|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 6:53 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Хумор
може би юи харесва, защито го гледам веднъж годишно или на няколко години
|
| Сря Авг 16, 2017 1:15 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то аз не казвам че е зле, просто все пак ако си готвач от класа най-логичното е да отвориш ресторант, пък и пари да вадиш от него  иначе и мен ме кефи с умалителните си названия - "ще нарежем месцето с ножчето, малко лукче....в тиганчето" 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Авг 16, 2017 6:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за шеф (chef) е доста бос за бос на шеф - не знам... само веднъж сме се засичали, беше в немъчко. бяха го хванали да прави някакво шоу, а той самичък. вика - ще помагаш ли? ми добре... на другия ден като извадих ножовете и оня щяха да му паднат очите. шоуто се получи малко конфузно, но и манджите не бяха нещо особено. телевизия не гледам от почти 10 години.
|
| Сря Авг 16, 2017 7:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
Абе Дедо, ти сега ще извадиш някой диплом за шеф готвач ... покрай еко фермата да не отворим и ресторант, конвектомата го имаш, остава място да намерим, аз ако трябва ще си купя нещо с по-голям багажник да карам продоволствия, а и клиенти, сигурно ще е трудно в началото да идват сами...
|
| Сря Авг 16, 2017 8:24 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Дедо, пусни видео да се нарадваме 
|
| Сря Авг 16, 2017 8:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
беше отдавна, началото на хилядолетието, д'ет се вика. някъде 2002-2005, не мога да го датирам точно. тогава много щъках по ония земи. телефон, който да прави видео и сега нямам. ходя с едно фенерче с 2 СИМ карти  нямам и фейс, и вайбър, скайпа го изтрих. и нямам никаква нужда да си снимам задника/предникаи т.н., че и да го показвам доброволно по целия свят. диплома си имам, дори и сертификат по НАССР. но не бих се хванал да правя ресторант у нас. да обучавам платкаджии как се правят платки ми се вижда в реда на нещата, ама да обучавам проверяващи калинки от ХЕИ какво и как да ми проверяват ще ми дойде в повече.
|
| Сря Авг 16, 2017 9:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
еееееее за тия от ХЕИ дори не е нужен толкова голем багажник, може и в дупката на резервната гума да ги натъпчем ... с тия никога съм нямал проблем, ония от инспекция по труда чат пат са ми лазили по нервите ама не за дълго, виж катаджиите са друго нещо, за тия направо ремарке трябва да си сложиш. Да ти кажа много пъти съм си мислил, ей така между другото, не че съм готвач и много му разбирам, ама ... имахме разни навремето, то и сега май има неясно колко, да не ти кажа че май съвсем скоро ще се появят 3 ... А за телефона, единствената функция която му оценявам е камерата, въпреки че ме светнаха и на друго, едно софтче което прави аудио анализ, записвам близо до лагера на помпата, това први анализ и ти казва имаш ли проблеми, не е като да мериш вибрации, но получих доста добър фийдбек от хора които го изпозлват сериозно и казват че ако не е въпрос за някакви много отговорни възли, и нямало твърде висок фонов шум било безотказно. За момемнта малко като щуреца от приказката не съм си го купил, а пращам на разни хора файлчета, ама ще взема да си го купя. От почти 2 години нямам фенерче, липсва ми ама .. от както се прецаках да си сменя сима с микро или нано или кой го знае какъв е /след поредното произшествие с фенерчето/ не намирам фенерчета дето да лапат такъв размер СИМ .. и така вече втора година, почти му свикнах, и някак си тоя телефон е рекордьор, 4 години, от 2 го изпозлвам като телефон и още е жив, верно сигурно е и късметлия защото не е бил наколко в неподходящи моменти, но и това е предимство, фенерчето е малко и винаги е под ръка, та често се учи да лети, тоя е голям и все го зарязвам някъде .. и предимство 2, като го зарежа може да ми звънят ама аз не го чувам 
|
| Сря Авг 16, 2017 9:11 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Тони, на Куфланд продават някакви фенерчета, а и къв е проблема да ти сменят картата с подходяща за фенерче?
|
| Сря Авг 16, 2017 9:16 pm |
|
 |
|
stefan63
|
И втора карта със същия номер струва някакви 3-4 лева на месец, кеф ти фенерче, кеф ти смарт - за фърляне надалече.
