|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 8:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Новини от страната
|
| Съб Сеп 09, 2017 6:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
ToHи нали си търсеше - да не ги е страх от високо, и без наднормено тегло. Трябва и им и 6 месеца тех.обучние и малко строева и са готови http://dnes.dir.bg/news/video-katerene- ... 71737?nt=4
|
| Вто Сеп 12, 2017 1:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Grubi, лошото е, че те не че нямат страх, а не осъзнават колко е страшно  и ако паднат даже и за донори няма да стават
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 12, 2017 1:30 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Наградите Дарвин са ежегодни. Да не дискриминираме желаещите... 
|
| Вто Сеп 12, 2017 1:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не е за смях, проблема е сериозен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 12, 2017 4:09 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами аз за това казвам - с тия умения, вкарват ги в казарма/затворено училище с порядки наложени от ТоНи за 6 месеца, и после директно на работа. Ако са трезвени, не-друсани и не натъпкани с разни енергийни напитки, според мен си е постижение.
|
| Вто Сеп 12, 2017 4:29 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Като прочете човек нещо подобно, си мисли едни неща. Като се сети какви ги е вършил като дребен, започва да поомеква... И въпреки това, наградите Дарвин не са отменени. Може да се включи всеки желаещ... 
|
| Вто Сеп 12, 2017 5:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Точно това е... Аз като дребен, ако бях заливан с информация (и "информационна" помия) като днешните деца, сигурно катеренето по кранове щеше да ми е най-малкото провинение. Не, че и това не сме правили де, ама поне нямаше как да го обявим за геройство. Не са виновни децата. Виновна е средата. А средата сме ние. Това поне е мойто виждане.
Груби, правиш си майтап с материята, а няма майтап в цялата история. Наскоро едно момиче се уби по такъв начин. Отгледано дете, на 12 или 14 беше. Родителите твърдяха, че въобще не са усетили подобни наклонности у нея, нормално семейство. Смазани бяха хората.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 12, 2017 5:50 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Аз пък се чудя как не ги мързи. За 13 етажа се изискват доста усилия...
|
| Вто Сеп 12, 2017 5:58 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Цецо, не ми е до майтап щото малкия днес на 6, утре на 12, и незна какви ще ги вършу, дани да не са такива. Аз се чудя на акъла на хората от съседните блокове, които се виждат. Няма ли кой да се обади на полиция, пожарна и т.н. Няма ли кой да каже "слезте оттам!"
Трябва в нещо да се впрегне тая енергия, иначе няма спирка. Тукалните са същите... пикупки в магазина - редбул или поредния енергиен боклук и чипс..незнам как доживяват 20...
|
| Вто Сеп 12, 2017 7:18 pm |
|
 |
|
HCL
|
Urban parkour, free running, това са нови екстремни спортове, а не проблем. Момчетата са тренирани, стават инциденти, но не са по-различни от утвърдените дисциплини като apnea, free solo climbing и много други. Преди да се пробват на крана, най-вероятно са минали през дълга и постепенна подготовка.
Проблемът са т.н. "предизвикателства" в който нетренирани младежи опитват да подражават на youtube-ърите без да осъзнават, че зад пододни спортове има теория, упражнения и много, много практика.
На мен ми отне 2 години преди да сляза под 40м без бутилка при рискът да кажем 1%. Човек може да го направи и без цялата подготовка, но тогава рискът би бил да кажем 80%. Децата не трябва да се плашат, а да разберът, че редбул не дава крила и всяко постижение изисква постоянство и работа.
|
| Вто Сеп 12, 2017 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Само така, само така, естествения подбор ще си каже думата, който няма достатъчно мозък, или сила/баланс да мре, за чий тие, да му плащаш помощите, на него и на също толкова непригодното за живот поколение ?
|
| Вто Сеп 12, 2017 8:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Спомних си колко много играехме по строежите, особено на фунийки. Явно и Господ си е гледал работата. Сега и 5-10 минути не бих оцелял - буквално! Например бягайки с "оръжие" в ръце да се прехвърлиш от стая в стая ама край външния ръб на стената (панелът с прозореца го поставяха последен) и то на 5-6-я етаж... Но тогава от малки играехме на гоненица, карахме колелетата на бащите си, ходехме по лозята да ядем/крадем първите череши и не търкахме стола пред екрана по цял ден!!!
|
| Вто Сеп 12, 2017 11:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
и по интересното нямаше многожертви, най-много д стъпиш на някой пирон или да счупиш крак/ръка ... амакато че ли беше нормално. Аз отраснах по строежите, то около вкъщи друго нямаше, по късно и пари изкарвах от там освобождавайки ги от ненужни материали  сега голямата работа, изкатерил едно скеле и вече новина, а ние заставахме на челна стойка на горните опори на крана на пощата, който е минавал през центъра на Шумен сигурно е виждал уя дет стърчи там.
|
| Сря Сеп 13, 2017 1:02 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
И много по-важното, Бонго..... За да впечатлим момите, използвахме други "способи", различни от обезкосмявенe и татуиране 
|
| Сря Сеп 13, 2017 11:30 am |
|
|