Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Аз не знам някъде по света да е тяхна отговорност, подписа е твоя, не техен. Сега ако започнат да те съдят в САЩ е важно да можеш да докажеш че си направил всичко по твоите сили, т.е. Хубаво е да имаш кореспонденция, това помага, може да е разликата между глоба и глоба и затвор, както и рефлектира размера на глобата. Доста е субективно, ако случиш на данъчен, и го убедиш че не си знаел и не е по твоя вина може и без глоба да минеш, но това ако се усетиш на времв, усетят ли те те късно е. Хубавото е че има много фирми и малко данъчни :-D

Нед Окт 15, 2017 10:01 am
Профил
Аватар

предполагам, че има и значение колко тлъста изглежда точката ти на екрана на данъчните.
или на някой друг с достъп до радара :roll:

Нед Окт 15, 2017 10:12 am
Профил

Това също, да направят 100 хил разход за да ти вземат 5 хил глоба не е икономически обосновано докато има такива от които могат да вземат 200-300 или милион. Но то не е трудно, една сметка да имаш и да не си я декларирал 10-на години... може в нея и 10 долара да няма. Това за сметки в чужбина, но аналогично има много репорти които може да си пропуснал и глобата да е дебела.

Нед Окт 15, 2017 10:29 am
Профил
Аватар

Тони, извън щатите вече нямам нищо на мое име точно заради IRS-а, рака че няма нужда да подавам нищо :). А данъците си правя сам още от самото начало, точно щото тия, дето ми ги правиха първата година излезнаха бади и специалистите. Нагледал съм се и на подобни истории с приятели, т.е. донякъде си прав, че има много некомпетентни хора, ама то това е във всяка професия и навсякъде. Със сигурност има и много хора, които са компетентни, обаче са и много скъпи. Ти спомена $300 на час - много над това са. $300 на час за адвокати и данъчни експерти е почти ентри левъл заплащане :). Също така само данъчния код на щатите е около 75 хиляди страници и поради тая причина данъчните експерти са строго специализирани в определени проблеми. Т.е. те може да са много добри, но ако твоя проблем е различен най-вероятно е да не могат да ти помогнст или поне няма да ти помогнат както трябва. Та трябва много търсене, докато намериш правилния човек.

ПП. Сметките трябва да са с над $10к за да трябва да се декларират. Това за персонални сметки - за фирмените мисля че няма значение колко пари има в тях, но не съм сигурен.

Нед Окт 15, 2017 2:59 pm
Профил

За сметките, не е баш, а за фирмени, т.е. ако имаш дялово участие във фирми също всички сметки ако имаш право да се разпореждаш със средства или ако имаш над 50%. За заплащането зависи дали си на договор или на единично посещение, фирмата изобщо не е ентри левел, не знам какви са им цените ако не си ги наел за постоянно.
За 75-те хил страници, може и повече да е , нямам никаква представа, и точно тов аимах в предвид, в много фирми дори да имат специлиаст той е в една област, в другите оставаш висящ. Добре е че си закрил всичко овреме, че разправията е неприятна.
Аз чувам и за доста объркани персонални декларации, или в най-добрия случай не работят в твоя полза.
Но двете неща нямат общо, както се казва който го е страх от мечки не ходи в гората.

Нед Окт 15, 2017 5:41 pm
Профил
Аватар

Обикновено не се налага да търсиш специалисти в много области, щото обикновено дейностите не са много. Персоналния такс код не е кой знае какво щом аз се оправям :). Верно аз нямам кой знае какви заеъртяни ситуации, ама помагам на доста познати, дето имат такива.

Нед Окт 15, 2017 7:17 pm
Профил

ето нищо не е проблем, проблема е обема :) и евентуално риска да не пропуснеш нещо, иначе четеш и разбираш, може би би на нас ни е лесно защото сме свикнали да четем документи не знам.
Има неща обаче които не се ли интересуваш ги пропускаш, от там глоба няма да получиш, но може да спестиш. Например ти запознат ли си че можеш да си отвориш твой пенсионен "фонд" и всички инвестиции които правиш от него са с нулев данък ?

Нед Окт 15, 2017 8:26 pm
Профил
Аватар

Запознат съм, ама първо има доста ограничения и второ няма данък докато не решиш да теглиш пари от фонда. Ако говориш за същите фондове, дето си мисля де.

