|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:37 am
| Автор |
Съобщение |
|
User
Ранг: Минаващ
|
 Чипове от ebay (china)
Купих AD8307 от един китаец. 1.6-1.7$ някъде 5бр. За любителска работа са не е нещо сериозно...Днес ги получих.
На отрязъка от лентата, от 5те бройки 2 са с еднаква маркировка, която е както на оригинален AD8307, купуван някога от К-1. Другите 3 са с различна маркировка, два с еднаква номерация, освен AD8307, третия с трета...
За съжаление до 10-15 септември не мога да хвана поялника...
Дали мога да очаквам да са истински AD8307 ? Някой виждал ли е в една лента, опаковани чипове, произведени по различно време и т.н. - 2-ри и 3ти ред от маркировката ? На мен ми се струва абсурдно този отрязък лента да е от оригинална на ADI... Утре ще постна снимка.
|
| Сря Авг 30, 2017 2:58 pm |
|
 |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Чипове от ebay (china)
Имам няколко бройки. Ако намеря лентата ще дам инфо.
п.п. Намерих ги, ама не можах да ги снимам. Щампата за времето е една и съща на всичките.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Авг 30, 2017 4:09 pm |
|
 |
|
User
|
Попрочетох из нета... Най вероятно чиповете не са оригинални, а някаква китайска реплика. Но хората масово си ги ползват и си работят горе долу (колко е по спецификации на AD вече е друг въпрос). Като мога да ги тествам ще пиша.
Интересно е и друго - поръчах MC145151-2. На страницана на оня хубостник приличат на истински - с логото на Freescale. Те са произвеждани от Motorola после Freescale, после NXP.
На тези които ми е изпратил китаеца, MC145151DW2, гордо се пъчи логото на ON-semiconductor. А ON semi поне на сайта си не знаят да са произвеждали някога такъв чип. Мисля си с тези да не си губя времето изобщо.
Та така.... чипове от ebay, от китаец, единични бройки - 99% са фейк, си мисля аз.
|
| Чет Авг 31, 2017 10:38 am |
|
 |
|
syscop
|
От wiki-то - ...ON Semiconductor was founded in 1999. The company was originally a spinoff of Motorola's Semiconductor Products Sector. It continues to manufacture Motorola's discrete, standard analog and standard logic devices..., т.е. може да не е менте. Той този чип май не е много нов ?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Авг 31, 2017 10:42 am |
|
 |
|
fich
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
Поръчвайте си модулчета , в които е включен търсения чип - например Attiny85 -> клон на Digispark. Че и по- евтин.
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Чет Авг 31, 2017 10:47 am |
|
 |
|
User
|
От wiki-то - "Motorola announced that their semiconductor division would be divested on October 6, 2003 to create Freescale. Freescale completed its IPO on July 16, 2004." Стар е чипа, спрян от производство отдавна, затова си мисля че е просто премаркиран корпус някакъв. data-sheet на този синтизатор има само на Motorola, а следващи версии на Freescale - NXP.
|
| Чет Авг 31, 2017 12:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за такайците има два типа бели хора - добри бели хора и лоши бели хора. добрите бели хора се лъжат по-лесно, лошите бели хора се лъжат по-трудно. но във всички случаи си излъган, ако се стигне до сделка. изключително рядко ще минеш метър.
в началото на престоя ми там и аз се подлъгах да си поръчвам всякакви чипове. много често кристала вътре беше дръг (снимка с рентген), късмет беше ако нямаше нищо - само крака и корпус, че поне нямаше димен ефект. после се оказа, че си имаме прокурист, китаец, и той почна да доставя почти 100% работещи чипове. процеса обикновено заемаше по една сутрин говорене на китайски и на другия ден чиповете бяха на бюрото ми.
та в тоя смисъл, е възможно да се доставят истински чипове, но е много трудно да става дистанционно, без сигурен агент.
друга специфика на местното разбиране за бизнес. там брак няма. има оригинално качество, истински фалшификат, оригинално менте, работещ брак, работещ аналог и т.н. по низходяща крива. всичко, което се бълва от линията подлежи на продажба. това, което е във спецификацията заминава за поръчителя. това, което е изплюто поради някакъв влошен параметър, но работещо се пуска на вторичния пазар. това, което въобще не работи - на третичния и т.н.
|
| Чет Авг 31, 2017 1:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
има лесно портативен рентген  , или близкия зъболекар (за рентген и пилене) както и тестер със ZIF но китаеца прокурист при производство е наложителен...освен ако човек не реши да става китаец дали дават лесно гражданство и какъв е изпита  p.s. последните две години продадох някои стари чипове тук и там през ebay засега не съм има проблеми. виж купуването от Азия е друга история купувал съм и hard to find истории, и там хем скъпо, хем не знаеш дали няма да седнеш на някакви рохки яйца
|
| Чет Авг 31, 2017 1:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Няколко пъти съм купувал разни редки чипове от китайско, включително и разни ретро истории. Досега не съм попадал на откровено менте или неработещ чип. То това няма и как да стане през ибей де. Неизрядните продавачи ги налагат с пръчка, на площада на ибей... 
|
| Чет Авг 31, 2017 1:33 pm |
|
 |
|
velio
|
От Motorola произлизат и двете компании - ON Semi и Freescale. Имат различна номенклатура, като ON Semi като че ли повече е ориентирана към дискретните елементи, както и дискретна логика, докато Freescale е повече свързан с процесори и по-умни ИС.
|
| Чет Авг 31, 2017 4:21 pm |
|
 |
|
User
|
Това са снимки на получените чипове MC145151. Според мен не са това което трябва. На сайта на китаеца снимките бяха с лого на Freescale. Чаршафа също е Фрискейлки или Моторолски, Онски няма. http://www.nxp.com/docs/en/data-sheet/MC145151-2.pdfМда... Няма да му върна парите, които той ми върна, след 85 дневното чакане и т.н. А си мислех да му ги върна след като пристигна пакетчето.
|
| Нед Сеп 03, 2017 2:49 pm |
|
 |
|
User
|
Това са AD8307. #726 някога съм го купувал от Панчо - К-1, така че #705 може и да са истински. Такайска му работа.  За тези мисля да му върна 1.57$.
|
| Нед Сеп 03, 2017 3:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"Набутах се в мизерна уличка с работилнички за микропроцесори..." - това от коя фантастика беше?
|
| Нед Сеп 03, 2017 6:54 pm |
|
 |
|
michev
|
И аз като Ицо - купувал съм доста чипове, че и RF такива - еми работят си. Убеден съм че са брак, но в крайна сметка все са покривали основната си функционалност, а и са били все за разни тестове.
|
| Нед Сеп 03, 2017 7:16 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не знам, какво са, но до момента всичко, което съм купувал от китайците е работило, както очаквано.
Изключение правят едни LED крушки, които трябваше да са 6 ватови а се оказа, че са под 2 W.
|
| Нед Сеп 03, 2017 7:50 pm |
|
|