Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Електронен ключ + управление с контролер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Електронен ключ + управление с контролер
STM6600

Пет Юли 28, 2017 9:22 am
Профил

Схемичката я начертах набързо, така че не се сърдете, че не съм се постарал много много. Идеята самозадръжката да реагира на импулси ми харесва! Бутонът в случая няма да се сменя, защото ще стои тъпо всички останали да са от един вид, а тук да сложа някакъв тактилен... Резисторът 10к няма да се променя, защото при по-голяма стойност отнема много време спирането и потребителят ще започне да помпи power-a! Тествах с 47к и 120к - не е добре работата! По принцип не би трябвало да става така и като изградя схемата изцяло на ново, а не като преработена стара. ще опитам пак с по-голяма стойност!
ПП: Дедо, ти за всяко нещо интеграла вадиш :D Не е лошо, но главният проблем е снабдяването. Ако е някаква мощна серия от 1000 хиляди бройки, ок. Сега конкретната може да я има. Даже не съм търсил, но предпочитам да не съм зависим от конкретни елементи. Аз писах тези дни за онзи външен WDT дето гризнах д`ръвото.

Пет Юли 28, 2017 6:33 pm
Профил
Аватар

айде да си правим и операционните усилватели с транзистори?
тази я има в бакалията, има достатъчно варианти (буквички), че да ти пасне, слага се един чарк (понякога монтажа е по-скъп от самия чарк), заема много по-малко място, да не говорим, че е мислено и тествано от много повече от един човек.

не се ограничавай само до чарковете в комет. вреди на подхода в мисленето. не се опитвам да ти натрапвам решение, предложих вариант. аз никога не бих тръгнал да го правя дискретно такова нещо, още по-малко пък куче. моето виждане е, че ако цената на чарковете е критично за продаваемостта на изделието, нещо в бизнес модела е сбъркано. особено за малки бройки.

Пет Юли 28, 2017 7:22 pm
Профил

Ами ще погледна интеграла. Аз си поръчвам половината чаркове от Mouser(само там намирам), но когато го имат в Комет, предпочитам от там, че по-бързо стават нещата.
Външното куче беше за специфична постановка! Нещо съм се филмирал тези дни и чета разни ISO-та и EN-та и нещо правя някакви ненужни застраховки и подсигуряванки по схемите. Та външното куче трябваше да действа като паралелна защита, но мисля че няма нужда чак от такива неща. Нека малко да ми отлежат нещата в киферицата. Имам чувството, че правя нещата по много сложен начин...
Поздрави!

Пет Юли 28, 2017 7:38 pm
Профил
Аватар

ами... трябва да си намериш оптимума между прост дизайн и надежден дизайн.
кривите са експоненциални и някъде се пресичат, но не е там оптимума.

някога ходил ли си при панталяйката?

Пет Юли 28, 2017 8:27 pm
Профил

Още не ми се налаголо, но най-вероятно ще трябва скоро.
Всъщност има още една променлива - дизайнът трябва да е използваем. На практика половината от глупостите, които съм сложил, няма да се използват. Просто много талибан по цеховете... А като им ги пуснеш тези опции реват и хич не им пука какво пише в стандарта.

Пет Юли 28, 2017 10:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2