|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:42 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
hrpankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Ное 04, 2014 3:12 pm Мнения: 114 Местоположение: Станке Лисичково
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Големите момчета не пилеят време. Големите момчета правят пари. Хайде сега се почувствайте като големи момчета и споделете що ще направите ако ви падне чанта с пари? Например с 1000000 лефта?
_________________А бе много я обичам Наталия Кобилкина, бе !! .. 
|
| Чет Сеп 21, 2017 2:31 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ще се събудя и ще отида да пикая.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Сеп 21, 2017 4:09 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Нещо, което си мечта отдавна - ще изкарам един пилотски курс, може и да стигнат за пилот на някое Джъмбо. Може и за хеликоптер, след това ако останат още пари. Или обратното.
|
| Чет Сеп 21, 2017 4:25 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не бих променил нищо. Отиват в банка докато не се появи поредната идея заслужаваща финансиране. Въпреки, че липсата на седмата нула ограничава значително диапазона на действие.
|
| Чет Сеп 21, 2017 4:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
изрусяваш се, бръснеш си краката и си готов. дори косата няма нужда да я подстригваш - връзваш я на кок. с руския преполагам нямаш проблем. това за кацането, което по всеобщо мнение на пилотите е по-лесно - няма самолет останал във въздуха. всички стигат земята, по един или друг начин. за излитането е малко по-сложно и наистина се налага да бараш ръчките 
|
| Чет Сеп 21, 2017 5:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
По думите на познат, каращ някакво айрбъсче, технически не било проблем джаджите сами да си излитат и кацат. Редакция: Чудя се дали ще има киселяци недоволстващи че не са им паднали две такива чанти... 
|
| Чет Сеп 21, 2017 5:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
hrpankov нищо по различно, и две и три да ми паднат, все тая, в момента се оглеждам за около 100 такива. Ако въпроса е ако ей така ми паданат и не ога да ги правя нищо смислено а трбява да ги изхарча за глупости .. това вече ще ме затрудни, иначе ако е за смислено изпозлване имам какво да ги направя веднага, но една чанта не ме оправя никак. Със сигурност нито ще си купя нова кола, нито дрехи, или часовник и на екскурзия няма да отида. Парите и всички тия екстри са самоцел до време, в крайна сметка не променят почти нищо, но болшинството от хората не искат да го разберат, или не могат, или е смесица от двете ... 1или 10 млн все тая, когато разполагаш с тях и започнеш да работиш с такива суми ще разбере че нищо не се е променило, и имаш два пътя, да профукаш всичко за година две и след това да си още по зле от преди, или нищо да не се промени и да осъзнаеш че парите са просто средство а не цел. Да донякъде сигурно е ОК като ти скимне да си купиш нещо да си го купиш, а не да мислиш какд го купиш, но ако наистина ти трябва ще намериш начин. Помня навремето голям мерак имах да си купя лекрой, и си го купих, чисто нов, струваше колкото два апартамента като нашия, не съм намерил парите на полето, намерих начин да си ги спечеля, ако го съотнеса към сегашните доходи е като да си купя 747, и да ти кажа тогава бях много по щастлив като го купих отколкот когато сега купувам разни неща.
|
| Чет Сеп 21, 2017 9:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ти... за кое 747 говориш? фърчилото с гърбицата ли, или двойния операционен усилвател...
иначе си прав - и за мащаба, и за екскурзиите и за парите като цел. още Маркс е съзрял проблема, когато парите стават стока. за съжаление много хора по света си мислят, че парите са най-важното. правят се пари, заради самите пари. и настройката им е такава - щом имаме пари, значи можем да си купим всичко. особено е страшно явлението, когато е на държавническо ниво. не са един и два случайте (включително съм го чувал и със собствените си уши): за какво да равзиваме земеделие, ще си купим боб от Мексико и картофи от Венецуела (бивш министър на земеделието); за какво ни е армия - ще си платим на някой да ни пази и т.н.
мъжете правят пари. но не парите правят мъжа.
|
| Чет Сеп 21, 2017 10:57 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Пет Сеп 22, 2017 12:25 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Жените се делят на две категории: - Такива, които обичат мъже, които могат да качат хладилник до петия етаж без асансьор. - Такива, които обичат мъже, които могат да платят на мъжете от първата категория. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Сеп 22, 2017 4:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
А аз като мазохист си го качвам сам 
|
| Пет Сеп 22, 2017 4:16 am |
|
 |
|
hrpankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Ное 04, 2014 3:12 pm Мнения: 114 Местоположение: Станке Лисичково
|
Като ви гледам фърчащите акъли се питам: що ли се потим да ги правя милионери? А де? Аз  пък всеки месец ще си плащам по 150 лева осигуровките за да взема пенсия...  А де! И по 150 лева на Наталия Кобилкина да ме научи да правя любов.. 
_________________А бе много я обичам Наталия Кобилкина, бе !! .. 
|
| Пет Сеп 22, 2017 4:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма нужда никого никакъв да правиш, а то ако не си забелязал на сила хубост не става. Който какъвто иска такъв е станал, а ако си мисли че не е станал това което иска, е защото не го е искал. Няма световни конспирации, няма строеве и режими, всичко е въпрос на желание и способности разбира се, шото и на мен мого ми се иска да мога да летя ама не мога, поне за сега.
|
| Пет Сеп 22, 2017 5:59 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Чувството за удовлетвореност, както и всичко останало на този свят, също е относително. Босоногото дете изпитва същото количество радост, когато му купят обувки, както богаташкото синче на което са купили скъпо колело.
Ако някой си не е изпитвал друго удоволствие освен от материалните си придобивки, то този "човек", всъщност, е много беден.
|
| Пет Сеп 22, 2017 6:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Всъщност удволетворението май е свързано с имането, колкто повече имаш толквоа си по-неудволетворен. Най-щасливите възрасни хора които съм виждал все са били по места където белите хора си мислят че цари глад, мизери недоимък и пълно нещастие. Това което го усещаш и виждаш, може да се срвани единствено със щастието на малки деца, все още и в белия свят има щастливи деца, но щастливи и удволетворени възрастни почти няма, особенно пък на балканите. Според мен ако в черно море бликне нефт, под шипка изкопаят 100 млрд тона злато, ЕС ни налива по 10 блн на година, и всеки получава дневна издръжа от 1 млн отново няма да сме щастливи и ще мрънкаме. Аз лично се чуствам и щаслив и удволетворен, и винаги съмсе чуствал така, не е свързано нито с имане, нито нещо друго материално, бях щастлив в социализма, щастлив съм в капитализма, щаслив съмв България, и в САЩ и в Мексико и в Индия и в Кения, мога да живея на всяко едно от тези места и да бъда еднакво щаслив. Имам възможност да си купя каквото ми е нужно но рядко си купувам, ако изключим събирането на всякакви уреди и инстурменти, в същото време има дни, да не кажа повечето са такива, в които нямам и 10 лв в джоба, дори има дни в които не ям просто защото нямам пари в кеш, това не ме прави никак нещастен, и със сигурност няма да се вдигна да отида до банкомата или банката, може да бера от офиса каквото е останало от другите, може и на кучето храната да изям, все ми е тая, това не е нещо кеото ме прави астлив или нещастен. Но аз както всички ми напомнят съм асоциален и за психиатрия, но пък съм щаслив и удволетворен.
|
| Пет Сеп 22, 2017 6:18 pm |
|
|