Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
гадното е, че урките пак го обърнаха на политика.
днес сключили договор за внос на почти милион тона въглища от САЩ. вместо да ги карат с влак от 200км, ще ги влачат през половината планета - кораби, терминали, пак влакове... като ги гледам по телевизията как подскачат от радост... се радвам че има и по-смахнати от нашите политици на планетата.

изобщо не мога да ги разбера. цвърчат щастливо, че ще купуват отопление на 2-5 пъти по-висока цена, ама били свободни. и не виждат как си съсипаха страната, доста по-успешно от нас. ама си е техен проблем, поне за сега. притеснителното е, че по принцип имат технология да сглобят нюк, па и материали имат.

Вто Авг 01, 2017 6:59 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ами дедо това му се вика геополитика
- 90-те години газта от азербайджан по идеая трябвало да мине пред дагестан..русия европа ->конфликт в ченя/дагестан и тръбата не минава оттам.
- муамар кадафи от либия споменава за петролопровод/газопровод към европата... лека му пръст
- катар имал някога идеи за пренос на газ през сирия към европата... на сирия и ебаха майката на катар се мъчат да му събуят панталоните...
- пък според някой клюкини пробмемите на садам едно време почнали, откакто заговорил , че иска петрола да му се плаща не в долари , ав други валути... до преди това и оръжие включая за масово поразяване и какво ли не са му продавали... лека му пръст..

и
да видиш сега как сега вече почват компании да носят презокенаски втечнен газ с кораби , защото видите ли европата нямамла достатъчно...
а това с въглищата за укрите направонямам думи - имаше едно клипче за едни шимпанзета дето се се замеряха с г*вната си и се смееха... същата исторя е там

Вто Авг 01, 2017 7:11 pm
Профил

Стига сте ги жалили толкова, те по-малко акъл и от нас извадиха, да тичкат така след малоумни политици, революци да правят за какво .. за едното бачкане в ЕС, наивници, не че ние не сме. Аз няма да се учудя ако тези американски въглища се окажат украински накрая:)

Вто Авг 01, 2017 9:02 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Стига сте ги жалили толкова, те по-малко акъл и от нас извадиха, да тичкат така след малоумни политици, революци да правят за какво .. за едното бачкане в ЕС, наивници, не че ние не сме. Аз няма да се учудя ако тези американски въглища се окажат украински накрая:)

Абе, в района, укрите съм ги признал за единствените по-малоумни от българите. :) Зорлем си досъсипаха и без туй едвам кретащата псевдодържавица.

Сря Авг 02, 2017 3:18 pm
Профил

Да ти кажа и Румънците не отстъпват, ама са много паплач което помага.

Сря Авг 02, 2017 8:39 pm
Профил
Аватар

Не съм бил никога там (само те останаха от балканския полуостров) и нямам преки наблюдения.
Но доколкото се вижда от далеч, не са по-зле от тука.

Чет Авг 03, 2017 11:16 am
Профил

Много е относително, те нямат глупоста да си показват сами кусурите, стараят се да изглежда всичко по мен и масло, ние имаме склонноста сами да се топим. Иначе от една страна няма как да няма движение, 20 млн са, не знам дали не бяха 24 по едно време. Това обуславя голям пазар, има сериозни интереси от много компании, от там се строят логистични центрове, представителства .. освен това има паплач да работи, не е като тук, друг е върпоса в квалификацията. Много международни фирми от всякакви браншове направиха регионални центрове в Румъния, и от там се снабдява и България. Всичко това им налива вода в мелничката.
От друга страна нещата са добре около няколко големи икономически центъра, има места в които не можеш да си представиш какво е, почти няма движение спрямо 89-та, а 89-та бяха мнооооого зле, ама много.
Като заплата е около БГ и под това в БГ, а за големите градове и по-високи позиции заплатите са чуствително по-ниски, поне в частният сектор. Това е нормално де, защото в България двигателя на ръста в заплатите е повсевместният недостиг на кадри.
Като квалификация обаче нещата не са добре, имам доста негативни впечатления от тях. Едно че имаме офиси там и имаме служители, но не е само с тях. Вече всичките ни доставчици ни обслужват през Румъния, нивото доста падна, липсва компетенция. Имам и вземане даване с румънци по принцип, много високо самочуствие но много малко покритие.
За самите Румънци разликата между преди и сега е огромна, дории тези места които казвам че са почти като в 80-те дори и за тях разликата е огромна, преди промените Румъния е едно гето, според мен много по зле от доста от африканските страни, та тези хора сега живеят в една почти европейска държава със стандарт не по нисък от нашия, можеш да си представиш каква значима промяна е това за тях, може би и за това са много по-позитивни в някои аспекти.

