|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:30 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Мултибогаташ и самоуважение Ми глей на к'во стават децата му обикновено, пък той като че ще мине с парите си покрай св. Петър... П.С. Исках само да кажа, че трябва да си мнооооо болен, за да искаш компанията ти да стане международен картел или нещо от сорта. За олигарсите се досетете сами.
|
| Пет Сеп 15, 2017 4:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бонго, причината по-скоро е в липсата на много богаташи, тия големи компании са публични, нещо като БКС или Сортови Семена по онова време. Всичко е общо, тия които управялват рябва да си пълнят гушките, в САЩ голяма част от компаниите са публична собственост, т.е. ничия собственост. Докато публиката е доволна, мериндърите могат да си веят уя както искат, то и за друго не им става освен да го веят. Като си много голем дори и да си го скъсат от веяне, в еидн момент държавата ще ги спаси ... В Европа нещата са по-ралзични, има много еднолични интереси, сливанията са по-малко, въпреки че и тук я има тая болест. А когато се появи чичко китаец или индиец с кешовицата всички в купом са щасливи и доволни, къде са виждали пари в кеш, много от сливанията стават с много странни разплащания, релано малко от сливаният аса кешови, не си представяйте кеша като торби с долари, но все пак някоя банка казва на друга, превеждам ти Х пари, и уж тия пари ги има .. до къде я докарахме, да сме доволни кеша да е виртуален 
|
| Пет Сеп 15, 2017 4:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
де да знам... бях току=що излюпено инженерче когато за под година направихме 3 ревизии на ECL ULA, дето цъкаше на гигахерц. при това рутехме на ръка (то бяха само 300 'гейта'), в едното кьоше цъкаха по един начин, в другото - по друг, имаше зор с третия метален слой... ама я подкараха. верно, печка голяма беше.
сега трябва да меря един времена под наносекунда и се чудя какви стойки да правя
в началото на годината трябваше да се сетя как работеше един чип на Тундра. отварям tundra.com - продават гащи и чорапи. бързо разбрах, че са ги глътнали IDT, викам си "как да е". на сайта им ти трябва куче птичарка, че да намериш инфо за тундра, ама нъцки - само един чип са оставили VME/PCI бридж. а 2009 си бяха самостоятелна фирмичка, тръгнала от 5 души. и от "как да е" стана "зАеби"
|
| Пет Сеп 15, 2017 5:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Много по-сложно е. Американците печатат повече долари от колкото тоалетна хартия. Заради което йената се качва. Японците обаче искат йената да пада за това, правят голяма поръчка в Китай да им напечатат 200 пъти повече йени от колкото американците са напечатали долари. В играта се включваш ти. Харесва ти например IBM, купуваш го за 150 милярда, счетоводно се оказва, че сега IBM има дълг от 200 милярда, а ти имаш 50 милярда в кеш и IBM. ... а онези 200 милярда дето ги дължи IBM, са заем от японска банка и е с отрицателна лихва. Банката всеки месец изплаща на IBM отрицателната лихва и така IBM си покрива оперативните разходи. Малко е сложно, но накрая всички са доволни и щасливи.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Сеп 15, 2017 5:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нактая никой няма да е доволен и щастлив но това е друг въпрос. Точно като сварата, печеля аз, щото си ми върви, давам заеми и пак ги печеля, накрая аз нямам повече, ветно 10 човека ми дължат ама какво от това, необезпечени взумания, накрая Стойно има един списък а длъжници ама какво от това,добре поне че като ме спрат и ме познаят не ми искат книжка.... От тая работа доволни накрая няма да има, но никой не го осъзнава, или не му пука. Дедо, ти си намерил какво да търсиш, по вероятно да намериш атлантида...
|
| Пет Сеп 15, 2017 7:05 pm |
|
 |
|
HCL
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: то като че ли има 1000 доставчика на FPGA. интересно, че и трите останали фирми (FPGA на Атмел ги броя RIP) имат сходна възраст, почти еднаква история на възникване от златните години на бума в силиконовата долина. Алтера май вече трябва да ги отпишем, откак потънаха в Интел. поне за дребни клиенти под 1,000,000 бройки на година. Xilinx са на тезгяха отдавна, което само по себе си е генератор на нестабилност. защо никой не ги иска, не мисля че е технически или инженерен проблем. Латис си тичаха по самостоятелна писта, дори не знаех, че някой ще ги купува.
та макро-исторически погледнато ми се въртят няколко въпроса: - защо не възникват нови фирми, а само се изкупуват и сливат в мега-образувания, с които могат да работят само други мега-образувания? - защо вече никой не прави ASIC на база ULA? едно време се правеха за щяло и нещяло, e не струваха стотинки, но не те и изкарваше от обувките. - защо се затвориха малките силиконарници и в крайна сметка в днешно време човек може да ги преброи на пръсти? - как така стана, че китайците изкупиха собствеността на стожери и революционери в индустрията - айфона ли е еманацията на днешната технология и отношенията Apple-Samsung и Apple-Qualcom ли са образеца за днешния бизнес модел?
не се хвърляте да отговаряте. аз съм стар мърморко, който няма фейс, вайбър и дори скайп (вече) |  |  |  |  |
* защото кадърните хора отиват там където са парите. А сред енорозите няма хардуерни компании, защото с хардуер е трудно да се надуват балони * защото не остана кой да дялка силикона, позициите стоят отворени по 6 месеца, а са с добро заплащане. Но се очаква китайците да я запълнят тази дупката съвсем скоро и тогава става итнересно * защото ги изпокупиха големите и който остана като експерт лежи на стари лаври и си драпа топките на стаж при големите. А младите гледат по еднорозите * защото китайците плащат, а времената са подчинени на егото на индивида. С пари в глобалния свят се постига много и съответно ролята на парите в обществото се повиши * От 2010 насам големите 3 са Apple, Google и Facebook. Първите създадоха един нов пазар, а останалите двама успяха да консолидират един огромен, който беше много сегментиран. По тази логика Амазон ще последва. Навремето железопътната и металурчината индустрия са диктували играта, сега едни други. А аз се мисля за сравнително млад, но нямам фейс, вайбър и дори скайп... май ще трябва да пием по бира. Обади се ако идваш за Октобърфест 
|
| Пет Сеп 15, 2017 8:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ей аз имам и вайбър и скайп, даже и уотсъп ми сложиха.... жив педал...
|
| Пет Сеп 15, 2017 9:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е ако кажеш, че си и веган....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Сеп 16, 2017 12:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е тук не позна 
|
| Съб Сеп 16, 2017 1:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Между другото според последните ми проучвания май само Уатсъпа става за нещо, не че съм го ползвал...
|
| Съб Сеп 16, 2017 2:41 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Малко го вадя от контекст този цитат, но не мисля че е истина. Там където са парите по принцип отиват тези, които са в този бизнес за пари.
|
| Съб Сеп 16, 2017 11:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Верно е малко по-сложно от колкото можеш да разбереш, но реално хич не е сложно - просто парите, както и електрическия ток се движат по пътя с най-малко съпротивление  .
|
| Съб Сеп 16, 2017 12:40 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Жена ми има изключително ниско "парично съпротивление" - да не кажа направо отрицателно. Ама пари към нея се движат само от моя джоб.
|
| Вто Сеп 19, 2017 11:29 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Свръхпроводимост или свръхтечливост.
|
| Вто Сеп 19, 2017 3:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Пък мойта е с комплексно входно и нулево изходно  Отдавна щях да съм милионер ако преди това бях милиардер.
|
| Вто Сеп 19, 2017 3:10 pm |
|
|