| Автор |
Съобщение |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
 Re: Относително евтини осцилоскопи
Трябва да спретнем и ние един аукцион и да закараме апаратурата дето ни се търкаля под бюрата... и не сме пускали X+ години 
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Сеп 08, 2017 5:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
ми хайде де, пържоли, бири, аукциони...
|
| Пет Сеп 08, 2017 5:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз събирам, не е ясно като останем само с хлебарките дали няма да ни трябва стара техника, нея поне можем да ремонтираме, а и да извадим някой чарк, а от модерните техники нищо ... и за подпирачки не стават, а ако трябва да убиеш някоя по-голяма хлебарка с тях никакъв шанс.
|
| Пет Сеп 08, 2017 8:25 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
скопа замина, браво на вас, може и някой швед да е бил
|
| Съб Сеп 09, 2017 11:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Може и тук някой който не се е похвалил, не съм аз въпреки че след твоят пост се замислих.
|
| Нед Сеп 10, 2017 10:26 am |
|
 |
|
HIFI
|
|
| Нед Сеп 10, 2017 12:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
прилични са, не мога да твърдя че на Горан са по-почистени или с нещо по-добри в БГ риска е някой да е пушил около тях, или да се е правил на майстор
цените са същите, но тук аз се разправям с мазохизма по транспорт, опаковане, че и на други съфорумци заемам време и място
|
| Нед Сеп 10, 2017 12:38 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
|
| Нед Сеп 10, 2017 1:13 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е предполага се, че специално този майстор е истински, без майтап.
Горан също не е някакъв специализиран сервиз, просто му иде отръки и има добри източници на инструменти.
|
| Нед Сеп 10, 2017 2:59 pm |
|
 |
|
HIFI
|
Е това имах предвид за качеството. Аз лично никога не съм обичал да си отварям техниката с която работя. Имам колеги, които умират да видят какво има вътре :p и съм се навъртал покрай интересни разкостени неща  Скоро за едно HP се престраших и то само защото беше PC базирано и никой друг не искаше...
|
| Пон Сеп 11, 2017 10:13 am |
|
 |
|
itso.t
|
Когато започне да създава проблеми, нямаш особен избор...
|
| Пон Сеп 11, 2017 11:33 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ами то това е тръпката, поне със старата техника Отваряш, разглеждаш, схеми, документации, понякога научаваш нещо, понякога оправяш нещо, понякога съсипваш нещо. Справки / чичо ти Дейв и разни като него
Новите неща в голяма степен - едно FPGA или няколко, всичко залепено, залято и т.н. Като питаш - стени от продавачи, приложни инженери, секретарки и т.н.
Какво да научи човек, какво да коментира, какво да обсъжда. Не че не им вярвам на Agilent и другите, но нали тия неща се правят и с учебна цел, пък и да провокират някакво съмнение и мисъл.
Иначе остават красивите приказки от продавачите, а контрукторите са ги затворили в ония сгради без прозорци в Калифорния. Мерси от такава техника...
|
| Пон Сеп 11, 2017 11:36 am |
|
 |
|
HIFI
|
Добре, това го разбирам, но калибрацията после? Аз не съм лаборатория и ако пипна уреда всичко приключва. Освен мен кой вече ще разчита на него 
|
| Пон Сеп 11, 2017 12:21 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Един уред не е само измервателна част. Има куп места които можеш да "пипнеш" без това да води до нарушаване на калибрацията. Най-прост пример - подмяната на филтриращ кондензатор в "топлата" част на захранването, не би трябвало да променя калибрационните данни. 
|
| Пон Сеп 11, 2017 12:35 pm |
|
 |
|
Grubi
|
чакай сега - уредите от Горан не са калибрирани, освен ако изрично не е упоменато и имат сертификат
да, калибрирани при производство, но повечето от тях нямат сертификат с тях в момента, в който вече не са в оригиналната опаковка(че и тогава), трябва да имаш калибратор или някой който има такъв
а иначе ако от отваряне на капака и смяна по захранването(за стандарни напрежения), почват да мерят дивотии...гати инструмента нали за това има селф тест, калибровка и т.н. с това се почва всяко измерване, или се бъркам не се заяждам, само разсъждавам на глас
|
| Пон Сеп 11, 2017 1:12 pm |
|
|