Чет Авг 03, 2017 11:45 am
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=2-VR4IcDhX0
Хмм малко ме съмнява твърдението, като гледам с каква скорост работи, явно зидарите в САЩ са доста бавни, но все пак и там отива на роботизация.

Чет Авг 03, 2017 12:07 pm
Профил

Това ми изглежда безсмислена идея. Тухлените констукции са измислени щото е нямало технологична възможност да се прави машинно. В смисъл малки блокчета, които да са лесни за производство в калъпи на слънце, нареждане в пещи и изпичане, лесни за транспорт и качване с каруца и от ръка на ръка, лесни за свързване ама ръчно, и т.н.
Не виждам смисъл да се автоматизира процес, които по начало като технология е мислен за ръчна работа - къде по-ефективно е да има големи панели. Отдавна има как да се произвеждат, да се транспортират независимо че са по тон примерно, да се качват с кранове и т.н.
Тая стена дето я правеха е декоративна - отзад си беше бетонната конструкция. С леките бетони (с пълнеж от балончета или топчета стиропор) се постига по-леко, по-добре изолиращо и по-технологично. А при достатъчно техника могат и на място да се леят големи панели или направо цели стени.

Чет Авг 03, 2017 4:28 pm
Профил

Ммм не, не става. Тухлата е тухла, нама как да направиш голяма тухла, якоста е ниска, ще се счупи при транспорт. Другото е панел, на там знаем как е.
Да декоративна е, там е гъзария да ти се виждат червените тухли, престижно е ;-) но на много места се използват плочки които имитират тухла, тия защо редят тухли не знам. Тоя робот може да прави декоративни стени, но не и истински.

Чет Авг 03, 2017 5:12 pm
Профил
Аватар

по-авангарден ми се вижда 3D "принтер" за сгради, отколкото робот за редене на тухли.

Чет Авг 03, 2017 5:30 pm
Профил

Да, облицовки бол - няма смисъл да се прави с рингови тухли тая дивотия - те са за носеща стена. Не че няма да има желаещи да им е "естествена" стената.

Пет Авг 04, 2017 3:52 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

тухлата държи стотици години, докато на панелите се налага ъпгрейд с "фибран" след има няма 20-30. няма да коментирам колко ще изкара т.н. фибран

За жалост проблема е не че няма смисъл от тухлата като облицовка, а че няма качествени тухли, както и майстори които да могат да ги наредят без да се налага да викаш и мазачи след тях

Пет Авг 04, 2017 7:07 pm
Профил

Само да уточним, говорим за облицивка от тухла, или за тухлени стени, защото това са дв ералзични неща. От облицовка от тухли смисъл няма, особенно тая тухла дето я редят на клипчета е доста плътна, има доста добра топлопроводност.
Тухлените стени са нещо друго, има и качествени тухли но са скъпи, хората предпочитат по-евтините. Аз лично не виждам никакъв мсмисъл от облицовка с тухла, освне ако не е с чисто декортивни цели.
Сега ако загледаш как я редяха тя стена, между нея и бетона остава въздух, това може би има някаква ползотворна роля но въпроса е спорен, виждал съм много къщи с проблеми точно защото са сложили окачената фасада изнесена пред стената, това ако не го запълниш става един втрилник, стените нямат стопляне.

Пет Авг 04, 2017 7:39 pm
Профил
Аватар

Говоря за това
https://www.google.co.uk/url?sa=i&rct=j ... 8630655174
Това е стандарта за ново строителство според регулациите за енергийна ефективност тук. Вътрешната стена от газобетон не рядко е и 250мм. Строи се супер бързо, което за жилищни сгради е важно. Никой няма време да чака след като се вдигне сградата, да улегне и чак тогава после някой да почне да маже и др. такива.

Пет Авг 04, 2017 10:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 1194  Следваща