|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:15 pm
Интересно дърво с конектор
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Интересно дърво с конектор
По нашите ширини много често се спестяват кабели от маса, заземяване и др. такива и резултатите не закъсняват.
|
| Чет Юли 27, 2017 6:10 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Какво ти е разпределението сигнални линии и захранваюи такива ?
Не-напразно при лентовите кабели върви маса->сигнал-> маса->сигнал . Не че не го знаеш това де . Ако имаш големи пикове по захранването може да се индуцира капацитивно по сигналния кабел.
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Чет Юли 27, 2017 9:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Не е от капацитет, на съпротивление все повече мяза но днес нямах и 5 минути да го погледна, ще трябва колегите да проверят защото от утре съм на един по друг континент. п.с. То и аз сигурно съм за ебане, сложил съм повече пинове и съм им дал пиноут но пък не съм им казал изрично за две маси или по-дебела жица, в момента са сложили май 0.5 та съвсем нормално, ъо освен всичко друго сигурно и грее. Като знам че е по около 2 А /м а там май са около 4 м.... не е на 100% леда но все си харчи, иска дебел кабел. Абе трябва всичко да си го гледаш сам май, мислех че са взели поука от проблемите преди година но явно не или е забравено. То до вчера и аз не си давах сметка колко е товара конкретно на този кабел, чак вчера загледах че с един са захранили 4 подсветки.
|
| Чет Юли 27, 2017 10:13 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами то така, ама интересно и самата лента как е изпълнена, т.е. как е пусната масата там. Дали има ограничение за дължината.
|
| Пет Юли 28, 2017 12:57 am |
|
 |
|
ToHu
|
100% има, абе недомислена малко. Всичко е много на прага, аз затова скоро ще я оставя само на подсветките които изискват анимация на ниво светодиод. Всички останали ги сменям с аналогова лента защото разликата в цената е близо 5 евро /м и то спрямо качествена аналогова. Ако нямаш дълъг кабел, или кабела е дебел би трябвало 5 м лента да работят без проблем, за повече не съм сигурен, реално толкова съм пробвал, а над 2 м парчета нямаме към момента, та не знам. То не е невъзможно с power injector някъде по лентата, но аз нямам такива нужди. Изобщо не беше добра идея да се внедрява така масово, трябваше повечко да си поиграем, но един събконтрактор малко ни подведе. Ще ги сменим кабелите, това лесно, още 1000 изделия ще ги изтърпя така, после остава метър и половина от тая, че 50-60 евро на изделие са си пари.
|
| Пет Юли 28, 2017 6:56 am |
|
 |
|
velio
|
Пробвай с WD40 (или пък със силиконовия спрей от Лидъл - добър е). Ако е съпротивление от окиси или подобно, като напръскаш и раздвижиш контакта трябва да изчезне. Не ти го препоръчвам за масова употреба, просто за проба, за да докажеш лош контакт.
|
| Сря Авг 02, 2017 1:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Конекторите са съвсем нови, видимо няма окиси. Но аз напрвих разчет и нищо чудно да сме някъде на границата и малката разлика в преходни съпротивления или в това на кабела да си казва думата. За мини фит дават контактно под 10 мОм, но логично че ако го притискам с пръсти то ще падне доста, все пак силата е доста по-голяма. Абе не е разчетено праивлно, за да не се повтаря разписах процедура и напраивх калкулатор, иначе инерцията е голямо нещо. Аз разбирам защо е с такъв проводник, защото последните 2 години имаме подсветки с такъв, но никой не е помислил първо че тук дължината е по-голяма, че общият товар за един кабел идва по-голям, и че кабела е гирлянд с 5 букси, само преходното където два проводника се кримпват в една букса е около 5 мОм, т.е. 4х5 са още 20 мОм. Аз съм изкарал 8 букси за тия кабели неслучайно, но са изпозлвали само 5 от тях, сега ще смеят кабела на 0.5 на определени подсветки, и този с 5-те букси ще се превърне в два кабела. Просто си трябва надзор, а с мойте пътувания .. тая кабелна фора я правиха докато ме нямаше, тестваха я докато ме нямаше, и сега ще я ремонтират докато ме няма ... тук таме виждам по нещо ако е по-фрапантно, но това съм го изтървал. Да се надяваме че с новия калкулатор и новата процедура това ще е последният път когато имаме проблеми с малки сечения, трбяваше още преди година да го направя когато имахме подобен проблем но тогава просто го решихме и не взех никакви организационни мерки.
|
| Сря Авг 02, 2017 1:25 pm |
|
|