българи, в града с най-ниска безработица в момента в САЩ, щат без щатски данък, евтини жилища, евтина храна, големи бакшиши .... и всички мрънкат от нещо, всички недоволни от нещо ... аман. Или име топло, или им е студено, или трябва много да работят, или пък малко им плащат или бог знае какво им е. 50% от тия не говорят английски а са там с години, нямали работа, малко им плащали, ами поне еидн английски научи бе майна ... другите научили ама избират работа, таква да не е, онакава да не е, ама ти като нямаш професия и си с две леви ръце какво очакваш, някой да ти плаща по 150 к на година за това че ти не можеш да си вържеш обувките ????
у на същата работа, търся си конструктор, вече 6-ти месец, идва само спам, айде някак се спрях на двама след много избор, пращм им елементарно задание, връщат ми решение като от първокурсник в механо техникум. Пиша писмо и обеснявам, така и така, решението не е ефективно поради 1,2,3,4 моля разработете и втората задача като вземете в предвид по горното. И хоп отново същото аматьорско решение... стискам зъби и предлагаме на единия котйо изглеждаше малко по-добре като техника на работа със солида, с ясната идея че този човек ако се окаже схващаш в което изобщо не съм убеден, ще му трябва 6-12 месеца да навлзе в час и да започне да ни върши работа. предлагаме всичко ккоето е поискал, след дълго мълчание отговор, ами много сте ми далеч .... айде тези които ги наемам за офиса на Лозен как да е въпреки ч еима транспорт, но това е на Захарна фабрика, има наблизо метро, автобуси ..... далеч сме били .... не искам да споемнавам за всички позиции отворени, може да се напише роман и да с еекранизира в 4-6 часов филм на ужасите ...

Пон Окт 16, 2017 3:36 pm
Профил

ToHu, стимулирането на раждаемостта става много лесно - детските се изплащат накуп, с компенсирана инфлация един път като хлапето завърши 7 клас, и още път един като завърши средно образование, и трети пък ако завърши висше. Няма нужда да се делят по какъвто и да било признак. Автоматично ще се пресече практиката, някои да раждат деца и да не мислят за тяхното възпитание.

Пон Окт 16, 2017 4:09 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
До онзи ден бях по Вегас, само мрънкащи Българи....

Че то други българи има ли?

Пон Окт 16, 2017 4:18 pm
Профил ICQ

просто ще се появят повече висшисти безработни, ако цигнката зане че има да взема пари ще го изучи, нищо не и струва, повярвай. не съм расист /тайка говоря за пред хората/ но образованият циганин в болшинството случаи е толкова безполезен колкото и необразованият, дори повече, също като образованите негри ...
Едва ли може ей така да се седне и да се каже това трябва да се направи, или пък да се прави копи пейст, това си иска изследване, за което сме малко закъснели, да се разбере кои групи от обществото, какво ги спира да имат деца, да с епрецени внимателно кое би ги стимулирало, и да им се дадът съответните стимули.
Другият вариант е по насилствен и недемократичен, данък бездетие, ако нямаш дете данъка ти от 10% става както следва : без деца 60%, с едно дете 30%, с две деца 20%, с три деца 10%, с повече от три деца 0% ... или пък задължително забебване, с или без желанието/участието на съпруга.

Пон Окт 16, 2017 4:18 pm
Профил

Цецо написа:
ToHu написа:
До онзи ден бях по Вегас, само мрънкащи Българи....

Че то други българи има ли?

Мда, така е, те на сега и ние мрънкаме ;)

Пон Окт 16, 2017 4:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Тони, що не смениш подхода? Вземи си някой млад (току-що завършил) който няма да има претенции за голяма заплата, да му е близо и т.н. и си го научи да върши това което ви трябва. Ползите от това са много: ти ще му изградиш работните навици, в крайна сметка ще е човек с идеалните знания/умения да върши точно каквото искаш, шансовете да напусне бързо (да те използва за трамплин) ще са малки и др. Лошото е само едно: няма да стане бързо.

