|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:30 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Има забрана от конгреса (не Доналд Тръмп) държавни компании от други страни да придобиват компании, които са доставчици на дипартмънт ъф дифенс. За частни компании няма проблем. Надявам се няма нужда да обяснявам защо  . Между другото това е една от причините да няма френски коли в щатите - компанията която в началото е притежавала фирмата, дето произвежда военния хамър е била френска държавна компания. След като почват да доставят хамъри на армията американското правителство ги кара да приватизират компанията заради тоя закон и съответно французите се разсъдват и спират продажбата на френски коли в щатите. Сещате се кой губи от цялата работа  . Та пак българските журналя нещо са недоразбрали и го преписват на Тръмпи 
|
| Чет Сеп 14, 2017 3:08 pm |
|
 |
|
syscop
|
То хубаво, ама и в българската статия и в Ройтерс пише, че Lattice не са доставчици на военните от няколко години, ако съм запомнил правилно.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Сеп 14, 2017 3:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Директен доставчик сигурно не са, няма и как да са, но 100% доставят за някой събконтрактор.
|
| Чет Сеп 14, 2017 3:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Те и Моторола не бяха, ама заради нас 12 години не можеха да спрат производството на HC705 контролера и на края плащахме по $16 за чип от $5 в началото.
|
| Чет Сеп 14, 2017 7:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то като че ли има 1000 доставчика на FPGA. интересно, че и трите останали фирми (FPGA на Атмел ги броя RIP) имат сходна възраст, почти еднаква история на възникване от златните години на бума в силиконовата долина. Алтера май вече трябва да ги отпишем, откак потънаха в Интел. поне за дребни клиенти под 1,000,000 бройки на година. Xilinx са на тезгяха отдавна, което само по себе си е генератор на нестабилност. защо никой не ги иска, не мисля че е технически или инженерен проблем. Латис си тичаха по самостоятелна писта, дори не знаех, че някой ще ги купува.
та макро-исторически погледнато ми се въртят няколко въпроса: - защо не възникват нови фирми, а само се изкупуват и сливат в мега-образувания, с които могат да работят само други мега-образувания? - защо вече никой не прави ASIC на база ULA? едно време се правеха за щяло и нещяло, e не струваха стотинки, но не те и изкарваше от обувките. - защо се затвориха малките силиконарници и в крайна сметка в днешно време човек може да ги преброи на пръсти? - как така стана, че китайците изкупиха собствеността на стожери и революционери в индустрията - айфона ли е еманацията на днешната технология и отношенията Apple-Samsung и Apple-Qualcom ли са образеца за днешния бизнес модел?
не се хвърляте да отговаряте. аз съм стар мърморко, който няма фейс, вайбър и дори скайп (вече)
|
| Чет Сеп 14, 2017 8:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И по $1 000 000 да плащате за чипчето, това се префактурира и чичо Сам го плаща. Когато са били по $5 шефа ви е печелил по 50 цента от това че препродава чипа, сега печели $1.6 от чип. Ако ти се струва нечесно то и затова той ти е шеф, а ти не си му шеф. И аз не ги разбирам правят си пиърсинги, татута от всякакви химии и с айфони. Събираш фокус групата кретени и каквото искат им го даваш. А това че е лайно в хартийка не трябва да ти пука.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Сеп 14, 2017 8:34 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ike, не разбираш от агресивен маркетинг : лайн*ото не трябва да е в хартийка, а в станиолче 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Сеп 14, 2017 9:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Нещо май въобще не си разбрал какво написах ама карай да върви. С две думи исках да кажа, че когато си обещал на дипартмънт оф дифенс че ще продаваш нещо до края на програмата няма не искам няма недей, щото иначе се влиза в затвора. Единственото нещо, което можеш да направиш е да вдигаш цената и аз лично не се оплаквам въобще камо ли пък да ми се струва нечестно, защото в едно нещо си прав - с по-висока цена на материалите ние печелим повече защото нямаме конкуренция и имаме гарантиран пазар. От там и бонуса ми е по-голям и въобще не ми пука за нищо друго. Просто се опитах да ви обясня някои подробности, но както често се получава хора почват да ми дават уроци за нещата, дето аз правя 
|
| Чет Сеп 14, 2017 9:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А аз какво да кажа като далас, сега краварс, вдигнаха цената на чип от 20 на 120, склониха да я намалят до към 80 за 3000 бр и това официално е последният влак, няме си дипартмът оф дифенс да ги натисне.
|
| Пет Сеп 15, 2017 3:35 am |
|
 |
|
trakon
|
Управляващите вече не са капиталисти, а олигарси, затова максимата : " Държавната собственост е лошо нещо" се перефразира на : " Чуждата собственост е лошо нещо " А китайците са първи всред олигарсите.
|
| Пет Сеп 15, 2017 11:20 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Дедо, то не е за да се направи нещо супер/дупер ново и евтино и с голяма производителност, тези изкупувания и сливания се правят най-вече да се попречи друг(малка силиконарница и дезайн ) да направи нещо супер/дупер ново и евтино и с голяма производителност. и така диодчетата дето се купуват сега за 0.001 цент след 2 години, като няма кой да ги произвежда, ще си ги купуваш от някой оргомен конгломерат за 1 цент, пък след 5 години ще се продават на 5 долара с отстъпка за 1000 бройки. Пък след още пет годинки ще се приеме нова клауза в светоното търговско споразумение та да не се продават на дребно въобще диодчета/чипчета и други, ами да имаш право само да си купиш умен чайник/телевизор/хладилник/ибрик срещу скромен абонамент на месец 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Последна промяна MYXATA на Пет Сеп 15, 2017 1:51 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пет Сеп 15, 2017 12:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Като гледам какви големи конспирации ви гонят се чудя как въобще живеете  .
|
| Пет Сеп 15, 2017 1:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Весело... 
|
| Пет Сеп 15, 2017 2:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда ... аз съм сигурен че холфудс или костко са пратили група апаши да ми крадът доматите, дори подозирам че са обучили и пуснали на свобода някоя гадна твар, може би катерица ... никой обаче няма да ми повярва. Изкупуванията и сливанията имат една едиствена, и то много нездравословна цел, по красиви ексели, повече бонуси и комисионни за мениджъри и консултанти по сливания. Ако има виновен това е акционера, въпроса е кой му е промил и шлифовал така добре мозъчето .... много рядко вече изкупуването има чисто практични цели, като да придобиеш технология която ти е нужна, или пък продукт който нямаш, нещо което ще ти е реално полезно. В повечето случаи се изкупуват конкуренти, 20 години си се опитвал да се диференцираш от твоя конкурент,ако той е произвеждал нещо черно ти си го праивл бяла и си носил от 9 кладенеца вода да убедиш клиента защо бялото е по-дпбре, в един момент го изкупуваш и се чудиш как да обесниш на клиента че вече и черното е добре защото времената са други ....
|
| Пет Сеп 15, 2017 3:35 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Е, за това трябва да имаш някакво самоуважение.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Сеп 15, 2017 4:29 pm |
|
|