| Автор |
Съобщение |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Стига глупости .... няма никакъв спор ... ясно е че са били на луната ... колко и дава това правото да я разпродават незнам ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Сря Мар 22, 2006 11:15 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А бе всичко е ясно, само едно не мога да разбера: хубаво, ще си купя 100-тина декара на луната, до някое езерце, да има планинка, долинка и други природни екстри. Ще си платя, няма проблем. ОБАЧЕ, къде ще си плащам после данъците ? Ми ако отворят Агенция по Лунните приходи насред Луната, с кво ке одим до там ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Мар 22, 2006 11:37 pm |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
абе не съм от най големите почитатели на елвис
ама луната май е петия свят
ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ФИРМИ С АДРЕС НА ЛУНАТА !!!!
А те хамериканците се мъчат и от там да изкарат пари като намалят данъците утре току виж и се заформило лунно правителство без граждани  но все пак с данъци
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Чет Мар 23, 2006 10:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ей верно бе. Може да я направят офшорна зона. Давай да регистрираме по една фирма горе.
Некъде по телевизията бях гледал за някакъв луд зевзек който притежаваше нефтена платформа (май в северно море). Ползвайки някаква дупка в законодателството беше успял да регистрира самостоятелна държава. И после го беше обърнал на сборище за престъпници. Тъй като е самостоятелна държавна единица - там си важат неговите закони.
В тоя ред на мисли - незнам законово как е решен проблема с собствеността на Луната. Предполагам че е ничия земя. Нещо като Антарктида. Но ако оставим на софийските общинари да я стопанисват, още утре ще направят магиите с прехвърляне на собственост и ще се окаже че СИК-аджиите строят търговски център.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 23, 2006 10:44 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Според всяко законодателство, ако даден имот не се стопанисва известно време, той се секвестира.  Значи първо, за да продадеш нещо, първо трябва да докажеш, че е твое, и второ, всеки недвижим имот, оставен без стопанисване се приема, че собственика му се е отказал от него. Т.е. парцелите на Луната ги купуват само пълни балами. По-практично ми се струва да си платиш, за да кръстят някоя звезда на тебе. 
|
| Чет Мар 23, 2006 11:38 am |
|
 |
|
¶
|
.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Авг 17, 2012 4:26 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 23, 2006 11:52 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Спора, ходели ли са или не, хамериканците на луната наистина е глупав. Аргументите против са просто смешни от гледна точка на физиката. Просто има хора които печелят пари от правене на такива филми и издаване на такива книги.
Някъде бях чел че парите от парцелите, отивали за научни изследвания. Някой знае ли повече по въпроса.
Пирев, GPS-a на Луната как ще бачка  . Току виж изсипали боклука в парцела на комшията. Ами ако пък се наложи на обратната страна  .
|
| Чет Мар 23, 2006 12:40 pm |
|
 |
|
¶
|
.
Последна промяна ¶ на Пет Авг 17, 2012 4:26 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 23, 2006 1:16 pm |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
 |  |  |  | Реконструктор написа: Според всяко законодателство, ако даден имот не се стопанисва известно време, той се секвестира.  Значи първо, за да продадеш нещо, първо трябва да докажеш, че е твое, и второ, всеки недвижим имот, оставен без стопанисване се приема, че собственика му се е отказал от него. Т.е. парцелите на Луната ги купуват само пълни балами. По-практично ми се струва да си платиш, за да кръстят някоя звезда на тебе.  |  |  |  |  |
Тва не ми се вярва хората вкл и дядо а и царя имат гори и нивя които не стопанисват и не са им ги взели ами са си тяхни
|
| Чет Мар 23, 2006 2:20 pm |
|
 |
|
asp
|
има ли хава на луната никой няма да остави сулиовци с по 4о лв в жоба да владеят. земя се придобива с кръв не с 40 лв и алабала. Американците са избили суматия индианци и бизони докатозавладеят америка. С луната ще е същото. Ний тука не можем да си владеем собствената земя луната ще купуваме.
|
| Чет Мар 23, 2006 2:23 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Язък за бизоните!
А иначе не бъркай приватизацията с упражняването на собственост.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Мар 23, 2006 2:25 pm |
|
 |
|
asp
|
да ти върнат земята не е приватизаця а реституция от селски тип
|
| Чет Мар 23, 2006 2:29 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Реституция е когато си е била твоя и след това национализирана. Случая на Царя определено не е такъв. За дядо ти - не знам. 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Мар 23, 2006 2:32 pm |
|
 |
|
asp
|
що да не е негова щото не я е откраднал ли? Ми те моя и твоя дядо са му я подарили за да им бъде цар.
|
| Пет Мар 24, 2006 12:50 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
asp, когато аз ти подаря имот - ти давам нотариалния акт, т.е. ти става деюре собственик. Случая на царо не е такъв.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 24, 2006 10:16 am |
|
|