Нед Окт 15, 2017 9:27 pm
Профил
Аватар

Понеже темата е за БГ, пък много се поамериканчи, а ние тях няма да ги стигнем по нищо (плюс или минус), пък в БГ в момента законите са врата у поле, пак да кажа колко просто го е решил съседът бай грък:
Там ЕГН няма, може би защото е някак си гадно и неетично да номерираш хора.
Всеки новородил се получава Здравно осигурителен номер като осигуровките му се покриват от тези на родителите му и/или от държавата.
Всеки в работоспособна възраст получава Данъчен номер. Без такъв не може и хладилник да се купи. Всяка година плащаш не голяма сума на сертифициран счетоводител да ти подаде декларацията.
До тук нищо свръхестествено. Шоуто обаче настъпва когато големите разходи на някой Данъчен номер се доближат до приходите или се окаже, че има имоти за които цял живот не трябва да яде според подадените данъчни декларации. Затвор, aма сериозен и истински!

П.С. Не приемам коментари на тема колко са зле гърците, особено от незапознати, защото в БГ сме в пъти по-зле.

Нед Окт 15, 2017 9:35 pm
Профил

bongo_x2 написа:
П.С. Не приемам коментари на тема колко са зле гърците, особено от незапознати, защото в БГ сме в пъти по-зле.

Oт къде се пръкна това БГ??? Сякаш вече е конфузно да се напише, или каже България или българин. :( . Защо вместо Гърция не пишем ГР?

Нед Окт 15, 2017 9:42 pm
Профил
Аватар

Щото се подразбира - за краткост, ама май вече си е и конфузно да свържеш България с това дето днес носи знака БГ.

П.С. Като кажа "Е*м ти държавата!" нали не мислиш, че си псувам родината?!

Нед Окт 15, 2017 9:51 pm
Профил

ToHu написа:
Аз не знам някъде по света да е тяхна отговорност, подписа е твоя, не техен

Тъй де, това е шантавото - някой изготвя документ с някакво съдържание, кара те да си сложиш подписа и да му дадеш едни пари? Явно е че го правиш понеже сам не можеш да го попълниш, значи съдържанието е отговорност на онзи. А ако се стигне до проверка/съд, бих очаквал да се гледа дали ти си дал грешни/непълни/подправени документи, или оня ги е описал неправилно. Щото иначе е като гадателите, знахари и тем подобни измамници.
Далеч съм от темата и затова питам - все пак, освен счети-то, нали минава и одит някакъв (поне тук засичам една кака да идва за по няколко дни 1-2 пъти в годината). И тая ли длъжност е "безотговорно за комисионна"?

Нед Окт 15, 2017 10:04 pm
Профил
Аватар

Значи Бонго било неетично да се номерират хората и затова гърците имали по два номера - социален и данъчен :D . И понеже всичко било много сериозно затова не можеха да ги накарат да плащат данъци и фалираха :D

Нед Окт 15, 2017 10:09 pm
Профил
Аватар

Гичо, тъй наечения CPA или сертифициран публичен счетоводител носи отговорност за всичко, което е направил в данъчната ти декларация, затова и подписа му под нея почва от $1000 и нагоре, НО както и сам казваш той носи отговорност според това какви данни си му дал ти и ако после се окаже, че ти леко си поизлъгал ти си носиш цялата отговорност.

Нед Окт 15, 2017 10:13 pm
Профил

Гичо, светът е несправедлив :)
Бонго, не знам до колко са по-добре и по-зле, лично според мен не са критерий или пример за нищо, освен за наглост и безотговорност.
Да САЩ е твърде далеч, навсякъде си е специфично, за законите в БГ не са врата в полето, не по-голяма от колкото на други места, проблема е в следствие и съдебна система, заото нито могта да те осъдят, нито пък да осъдят корумпираните служители на данъчните, при това положение няма закон който да е добър.
Аз лично не се оплаквам защото ползите от недостатъците в системата са в повече от негативите, поне за мен, това естествено не е добре за държавата и обществото. Но дали обществото заслужава нещо, мисля отдавна съм споделил мнението си по тоя въпрос кой и какво заслужава.
p.s. Митко, CPA има отговорност да не обърка цифрите, но няма отговорност да се погрижи те да са верни, а ти какво му даваш и той как го вписва, или като знам как понякга са искали ние да им ги разделим по видове разходи ... спокойно може да впише за разход нещо което не се квалифицира за такъв. Или пък да пропусне приход за който ти идея си нямаш че е приход.

Нед Окт 15, 2017 10:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510 ... 1080  Следваща