Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
За медта ще трябва да питаш някой аудиофил...:)

Съб Юли 22, 2017 10:23 am
Профил

Катодната май, че е по-чиста. Анодната май беше с някакви включванния на благородни метали и съответно подлежеше на допълнително очистване. Иначе и катодната и анодната мед са продукт на един и същи процес.

Съб Юли 22, 2017 11:23 am
Профил
Аватар

пожар в японеца
Тони,
от там ли беше онази ужасна снимка с ръждясалия шкаф?

Съб Юли 22, 2017 2:49 pm
Профил

Ех мамка му, как им се размина... Да от там, а ако се запали нещо нагоре смятай че са изгорели, освен ако няма достатъчно много гости да го препикаят.

p.s. само виж тези две извадки ...

Прикачени файлове:
m2.jpg
m2.jpg [ 33.2 KiB | Прегледано 3148 пъти ]
m1.jpg
m1.jpg [ 22.52 KiB | Прегледано 3148 пъти ]
Съб Юли 22, 2017 2:54 pm
Профил

И за сравнение, онзи ден е станало запалване в една машина която сме обезопасили, все още няма точно инфо на коя минута е задействал спринклера но пожара е загасен, щетите са минимални само от това запалване стойността на зашитата грубо 140 хил EUR се е изплатила. Не знам дали ще мога да пусна снимки, тия машини работят 24/7, само след няколко часа е била отново в операция та може никой да не се е сетил да снима.

Пон Юли 24, 2017 1:20 pm
Профил
Аватар

Тъкмо гледах за протестите във ФИРОМ-а: те били срещу договора, не срещу българския народ, който бил македонски.
Е нали бяхме мръсни татари, бре?!
Ама те сърбите нещо добро направили ли са, за мекеретата им да не говорим.

Още в началото на кампанията Дойче Веле отсече: "Много шум за нищо".

Вто Авг 01, 2017 12:02 am
Профил
Аватар

сърбите си имат мекерета.
руснаците си имат хохли
а макетата, поне едно време, претендираха, че всичко до Търнов града е все македонска зЕмя.
е, сега афропта вече си има и цифрова комисарка - мома македонка.

Вто Авг 01, 2017 12:08 am
Профил

HCL написа:
"За първи път електрониката е номер 1 в износа на България"
" С 2% пък е нараснал експортът на машини и апарати и с реализираните 2.083 млрд. долара вече е на трето място в експортната ни листа."

Туй не зле бре, май не било само компоти. Някой знае ли какви са машините и апаратите? Аз се досещам за касовите такива, но няма да са само те, 2 млрд е сериозна цифра.

http://www.segabg.com/article.php?id=864656n

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... borudvane/

Вто Авг 08, 2017 10:52 pm
Профил
Аватар

ще се местим около Пловдив :) щом нещата са толкова добре

Вто Авг 08, 2017 11:54 pm
Профил
Аватар

жега...
Цитат:
По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата.

Цитат:
Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка.

Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек

баце нещо му е залепнало релето и нищо не му се разбира.
да внимава, че 112 ще спира да работи, а в бърза помощ вече минават на тефтери и хартиени карти.

Цитат:
Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат, а видяхте "Цанков камък" - 1 млрд. лв. 120 млн. евро е само пътят от 10 км - "златният път". Я, си представете 120 по 2 - 240 млн. лв. във Варна какво биха направили в инфраструктурата. Понеже ви се виждат малко пари. Плюс още 1 млрд. лв. за плувен басейн, защото всъщност "Цанков камък" е плувен басейн. Те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след около 1500-2000 години, ако работи. Но понеже не работи, сигурно ще отиде на след 3000 години да се върне тази инвестиция. Нека финансовият министър каже 1 млрд. лв. какво може да доведе като приходи и да го сложат само на борсата

може би донякъде е прав за плувния басейн. поне е по-голям от гьола в Белене, че и с облицовка. малко играта с цифри ми се губи, тия 250 милиона за Варна къде са ги нагласили? не съм ходил скоро по оня вилает, ама чувам, че нещата съвсем не са розови.

