| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: DJ player/MIDI controller с STM32F105RBT6
Проблемът не е, че ще изкара -40dB. И -100dB да беше DAC-а пак ще се чува, щото като гледам аналоговото и цифровото му захранване са на късо, филтри, кондензатори и такива екстри да си ги нямаме, опроводяването да не говорим @0ьфф, пич дай схемата да ти оправим и да направиш една платка както трябва. Ако искаш запази и пусни и тая версия да видиш после какви ще са разликите 
|
| Чет Сеп 28, 2017 7:33 pm |
|
 |
|
0xff
Ранг: Минаващ
|
Ето ама неслагайте пъл-ъпи на JTAG-a че там ще закачам дисплея. Ако искате сложете и един 4 краков конектор за I2C OLED display, вслучай че не подкарам тоя от автомобилното CD. Аз го подкарах ама като включа всички сегменти и последните не тръгват. Иначе поединично си работят всичките.
Крачетата за I2C-oleda:
1. маса 2. ток 3. клок 4. дата
|
| Чет Сеп 28, 2017 8:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
тц, нямах предвид да ти редактираме... всъщност някой ако иска да редактира, ама аз съм на лайнукс и не мога да отварям таквиз файлове. Дай картинка/пдф само, като за предпочитане да се виждат номерата и стойностите на компонентите, за да не стават недоразумения.
Иначе нещата, които ме съмняват са: 1) Сякаш си спестил мноо от филтриращите кондензатори по захранването. Може да си отвориш дейташита, там са описани колко броя и какви стойности са нужни. Това обаче е минимумът и само в случай че ползваш качествени такива. 2) Не помня в чаршафите дали VDDA е с филтър, но силно ти препроръчвам да сложиш. Аналоговото захранване затова е изведено отделно, а не за да го окъсиш... От него се храни PLL-a и аналоговите периферии DAC/ADC. Ако не сложиш филтър, PLL-ти ще се чува и в съседния квартал, а пък шумовете от цифровата част ще ти съсипят аналоговщината. 3) DAC-a също може да го отфилтрираш. Най-малкото, заради съжителството му с PLL-а. А при по-голям мерак може и да му вдигнеш резолюцийката, така че едно low-pass-че може да предвидиш ей тъй за всеки случай. Има и други, ама дай едно по едно...
|
| Чет Сеп 28, 2017 8:27 pm |
|
 |
|
0xff
|
Разбрах те, ок. Ето я схемата, ся ще редактирам "късото" и low-pass на аудиото. Аз от мързел не сложих low-pass. И кондензатори не сложих от мързел.  Това обаче не го знаех че аналоговата част се захранва отделно. Тя много ток ли дърпа, щото може да се филтрира с RC вместо само с кондензатор. Как да променя clearance-a че крачетата на контролера стават зеленички ? Вмомента workaround-вам като го изключвам. Освен това как да направя екранировката да не минава толкова близо покрай пътечките ?
|
| Чет Сеп 28, 2017 8:50 pm |
|
 |
|
0xff
|
Ето готов съм
|
| Чет Сеп 28, 2017 9:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Няма ли други свободни пинове? Пулъпите не са за украса... след захранване jtag е активен и ако входовете му са хвърчащи може да получиш много интересни проблеми  Освен това към конектора трябва да има и VCC - може и през R да го вържеш. Свестен емулатор няма да тръгне да си говори с таргета докато не види на какво напрежение е. Масите по jtag конектора не бяха ли повече? Не ги подценявай, важни са...
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:10 pm |
|
 |
|
0xff
|
Абе аз го правя за китайски ST-link За него трябва ли да вържа Vcc щото ми се струва че е вързан към регулатора си на 3.3 и няма смисъл ? А за пиновете - то свободни има ама щото там е SPI3. Видях че има някво remap. Става ли с тва да се прехвърли SPI-то другаде. Или пък - пречат ли pull-up-ите на SPI-то? Преди време четах как работи SPI но съм забравил, сега само си го използвам. То се оказа че това CCB на Sanyo било SPI с разликата че CS го сваляш ниско, пишеш адреса, вдигаш го, данните. Благодаря ти миро, спести ми огромни главоболия! 