|
| Сря Авг 16, 2017 9:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
я пак, втора карта със съшият номер ? То аз в мобилните услуги съм много изостанал, има ли такава опция, втора карта със същият номер ? Иначе нищо не ми пре1и да сменя картата, но трбява да стигна до Мтел ... апоследния път, точно преди да замина ми с еискаше да ги удуша, 40 мин в офиса им в ... онзи мол на черни връх, не му помня името. 3-ма продавачи, и тримата се лигавят с някакви идиоти които подписват договори, 5 пъти питах няма ли някой който е само каса .. мне ... може ли да платя не ... бях с малкото та не ми се искаше да се правя на маймуна пред него, че още ме разправя на вскеи който види как съм набил някакви хора в гърция и почват да ме гледат лошо, а аз не ги бих просто ги поразбутах. Значи 40 мин, за да изчакам някакви кретени които категорично отказха да ме пуснат да си платя сметката, да си сключат план, и да може майтел следвщаите 12 месеца да им вземе едни 300 лв, я вземе я не, а аз платих сметка 580 .... та затова избягвам да ходя до офиси на майтел ...
|
| Сря Авг 16, 2017 9:27 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ма ти си много назад с материала  Или в София сте? С такива сметки - при нас ни идват на крака , да ни ухажват - в прованса де. Иначе да - ползвах 2-а карта мтел на фенерчето, със същия номер - като ми звънят - и двата звънкат - в една и съща клетка , в различни клетки. Не помня , дали можеха да водят два отделни разговора едновременно , ама вероятно-да -нали си плащам. Малко е тегаво,щото единия телефон все го губех - нали са два. После ни прехвърлиха на Теленор и не питах за такава опция. сигурно имат и те.
|
| Сря Авг 16, 2017 9:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много съм назад, никой не ми го е предлагал .. хм това е добра опция, основната причина да ми трябва уменфон е,че като пътувам това ми е единствения източник на нет, обикновенно купувам местна карта. Фенерчето не може да шерва, затова и ползвам умнофона, то не е казано че двете се самоизключват, обаче ако мога след това двете да ги използвам едновремнено ... иначе аз сега щото съм умен плащам един дейта план който всъщност не го изпозлвам, сигурно вече над година от както бастисах другият умнофон, да не кажа 2 години ... всъшност той ми беше телефона след смърта на фенерчето, а сегашния ми умнофон беше AP  Обаче този конкретен умнофон изкара много малко, май едно пътуване и предаде богу дух, та от тогава имам само този, но все така си плащам дейта плана на майтел ... не е луд тоя дето яде баницата, нали така.
|
| Сря Авг 16, 2017 9:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че ментел имат втора карта от години. аз имам и SIP терминация, но от 2 години не я предлагат за нови клиенти. за сега работи, да видим до кога. удобно е когато си руминг - дигаш VPN-а и си в джаза, няма такси, няма кинти в повече.
за другите оператори SIP няма (то формално и ментел го нямат вече). за втора СИМ карта в рибател и теленор не съм се интересувал.
|
| Сря Авг 16, 2017 9:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Убу де, аз на фенерчето имам две симки, а на умнофона само интернет и съм мноооо доволен.
А умнофоня съвсем безплатно мери вибрации по X,Y,Z и нивелът му не е лош, за спектрален анализ не съм търсил ама ще има. Първия срещнат Tool Box съм ръгнал. Уф, забравих за картата: ми малката се ръга в преходник - аз си пазя изрезките от оригинала и с малко тиксо на гърба минавам без пари. Днес оправих по тази технология една в цели два преходника.
|
| Сря Авг 16, 2017 10:31 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм ти да видиш ... тъкмо идва време за предоговаряне май, веднга ще им се поиска SIP, не сме се сещали, а и не знаех че са го предлагали, и без това съм им насъбрал, сега ще го пуснат пак и да го нямат, а ако не искат .. тяхна си работа, ако искат да изгубят акаунт с няколко стотин талефона ... досега винаги са склонявали каквото сме искали, интересното обаче е че каквото и да се договориш за условията на роуминга, сметките все едни и същи  Но моя си е все так апроблем, аз го държа извън корпоративната група и дрането е здраво.
|
| Сря Авг 16, 2017 10:56 pm |
|
|