|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:16 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Да - определено помага зелената мрежа, но пак мушиците се въдят отдолу. За парник и покрай него - почти няма разлика. Найлонът е свален отдавна де. Огромни домати и започват отвътре да се скапват / не само розовите, ами и червените -за рома нямам наблюдения/
|
| Сря Авг 23, 2017 1:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не знам, далеч съм от агрономството, но на село дядото беше покрил 1 дк от двора с амалък, и доматите винаги отдолу ги садеше, и хич не бяха лоши, то там и други гадинки съдеше ама вече не помня какво беше, пипера беше на слънце, сигурно си му трябва...други спомени много нямам, по онова времв беше трудно да ме задържат на село, хващаха ме основно да влача към Шумен каквото се произведе, и като дойде време за риголване...
|
| Сря Авг 23, 2017 1:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
stefan63 написа.... От годината ще е, май. У гръчко мераклиите засенчваха и се фукаха, че имало полза. Аз обаче не засенчвах и ги биех. Но за сметка на това като копаех лехите ме бъзикаха дали ще погребвам някого - те лехи не правеха, просто поливаха пространството (аз пълнех лехите всяка вечер) и явно мераклиите са поливали повечко. Тя и сянката все нещо е помагала де, но при некадърното изпълнение по-скоро е спирала проветрението - беше като стена. Въпреки всичко август месец реколтата беше на доизживяване, но там климатът е малко по-друг. Октомври почваше да расте зеленото, че и картофите, и розите пак цъфтяха... Имах многогодишни пиперени дръвчета и т.н. Майка ми вади добра реколта до сняг защото разлива вода на поразия (от кладенеца) и най-важната е на капково. Аз за друго: нали писах, че зелевите култури май били нападнати от китайския чемширен молец, ама нъцки. Бялата американска пеперуда е, гъсениците при бегъл поглед си приличат. Идвам от другото село и там безстопанствените дървета са като опожарени, а най-големият проблем е с лозята, че вече не бива да се пръскат. Както казах, майка ми безпощадно ги изтреби с лук, чесън и люта чушка (и тютюн по възможност, или пелин), а ако е на дърво - гнездото се реже и изгаря, но има и няк'в бактериален препарат Дипел 2Х - 0.1% /активно вещество - Бацилус турингиензис/ който не е отровен. Пример: http://www.odbh-varna.com/news.php?_nid=177Такава напаст от бялата американска не се помни от моето детство когато си е била чиста диверсия на Запада. Ровичкайки из нетя гледам, че се е възродила от няколко години заедно с появата на китайския чемширен молец. Кофти съвпадение, но едва ли (дали?) можем да обвиним Чичко Сам, а Чичко Монсанто например?!
|
| Съб Авг 26, 2017 7:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Търсих ама не открих, най-вероятно е било миналите години. Някой се беше похвалил с толкова месест домат, че имал проблем със събирането на семе. На другото село бабите са луднали по този сорт, ама никоя не помни как се казва  Някой сеща ли се?
|
| Съб Сеп 02, 2017 1:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нещо ми краде доматите. Чудя се може ли да са катерици или чип мънки ... има исърни в гората зад къщата ама предполагам нямаше само доматите да крадът а и листа щяха да пасът.
|
| Сря Сеп 13, 2017 8:07 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Нещо двукрако  ?
|
| Сря Сеп 13, 2017 8:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Едва ли ...те не са и много големи тази година, не знам какви са засели, има човек който ги гледа, по скоро имаше ...
|
| Сря Сеп 13, 2017 8:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
За датчици за движение не си ли чувал  Ама да включва уредбата на мах с някое подходящо озвучаване 
|
| Чет Сеп 14, 2017 1:10 am |
|
 |
|
sthx
|
Познатите ми американци са вдигнали ръце от катерици, сърни и птици. Датчици за движене вързани към пръскалки помагат донякъде. На практика всички са се отказали да отглеждат нещо плодово с по-сериозно предназначение.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Сеп 14, 2017 8:23 am |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Зайци Тони, зайци. Наблюдавах ги в двора на дъщерята.
|
| Чет Сеп 14, 2017 10:07 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хм зайци ... може но не съм виждал тук, във Вегас ги има много, и тук сигурно виреят но се крият. Тук сърни съм виждал редовно, катериците са ясни, няма да се очудя ако са си направили склад в покрива  ... гадове ... то не е нищо сериозно, просто има малко посадени домати, и се чудя къде изчезват, нтересно че предпочитат червените.
|
| Чет Сеп 14, 2017 1:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
хубави снимки от гръмотевични бури при вас, представям си ако гръмоотводите не са направени като хората http://www.dnevnik.bg/photos/2017/09/14 ... las_vegas/
|
| Чет Сеп 14, 2017 1:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, трябва да чуя колегите как е било, аз съм в Инди сега.
|
| Чет Сеп 14, 2017 3:26 pm |
|
 |
|
sthx
|
Та да си дойдем на думата... Натюрморт - Тикви на пейка. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Окт 21, 2017 7:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
|
| Съб Окт 21, 2017 7:49 pm |
|
|