|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
аз имам повечето в хартиени издания - но мястото започва да ми липсва, ама в повече и затова гледам все повече към виртуалните библиотеки/ Несортирани книги по хардовете - също в огромни бройки, и незнам дали някога ще имам време да ги погледна. Може би трябва да си планирам една година, но преди това трябва да спечеля от тотото.
|
| Пон Авг 14, 2017 11:18 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Аз в събота спасявах информация от един стар компютър. Една от интересните книжки, които съм заделил за неопределено бъдеще е "основи на пиротехниката" на руски  Много интересна книжка.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Авг 14, 2017 1:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
да, някъде имам цяла такава папка, но си трябва полигон, добра лаборатория и добра застраховка/образование иначе хита е https://www.amazon.com/Fireworks-Scienc ... 0929388054A иначе сигурно има свободни места за сапьори, но очакваната продължителност на живота е малка. Или пък трябва да си решил, че си свършил важните неща тук на Земята и да не ти пука какво точно ще се случи
|
| Пон Авг 14, 2017 2:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
стария камикадзе дава съвет: - сине, и не бързай да почваш работа
|
| Пон Авг 14, 2017 3:01 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Баща ми е бил сапьор в казармата и не ми е разправял за нещастни случаи. Мисля си, че разковничето е в това, че сапьорите осъзнават, че една (малка) грешка може да им коства много. А строителите или шофьорите примерно се излагат ежедневно на неоправдани рискове, което ги кара да стават все по-невнимателни. И така до деня на голямото нещастие. Както се казва, това че още един ден си жив може да означава а) ти си безсмъртен б) ти си по-близо до смъртта. Хората сякаш не осъзнават кое е истината 
|
| Вто Авг 15, 2017 9:28 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ако хората осъзнаваха колко са близо до смърта, много вероятно още да стояхме в някоя пещера и да копаем коренчета и даже нос да не подаваме навън да не ни схруска някой саблезъб. Хората изобщо не приемат добре мисълта за смърта, вместо да приемат живота такъв какъвто е, са като щрауси с глава в пясъка, но това е защитна функция. Винаги сме еднакво близо до смърта, просто човешка психика, иначе мисълта "прекрасен ден да се умре" е много разтоварваща и ободряваща, както беше писал Кларк в увода на една книга, няма нищо по-успокояващо от мисълта, че на сутринта ще бъдеш обесен , може и да не го цитирам дословно но в този смисъл беше.
|
| Вто Авг 15, 2017 3:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Дали е еднакво сапьор в казармата и сапьор на бойното поле 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 15, 2017 4:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Проблемът на хората, по-точно на "чичковците" (все едно на каква възраст са) е, че се вземат прекалено насериозно. Само заради такива ми идва да пукна на момента или да стана сериен убиец, ама имам малчуган да отглеждам...
|
| Вто Авг 15, 2017 4:14 pm |
|
 |
|
dan
|
Работата е там, че после до края на живота си беше строител. И за бая нещастни случаи по строежите ми е разправял...
|
| Вто Авг 15, 2017 4:57 pm |
|
 |
|
dan
|
|
| Нед Авг 20, 2017 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ето че вземаме мерки, като намаляваме средната продължителност на живот увеличаваме броя работещи на пенсионер, т.е. трябва да продължим в тази посока. Ако докараме средната продължителност да е равна на пенсионнаъа възраст автоматично си решаваме проблема.... има логика ми се струва, явно нашите политици са много прозорливи и мислят 30 години напред.
|
| Нед Авг 20, 2017 5:21 pm |
|
 |
|
trakon
|
Ами- като няма работници , в трудни времена полит-банковия елит да се обръща към библейските си корени и практики - всеки депутат, банкер, кмет, директор дирекция, зайчарка, водещ реалити шоу, завеждащ катедра, заслужил пенЦионер с 1000 лева пенЦийка(по-голяма от заплата), застраховател, анализатор, инспектор, съветник, телефонен хигиенист ...., всяко Муше на длъж и на шир, да се размножава по-стабилно, нараждат си по 50 -100 сина. Плащат на простосмъртните да им ги отгледат, вместо да чакат от тях 'материал' на аванта. При навършване на пълнолетие теглят чоп - късметлията заминава за Америка да учи за шеф, другите 99 - в български училища да носят тежки раници и да си тренират гръбните мускули за бъдещата си кариера като работници на единия процент. Този план обаче има и тънка страна - Муше трябва да си шие сам долните гащи. Тъй като в Европа отдавна не си пройзвеждаме сами дори и гащите, китайците ни държат за топките в буквалния смисъл и ако решат - с една партида радиоактивни гащи могат да обезнаследят цял 'велик' континент с 'велика история' . Желателно е ДАНС и Главния прокурор , както и съвета за национална сигурност и бай С. Велков да се самосезират и да анализират потенциалната заплаха за националната сигурност от радиоактивни гащи . Някой партиди идват и от съмнителни локации като Египет и Пакистан. Вай вай....
|
| Пон Авг 21, 2017 12:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, 5.6 милиона през 2050-та - че ние и сега сме си толкова, само дето статистиката е грешна. До скоро се смяхме как преди години пратихме малкия на съседния магазин/барче и той се завърна след доста време. - Що се забави толкова, бре? - Имаше тълпа хора и не можех да мина. - И защо не ги помоли да минеш? - Ама те говореха на английски. Нали идва от гръчко - за него чужденците говореха на английски, не на мангалски. Тези дни обаче чух наистина яко плещене на английски и излязох да видя: освен брат'чедката с децата от Англия се насъбрали жени и деца от Америка, ЮАР, Австралия и т.н. и за по-лесно си говорят на английски! А цингетата правят деца които не знаят български, пият от сабахлъм, а в магазина пазарят така: дават 10лв и посочват парче салам - "Дай како едно туй", като им върнат рестото посочват два домата и т.н. докато стигнат до едно сакъз. Значи ще станем 5.6 милиона, но колко от тях ще са българи?
|
| Пон Авг 21, 2017 3:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Къде си видял цигани да се множат, това са глупости, ако погледнеш и в световен мащам популацията им не расте много ако не е силно стимулирана, няма как да имат висок прираст в страна с неработеща социална система.
|
| Пон Авг 21, 2017 5:26 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Така е - трябва да се спрат всякакви помощи! Ако искат да работят - нека, има работа и за неграмотни цигани! Ама за деца - нито лев! Допустимо е някакви дрешки, храни...ама пари кеш - изпукват ги за няколко дни!
|
| Пон Авг 21, 2017 6:38 pm |
|
|