Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
фундаменталния проблем е, че младежта (и не толкова младите) предпочитат да ходят на дискотека, да се нашльокат/надрусат, вместо да прочетат една книга в къщи на лека музичка.
много рядко срещам разбиране в очите на някого, като кажа че си нося в четеца 15,000 книжки.

Нед Авг 13, 2017 4:12 pm
Профил
Аватар

нямам нищо против дискотеките, децибелите и пиенето - понякога помагат. трябва да са на обособени места - без спор.

проблема е че наистина няма особен контрол, и не се спазват никакви разпоредби - всичко е според
както дойде ден и както каже местния шеф/дерибей. освен това работещите на тия места също са хора -
а съм сигурен че не са с тапи за уши, или позиция "вредни", "нощен труд" и т.н.

Нед Авг 13, 2017 4:28 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
много рядко срещам разбиране в очите на някого, като кажа че си нося в четеца 15,000 книжки.

Дедо, бия те някъде с около 4 хиляди книжлета :)
Сещам се сега мисля Джак Килби беше - как човека събирал като нас хиляди книги и не му е било лесно като на нас с пдф-те и пиратските сайтове :) Та хората винаги го питали как може да събира толкова книги, след като няма да му стигнат няколко живота да ги прочете и той винаги отговарял - най-големия ми страх е че ще имам библиотека, където съм прочел всички книги в нея :)

Иначе тук въпроса е решен по следния начин - в целите щати има само три места, където е разрешено да се пие до несвяст, даже и по улиците и цели квартали са клуб до клуба с яки от по-яки музики. Вегас, Ню Орлийнс и Кий Уест. Преди две седмици бяхме за няколко дена в Ню Орлийнс, по принцип съм бил и на трите места, но каквото висях в Ню Орлийнс просто няма аналог никъде - три дена не знаех на кой свят се намирам от ядене и пиене и чак ме е срам да си призная колко пари потроших само за тия две неща :).
Та явно и в БГ трябва да има едно такова място, дето хората да изтрещяват, за да не го правят във всички градове и явно Слънчака е идеален за тов. Аз лично докато съм жив едва ли ще ми стъпи крака там повече, но винаги ще има хора, дето ще ходят там да се насират.

Последна промяна Dimitar на Нед Авг 13, 2017 7:37 pm, променена общо 1 път

Нед Авг 13, 2017 7:30 pm
Профил
Аватар

брей,
дайте един списък на заглавията или ги качете на някой торент, и аз да махна библиотеката вкъщи и вместо рафтовете с книги да сложа работен плот.

p.s. някой да има сканирани нещата на Георги Марков и негову предавания от BBC (като 1984)
или например записи на Аспарух Лешников

Последна промяна Grubi на Нед Авг 13, 2017 7:40 pm, променена общо 1 път

Нед Авг 13, 2017 7:35 pm
Профил
Аватар

Аз се опитвам от много години да ги систематизирам, ама съм стигнал само до горе-долу 70% и не знам дали някога ще свърша :). Не знам какъв ще е тоя торент, ама не ми се качват малко над 200 гигабайта :)

Нед Авг 13, 2017 7:39 pm
Профил
Аватар

:) добре - значи да ти пратя пари за флаш диск 500Г и адрес.

като каза систематизиране - софтуер за истинска вуртуална библиотека не съм виждал. Мисля че ще е много модерно някой ден... Гледаш на ТВто книгите все едно са на лавицата, цък и почваш да разлистваш.

Нед Авг 13, 2017 7:44 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...чак ме е срам да си призная колко пари потроших само за тия две неща :)...

Не стана ясно, две или три неща? :D

Нед Авг 13, 2017 7:53 pm
Профил
Аватар

За третото пари не съм давал затова не го споменах :D .

Груби, аз съм виждал точно такъв софтуер за Андроид и ги показва точно като на етажерка.
Иначе това дето правя аз е да сложа вьимето на файла името на книгата, авторите, isbn номера, годината, кой едишън е и колко страници е. По разбираеми причини това няма как да се автоматизира и ми отнема много време. И после ги слагам в директории разделени по тематики. Новите книги като ги добавям е лесно щото са най-много по няколко на ден, ама имам няколко хиляди стари дето още чакат да го направя това и не знам кога ще стане. За сега само съм им пускал няколко пъти един софтуер, дето намира повтарящи се файлове като им анализира съдържанието, ама само толкова :).

Нед Авг 13, 2017 8:02 pm
Профил
Аватар

isbn то не носи ли информация за страници, автор и т.н. и да може да се извлича.
ако се сетиш за името на софтуера, пиши

Нед Авг 13, 2017 9:04 pm
Профил

Аййй аш колсум на вас .... за торент .. не знам, еидн гугъл драйв обаче може да свърши работа. За докато пътувах насам прочетох две книжлета в самолета, още две или три през почивните дни и до там, хубаво занимание но иска време, последно четох Гробищен Свят, обложката я помня но книгата нямам спомен да съм я бях чел. Като ви дойде музата да споделяте кажете да организираме някой онлайн сторидж, аз замомента тегля и чета от читанка, няма голям избор но за малкото свободно време става, къде чета неща които не съм чел, къде препрочитам ...

Нед Авг 13, 2017 9:14 pm
Профил
Аватар

начи освен ам-гъл, и читалня...

Нед Авг 13, 2017 9:59 pm
Профил
Аватар

Тони, мен книгите дето ме интерисуват ги няма на Читанката - одавна вече не изпитвам желание да чета романчета :)

Нед Авг 13, 2017 10:03 pm
Профил

Какви книги четеш сега?

Нед Авг 13, 2017 10:10 pm
Профил
Аватар

Политика, икономика и биографии. И разбира се от нашите дебелите тухли, но тях повече като справочник като ми потрябва нещо :)

Нед Авг 13, 2017 10:56 pm
Профил

Grubi написа:
брей,
дайте един списък на заглавията или ги качете на някой торент, и аз да махна библиотеката вкъщи и вместо рафтовете с книги да сложа работен плот.

p.s. някой да има сканирани нещата на Георги Марков и негову предавания от BBC (като 1984)
или например записи на Аспарух Лешников

Aз имам старото издание. Преди няколко години се озорих, докато намеря задочните репортажи. Мисля, че вече има ново издание.
По въпроса за електронните книги... аз си ги купувам на хартия. Едно че ми е по-удобно за четене, второ че мога да си слагам бележчици с разни отбелязки, трето е графичната памет- много по-лесно мога да намеря мястото на което съм чел нещо.

Пон Авг 14, 2017 10:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495 ... 1080  Следваща