от енергетическа гледана точка Цанков камък има някакъв смисъл като част от цялата каскада. защо проектната цена е е била толкова голяма, защо се стигнало до преразход до 1 милиард... това трябва да отговорят финансистите, а не инженерите. за 80 мегавата е твърде съмнителна икономическата обосновка.

не трябва и да се забравя, че последните 2 години от строежа са по негово време. имал е достатъчно правомощия още тогава да извади нарушенията на светло. сега се сеща, защото са източили язовира за инспекция и са намерили пукнатини по дънната облицовка (НЕК твърдят, че ще я ремонтират за 80,000лв. съмнявам се), която най-вероятно е правена последна, по времето на "цариградско море"

Съб Авг 12, 2017 3:20 pm
Профил

Прилазва си колкото да не му залепне устата, но явно мозъка вече е станал на желе. Не е казвал нищо точно както и за куп други проекти станали по негово време в които има пръст ДПС.

Съб Авг 12, 2017 4:29 pm
Профил
Аватар

Ама верно ли имало нарушения, аз мислех че са с 5 звезди и нает отделно инспектор с магистърско образование за всяка дейност.
http://m.dir.bg/dnes/news/26223653/

Съб Авг 12, 2017 9:04 pm
Профил

Да, и в крайна сметка какво ще стане, ще изгонят туристите, ще загубим няколо стотин мшн приходи и на някой бай хуй ще му е тихо. Повечето отишли там знаят къде и защо отиват, другите са се объркали. Трябва да има маймунарници, който го е страх да не ходи в гората.

Съб Авг 12, 2017 11:12 pm
Профил
Аватар

аз на нашето лайноморие съм ходил тоя век точно един път. опита ми от зимните курорти също е единичен и отрицателен.

да, слънчака не е за нормални люде. имах колега холандец (~30 годишен), който беше много доволен от 10 дена на слънчака. беше впечатлен от ефтинията на алкохол и наркотици. като се прибра му трябваха 2 седмици да влезе в час - седи си на бюрото с някаква идиотска усмивка и гледа в една точка. питаш го нещо, той "а?". не знам с какво са го захранили, явно беше щастлиФ и напълно неработоспособен. питах го "какво видя?", а той "ми не помня много добре..."

като цяло, може би, наистина трябва да има такива клоаки, в които младежта да си загуби облика напълно. далеч съм от мисълта, че са отишли на дискотека да се натанцуват до зори. стряскащо е количеството конфискувани алкохол и храни без документи, ама явно на клиентите не им пука. но ми се струва, че такива заведения е редно да не са баш в центъра, че и на открито.

в Барселона, примерно, нощния живот е изнесен на кея. децибелите са подобаващи, но не са съвсем на открито. а и квартала срещу кея е африкански, надали им пука от шума. тихите места за улегнали хора са по баирите и са доста далеч.

притесняващото у нас е, че се приема за нормално да има дискотека с мегаватно озвучаване на открито. и понеже на слунчака може, трябва и във всички погранични курортчета да е същото. като цяло май няма тихо място за пенсионери и малки деца - с много зеленина и тишина, на които с лежерно спокойствие да изядеш един сладолед и да удариш (само) един облак.

и това мое разбиране не е от възрастта. на младини дълбоко не разбирах ходенето на дискотека или ходенето на нощен бар/кабаре. просто трябва да се приеме, че има и такива хора :-s и винаги съм си мислел, че като се върне човек от почивка, не трябва да се възстановява две седмици от "почивката"

Нед Авг 13, 2017 3:43 pm
Профил

Ами така е, и аз не обичам такива места, но пък като има търсене... открито или закрито той целия куторт там си е клоака, какво ти пука. Има, или поне имаше мвста като за баби с внучета.
Това е сигурно поредната акция тип ние ги хващаме те ги пускат, симулират дейност, ще каже човек че това е най-големият ни проблем.

Нед Авг 13, 2017 4:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494 ... 1080  Следваща