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
VCC от jtag конектора по принцип е за референс само, за да види емулатора на какво напрежение си и съответно да ти говори на това напрежение (ако може). Идеята е че емулаторът не знае дали да пусне сигнали на 5 или 3.3 или 1.8V и по-добре да не рискува пушеци. Освен това чисто софтуерно повечето емулатори следят дали има или няма и ако няма нищо на тоя пин, пак няма да искат да си говорят...
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:38 pm |
|
 |
|
0xff
|
Да де разбрах, въпроса е дали е така и при китайския клонинг щото ми се струва че там е за захранване  ? https://wiki.cuvoodoo.info/doku.php?id=jtagМойто е ей това "Baite" ---- Хахаха един ко пише за клонинга: "Its certainly a nice way to get a STM32F103 as a dongle device"
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:45 pm |
|
 |
|
0xff
|
Правилно предположих, виж намерих му схемата: https://wiki.cuvoodoo.info/lib/exe/fetc ... :baite.pdf3.3-те волта отиват директно към регулатора а краче Vcc няма. Нали няма проблем Vbat да си стои вързано с аналоговото ? ----------- update:
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:53 pm |
|
 |
|
0xff
|
Божее, забравил съм пъл-ъпите на джитага и да отделя дисплея.
|
| Чет Сеп 28, 2017 11:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на колко години си?
|
| Пет Сеп 29, 2017 12:05 am |
|
 |
|
0xff
|
95 набор съм. Разделих дисплея от jtag-a и добавих пъл-упи. Струва ми се че се отказвам да я правя сам. Много дупки има за пробиване и ще ми се вземе акъла. Покрай jtag-a стана адски натрупано и ми е някво грозно ама ко да се прай, не ми се занимава повече.
|
| Пет Сеп 29, 2017 1:38 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Виж ся, хубавите неща стават бавно  За къде бързаш? Не чу ли че за вашия набор пенсията се отменя 
|
| Пет Сеп 29, 2017 9:04 am |
|
 |
|
0xff
|
Не е вярно тва, стават бързо-бавно. Бързам щото един приятел ще заминава за софия и да иска да го види работещо. Тръгнах да поръчвам на китайците да ми направят 10 платки ама са им много сложни настройките и незнам дали трябва да променям нещо от стандартните? FR4-TG ? - Кое да избера ? Min Track/Spacing ? - Знам какво е това но незнам как да разбера колко е в моя случай. Min Hole Size ? - И това знам, ама незнам колко са малки. Gold fingers ? - Това какво е ? Surface Finish ? - wtf Via Process ? - Tenting vias ли са нормалните които ги правят с електролиза и няма нужда от ръчно свързване на 2-та слоя ? Finished Copper ? - Кое да избера ? Peelable solder mask ? - Какво значи това ? Via in pad ? - Какво значи това ? Via filled with resin ? - А това ? Много им е бъгав сайта на тези, ще поръчам при другите. Променям thickness на 0.4 да видя цената, става 39$, после избирам пак стандартното 1.6 и цената си остава на 39.. И ко пишат: Final price is subject to our review. Демек ако правиш нещо голямо и ще те обръснат едно хубаво. Тези са от измамните китайци. Е има и друго де: Може да им хареса платката ти и да ти направят отстъпка.  5$ за 10 платки с черна solder mask-a е мн. добре. Само да нямаше доставка, че и тя е нещо мн. скъпа - 10$ през China post. Хората в aliexpress пускат всичко free shipping а тез.. Абе и така е добре, 30 лева за 10 платки не е много. Все едно черната солджер маска е струвала 20 лева и готово  Пак забравихте за тези въпроси:
Последна промяна 0xff на Пет Сеп 29, 2017 11:32 am, променена общо 3 пъти
|
| Пет Сеп 29, 2017 11:14 am |
|
|