Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Мии 18-те К са си заложени по подразбиране, дори ако половината апартаменти скоро са ремонтирани (като моя например). На мен основния ремонт барабар с парното, банята и кухнята ми излезе под 13К.
И пред нашия блок ловим крокодили след всеки дъжд, от дете помня тази забележителна "локва", най-после общината май се нави да асфалтира, ама с други пари естествено.

Чет Авг 24, 2017 3:35 pm
Профил
Аватар

В интерес на Шведско-Българските международни отношения и проекти :) Малко старички ми са новините, но все пак.

http://www.uas-europe.se/index.php/comp ... Itemid=116
https://www.youtube.com/embed/rV8y9enH_ ... J06APR_KIo

И недейте да плюете много :)

Пет Авг 25, 2017 1:55 pm
Профил

https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolits ... 39537.html - някой беше писал за пожарната безопасност в хотела.

Пон Авг 28, 2017 12:58 pm
Профил
Аватар

(пак) Пожар в ресторант на хотел ”Маринела”
Цитат:
Заведението е известно с участията на попфолк изпълнители.

помня времето, когато в Сакура не пускаха без жилетка под сакото на костюма...
а министерството на Халтурата се загрижило за паветата по Прага и Дондуков. баси селенията настана в бойковината :evil:

тони,
знаеш ли кое е бившето име на чалга-заведението?

Пон Авг 28, 2017 1:00 pm
Профил

Мммм цъка минещо в главата, преди много години едни коле...жи ... ме бяха водили там, нещо някакви балони .. не съм сигурне. Два пъти им се разминава с игарянето, третия път може и да им е последен, да видим. То ако знаеш във фоаето какви неща сътвориха, не съм ги гледал отблизо, но от разстояние ми приличат на поддържащи горенето, направо си ми приличат на ленсо запалими, имам уство че във фоаето 80% от новия интериор са пластмаси, може и да греша.
Както се казва с пръдня боя не става, накрая така ще се запалят че и надписа на покрива няма да остане, това е висока сграда и е много коварна при запалване. Всички тия години не е имало много аварии защото никой нищо не е праивл почти, и интериорно и каот инсталации, а оригиналните са си били на ниво, макари стари. Всичко ново е рядки лайна, въпрос на време е, аз им го казах че не е въпрос дали а кога, и не е въпрос дали ще има жертви а колко ще са те, обаче според тях те проблеми нямат, нали правят ремонт, т.е. новите стандарти и регулации не важат за тях, но не и според застраховката им. И в един момент ако стане нещо сериозно застрахователя ще им го тури отвсякъде, за сега може да си трае за да взема парички, но в условията им ясно пише че е тяхно задължение да са спазват всички нови стандарти и регулации и да положат всички възможни усилия да обезопасят обекта, т.е. ако има щети за 20-30 млн и човешки жертви ще им покажат среден пръст ми се струва.

Пон Авг 28, 2017 4:33 pm
Профил
Аватар

по соца в Сакура (ресторанта на островчето, с вишните) не можеше да се попадне току-така. пък и сметката беше доста повече от една заплата, дори за двама. само веднъж по онова време са ме канили, и то защото бяха японци. през цялото време се чудех къде да си сложа ръцете и се потях в костюмче конфекция от ЦУМ. виж, на панорамата беше значително по-лесно. дори до преди 10 години беше приятно място, разбира се 10 пъти по-скъпо (но и изискано) от панорамата на Москва.

трима приятели висят на опашка за ресторант. накрая им идва реда и сядат на маса, отрупана с посуда от предишните клиенти.
след още 30 минути чакане пристига келнерката и между две приджваквания на дъвката пита:
- кво?
- как кво, няма ли да разчистите първо?
- дайте си поръчката, и докато чакате час-два, ще мина да забърша.
- какво вкусно ще ни предложите?
- вкусно тука няма. може да ви притоплим нещо от вчера, мисля че остана един джолан и малко шкембе. но само ако поръчате бутилка за пиене.
- добре, какво вино имате в листата?
- в кое?
- във винената листа
- аве хора, вие на какви ми се правите- вино, листи някакви. бутилка ракия трябва да поръчате.
- уффф. добре, каква ракия предлагате?
- мчи де да знам, бармана ги кара от някъде тубите
- добре, дайте някаква ракия и вижте там какво може да ни приготви шефа
- ха! ей ся! шефа се мярна по Нова година да прибере оборота, от тогава не съм му виждала очите. ше ви готвел той!
- ъъъ, нямаш предвид Шефа, а готвача.
- аааа, еяй сегичка ви нося ракията.
... след още половин час им трупва шише без етикет и чаши. набързо събира мръсните чинии и обръща покривката наопъки (от по-малко мазната страна)
- а салата?
- мчи вие не поръчахте
- добре, дайте по една шопска
- шопска нямаме
- как така?
- предлагаме само салата специалитет на заведението
- и от какво е салата?
- ми виждала съм вътре домати, понякога краставици, отгоре има настъргано сирене
- хе? това не е ли шопска?
- бе вие шо ми губите времето, глей колко народ чака! искате ли от специалитета?
- ще стане ли бързо?
- когато стане
- стига бе, госпожа! като влязохме бяхме млади, да не искате да се пенсионираме тук?
- ако си изядете всичко, няма такава опастност.
- ама какво е това обслужване!
- кат не ви харесва, никой не ви е бутал да идвате тук. вчерашни пражени кифтета искате ли?
- дайте ми книгата за оплаквания!
- ще трябва да почакате поне половин час, че доста народ чака да пише в нея

Пон Авг 28, 2017 5:11 pm
Профил
Аватар

new generation...

