Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Абе ако ще ми съкрати живота с 10-20 години бива, ако ще ме мъчи 10-20 години по не бива но ако така е писано какво да направиш, стискаш зъби е това е, може и да си пееш. От лидъл нищо не купувам, зимата на банско нямаше друг източник, та се убедих че за хуй не стават стоките им.

Съб Сеп 16, 2017 10:10 pm
Профил

С Фипронил са всички препарати за накапване на кучета против бълхи, прониква през кожата и се движи в мастната тъкан под нея, има период на разлагане към 20-30 дена, най-известния е Фронтлайн.
Няма куче да е умряло от него, пък горките каква доза поемат само, тва в яйцата е нищо.

Май ще си правите биоферма, или около био-то щото всичко вече е яко замърсено.

Нед Сеп 17, 2017 1:54 am
Профил
Аватар

Аман от рИформи в туй образУвание, май ще трябва да се хванем за бухалките!
Днес моичкият ми се прибра след 15:00 без да е обядвал, щото имал 8 (осем) часа, пък тъкмо почва пети клас. Отделно другите дивотии.
Учителите пък рИвът, че децата не знаят нито да говорят, нито да пишат, защото изпитването вече е под формата на тестове.
На децата (за разлика от братчедите им в чужденеция) и през ум не им минава, че не трябва да ги съдират от ненужни матури и "изпити".
И после: що не им се ходи на училище?!
А учителят продължава да е писар...

Вто Сеп 19, 2017 7:21 pm
Профил

Кое е това училище,Бонго?
Ако е "О.Паисий" - носи една бухалка и за мене.

Вто Сеп 19, 2017 8:07 pm
Профил

Айде, айде, нищо им няма на децата. Няма общо с броя часове, моето учи по цял ден буквално и няма проблем с това, въпрос на родители според мен.

Вто Сеп 19, 2017 9:33 pm
Профил

Я разкажи каква му е програмата през деня?

Вто Сеп 19, 2017 9:56 pm
Профил
Аватар

От Паисийя се махнахме - там беше още по-трагично поради липсата на база.
Това сега е поради недоклатени "спецове" в Просветналото министерство.
И не ми е защо много учат, а що ги държат гладни то три следобед?! На една закуска през голямото междучасие, ама и тя не е в училище, а ходят да си купуват боклуци по капанчетата наоколо.
Като се прибере има и домашни, но в 16:00 трябва да ходи на спорт или език, иска да излезе и навън (как да не му дам?!) и т.н.

Вто Сеп 19, 2017 10:27 pm
Профил
Аватар

Аве Бонго, ние като бяхме ученици да не би някой да ни е пускал специално да ядем? По обяд си отиваш в стола и ако си гладен ядеш. Моята голямата дъщеря е същата история - сутринта си купува една закуска и после чак като се прибере в къщи. После не знам каква е тази програма 8 часа и до 3 часа. При нас си е до обяд. А закуската дето им я дават даже не я и помирисва. Та те за 35 стотинки трябва да им направят закуска - то това да не ти е '85 -та година когато баничката беше 12ст, бозата 8 и вафлата 7...

Сря Сеп 20, 2017 8:24 am
Профил ICQ
Аватар

Ннам бе Cekins, до четвърти клас беше друго. А храната я доплащахме и беше свястна. Следобед имаха занималня и се прибираха в къщи изучени.
От пети клас ги смятат за големи, а нашичкият нацели и новите риформи. Никва грижа за храната, дори и време не им оставят, а голямото междучасие е рано.
Това с осемте часа всъщност е само два дни в седмицата, иначе са до един и нещо. Нашият е на 5 мин от училището, ако трябваше и да пътува...

Сря Сеп 20, 2017 11:56 am
Профил

stefan63 написа:
Я разкажи каква му е програмата през деня?

Ако питаш мен, ами за училище излиза към 7.20, връща се към 3, през това време си е самона училище, няма занимални и др. такива. Като се върне освен за училище взема допълнително уроци по китайски, английски, математика, в някои от дните има пиано или някакви други дейности, карате, танци ... общо взето има по не повече от 1-1.5 часа свободни на ден от учене, най-вече защото малко се мърлячи с домашни занимания и неща които са за 10 минути ги прави по 30 но това е друга тема. Не мрънка много, знае какво трябва да свърши и си го върши. И китайския и другите неща са си с човек който само с това се занимава, горе долу като в училище, дори по-зле защото не и дават толквоа почивки. Събота и Неделя ходи на руско училище и пиано . горе долу това, денят е плътно запълнен, няма нищо общо с моето детство, но както казах не с еоплаква много.

Сря Сеп 20, 2017 1:16 pm
Профил

ToHu написа:
...

А синът ти сам ли прояви желание за тези неща?

Сря Сеп 20, 2017 1:38 pm
Профил

Дъщеря, не етсетствено, ако някое дете само проявява желание за такива неща явно нещо не му е в ред.

Сря Сеп 20, 2017 4:31 pm
Профил

В старата фирма, всичките операторки така си тормозеха децата. Не искаха техните деца да са оператори за това всеки ден пияно, солфеж, английски, балет и всякакви такива глупости. Детето няма половин час да е дете. Живота и детството му минава в глупости да ходи при тъпи учители, вместо с деца на неговата възраст да си играят.

Сря Сеп 20, 2017 4:59 pm
Профил

И е така и не е така, не го правим защото не искаме да е като нас, а да е точно като нас, само че светът вече е много различен, ако не знаеш 3-4 езика не си за никъде, пияното, балета и другте глупости също са поелзни по един или друг начин.В днешно време детето е по-добре да няма половин час да прекарва с други деца, нито тук в САЩ нито в БГ. Да детето има нужда от игра но в днешно време средата е отвратителна. Искаме като порасне да има бъдеще, а не да става поредната промита глава, в момента съжалявам че не съм слушал и не съм учил езици, защото на 40 нов език се учи трудно. Ако визията е да си прекара целия живот там където и ти, без значение дали е САЩ, UK или БГ е едно, но това си е едно заробване без значение на кого. Искам да има свободата да живее къде поиска и както поиска, и повярвай не е въпрос само на пари, парите са лесната част.

Сря Сеп 20, 2017 5:15 pm
Профил

Това за езиците - добре. Признателен съм на родителите си за това. Но пианото ми беше отврат. Никога не съм имал и няма да имам полза от него.

Моите деца станаха хора и без да стоварвам родителските си амбиции върху тях.

Сря Сеп 20, 2017 5:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504 ... 1080  Следваща