Пон Окт 16, 2017 5:51 pm
Профил

Няма .... търсим и такива, исках да опитам и с няколко девойки, ето сега гледах една, но ми се вижда твърде рисков кадър а нивото и е много далеч, тук има един много голям проблем, трудно, много трудно се учи ако не знаеш какво правиш. Мен ми трябва за листов материал и детайли, освен че трябва д аимаш въображение как да направиш едно нещо, трябва да знаеп кое е изпълнимо и кое не е, кое кога можеш да го правиш. Освен това асемблиатата макар и не големи са с по 100-на компонента, гооря като крайно изделие, реално са 100-на субасемблита, ако не си сглобявал няма как да проектираш нещо годно за производство, в смисъл нещо което не изисква тройно повече време от нормалното.
Търсим човек който да го обучим, но ни трбява и човек който да работи, иначе на мен подхода почти винаги ми е такъв, вземем очвек в който виждам че има капацитет и го обучавам, да ама като ми трбява някой да работи какво правим. Който не е правил сложен шиийт метал, той не знае за какво става въпрос. Работата е доста неприятна, ако проектираш машинен елемент, говорим солидно железо е сравнително лесно, смяташ якост, занеш функционалните изисквания, проектираш. Да ама със шийт метала е по сложно, имаш функция, имаш финиш, имаш цена на производство. Всеки еидн от тези параметри може да повлияе корекнно конструкцията. прост пример, най-обикновенна кутия но с заоблени ръбове, има огромна разлика дали ще я боядисваш, дали ще я хромираш или ще е неръждавейка.
Всички до момента ми дават решение с отделен елемент за обиколната стена, т.е. цялата стена е един огънат елемент, изрично съм казал че е детайл който се хромира. Ако е боя прахово, да речем може да го прикапиш тук таме и да стане работата, боята запълва, и макар че няма да имаш достатъчно якост може и да стане нещо компромисно. Да ама с хрома не е така, хрома иска плътен шев, от тук 1. цената на 2 м шев колкото е обиколката е безумно висока 2.полирането на тоя шев струва доста пари 3. за конкретната кутия с ниска стена, като нправиш 2 м шев и няма да имаш 3 см прав участък пък ако ще заварчка ти да е самия дедо боже.
Сега как да го направиш с по-малко шевове е очевидно, въпроса е как да направиш ъглите, има 3-4 варианта, трябва да прецениш според случая кой ще е най-удобен, тук пак опираме до цена, а решението зависи от радиуса на огъване, от дебелината на материала, от минималното инструментално оборудване което трябва да има фабриката за да го произведе и куп други неща.
Това не се учи з амесец два, това се учи с години, учи се гледайки други дизайни най-вече. Но идва и другият момент, една огъвка може да се направи по много начини, не е като вала да го струговаш, шпонковия канал да го фрезоваш или стържеш ... от там пък се влияе цялостната конструкция. Процеса е доста интерактивен, и към това трвбва да добавиш всички свързано с асмеблажа на изделието, това пък изисква да си сглобявал и не едно или две, през живота си съм сглобил хиляди, ако не и десетки хиляди най-различни изделия, наши, чужди, от този тип и нямащи нищо общо като приложение, пред очите ми е всяка една операция, знам колко време трябва, мога да ти определя време на сглобяване само представяйки си стъпките една по една и да ти гарантирам 10% точност.
Това е най-сложното, защото конструкторите напоследък са като програмистите, то работи ... никога не е влизал в цех да види как с епроизвежда, или пък има представа от производството на детайла но никога не е хвнал инстурменти и не е сглобил едно от творенията си, и не можеп да го накараш, той бил конструктор не бил асемблатор.

Пон Окт 16, 2017 6:11 pm
Профил

... значи хващаш асемблатора и го учиш да конструира и така няма да се измъква, че е конструктор, а не асемблатор.

Пон Окт 16, 2017 6:29 pm
Профил
Аватар

Добрият конструктор задължително трябва да познава технологиите иначе е обикновен чертожник.

Пон Окт 16, 2017 6:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 1080  Следваща