Vasilena Vasileva Office Manager KAM 2014 1w

Попитах един HR специалист: "Защо държите на изискването за висше образование, щом не е необходимо за тази позиция?".
Отговори ми: "По три причини":
1) Трябва да сме сигурни, че кандидатът е в състояние да издържи 5 години на едно място, занимавайки се с нещо, което не му е интересно.
2) Трябва да умее да приключва проектите за по малко от една нощ и да ги презентира сравнително добре дори когато не разбира за какво говори.
3) Допълнителен бонус е това, че е свикнал на лоша храна и може да носи на пиене.

Сря Авг 30, 2017 2:02 pm
Профил

Гледам оградата на границата върви към финал и все продължава да гълта пари. Това остави ама ме шокира снимка от сроежа - момъка в дясно опъва бодлива тел качен на дървена скована стълба. Два кола и между тях някакви гредчки. Ако е 50-на санта по дълга и може да падне от другата сттрана. И кво пазим :( Дано да не е от там снимката но шанса е малък...
https://offnews.bg/politika/novi-1-2-mln-lv-shte-glatne-ogradata-na-granitcata-s-turtcia-663947.html
Изображение

Сря Авг 30, 2017 9:59 pm
Профил

ти погледни къде и как е подпрял стълбата, там оградата вече е поддала .... както някой някога е писал някъде .. Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже ...

Сря Авг 30, 2017 10:42 pm
Профил
Аватар

Мдам, 1.3М на километър! Аз предлагам всички драскачи в този форум да зарежем всичко, да поемем остатъка от оградата и после кой на Бахамите, кой в Рио, кой... където му е кеф.

Сря Авг 30, 2017 11:17 pm
Профил

Не е зле, никак даже, само дето не ги вземам аз. Не ми се говори по темата че се нервя само, ако е такъв зора мога и само ограда да опъна за 1.3 млн /км няма да подбивам цената с техника, ама няма кой да ми ги даде.

Сря Авг 30, 2017 11:25 pm
Профил
Аватар

Увод: скоро четох, че след скандала за "двойния стандарт" нашите стъкмистици коригирали проучването: вече в БГ не се намирало храна с неописани в етикета боклуци, освен това след корекцията излиза, че някои продукти са дори по-евтини отколкото в Германия. Корекцията се състои в изваждане на ДДС от стойността. Според Wiki ДДС-то в Германия за храна и учебници е 7%.
П.С.2: А междувременно мръвките, че и пържената цаца на пазара, от около 6лв доближиха 10лв.

Най-коментираната тема днес сред учителските среди:
Новите учебници били на път към училищата, като комплектът за 8-и клас (там миналогодишни не вървят) е около 200лв. От Просветналото минестерство успокояват, че за по-бедните ще има черно-бял вариант с 20-30% по-евтин! Е-х ти държавата! :evil:

Пък другото е пак за ползите от тученицата. Накарах жената да пише, че разполагам с неограничени количества, като на желаещите да си я берат сами ще направя голяма отстъпка :twisted:

П.С. от момента: едни комшии с магазин за детски играчки и дрехи ги фалирали, не си признаха съвсем, ама явно не пуснали на когото трябва. Около 1/3 изхвърлили, един камион за около 5к дали на центъра за тормозени майки с деца защото само там ги приели, а с другите от сутринта молят минувачите да си вземат каквото им хареса. Пратихме малкия да вземе за братовчедка си: три играчки с етикети за над 80лв. Само учителките прибираха с чувалите.
Е-х ти държавата! :evil:

Чет Авг 31, 2017 2:21 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Честит праздник !!!

Съб Сеп 09, 2017 1:02 pm
Профил
Аватар

С празДником!
То не друго, но току що след един разговор с малкия за едно време ме налегнаха неприятни, меко казано, спомени. Нищо свързано с разговора, още по-малко с празДника.
Как като бях по-малък и от него непрекъснато ме караха да попълвам "автобиографии", като веднага след имената следваше графа "Произход: (работници, земеделци, служещи)" - първото беше отговор за отличен, а третото беше позор.
Попълвах си аз третото и понякога разни "добронамерени" лица на момента започваха да ми обясняват предимствата на работническо-селската власт. Отговарях, че съм наясно, защото родителите ми всъщност са учители, след което следваше снизходително махване с ръка.
Понякога "агитаторът" само се разпалваше, идваше ми да се разплача и посочвах, че бабите и дядовците ми са земеделци, след което пак се махваше с ръка "Това не се брои!".
Нали не мислите обаче, че съучениците ми от работнически семейства са получавали повече уважение...

Който яде баницата ми е ясно какво и как празДнува днес, но останалите не мога да ги разбера. Ама никак!

Съб Сеп 09, 2017 5:05 pm
Профил

Супер си беше празника, един приятел има рожден ден, ние не сме се виждали от деца ама ...

Съб Сеп 09, 2017 5:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 1080  Следваща