Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
TFT монитори 

ползвате ли TFT монитор
Анкетата свършва на Съб Мар 18, 2006 12:03 am
ДА 49%  49%  [ 17 ]
НЕ 6%  6%  [ 2 ]
ИСКА МИ СЕ 23%  23%  [ 8 ]
АЗ ПРЕДПОЧИТАМ CRT 11%  11%  [ 4 ]
ПО ДОБРЕ 21 CRT ОТКОЛКОТО 17TFT 11%  11%  [ 4 ]
Аз запоявам с електрожен пука ми за монитора 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 35

TFT монитори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
кольо, моите са със шасита Р1110. какво пише на кутията е търговска марка
търкалям ги на 85Hz, достатъчно е според мен. нямам забележки, но овехтяха
ex-man също им е сърбал попарата на тия шасита. но са много добри (за времето си)
ти на каква карта и ги навързал? отзиви?

пирев, за съжаление (или за щастие) аз си плащам заплатата сам. но дори и на хората, на които им плащам заплатата, гледам да им е удобно. така за едни и същи пари ми вършат повече работа :wink: (ееех, ако можех да им плащам половин заплата, защото работят на един монитор...) благодаря за линка, ще се поогледам каково има за ядене.

цецо, то 17" LCD като сантиметри по Х е колкото 22" CRT по Y (34/31см). значи 19" LCD верикално ще е 2-3см по-високо, така че няма да се откъсне главата на човек.

Сря Мар 15, 2006 4:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
P1110 е с малки разлики от шасито на P1210. Основно разликите се заключават в това че 1210 държи на по висока резолюция.

NVIDIA GeForce 6200 ми управлява 22ките
Matrox Graphics Millennium II MGA-2164W ми е за 19 ката.

Сря Мар 15, 2006 4:41 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Tisho написа:
....По скоро проблема с мигането на TFT дисплей е от лампата. Обикновенно слагат луменисцентна и я пускат през трансфертер който наистина работи на около 100KHz....

Дано това да не е така, защото каква ще е разликата дали ще ни мига CRT или луминисцентна лампа на 100Hz (от TFT). Ако и помещението е с некачествено лум. осветление си е възможно "биене" със 100Hz на монитора.
Тук доста хора споменаха, че им се налага да работят с два монитора. Моля някой да сподели, не се ли получава допълнително дразнене на зрението (особено ако са с различни настройки)? У дома до втория компютър, който е с много стар монитор, има и телевизор. Тази комбинация ме уморява за 15 минути, когато ползвам монитора!
Успех :)

Последна промяна zz_stefanov на Сря Мар 15, 2006 10:12 pm, променена общо 1 път

Сря Мар 15, 2006 9:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами затова се ползват дуалхед карти. на тях изходите са синхронни.
имат и контроли касаещи рендирането - дали да го правят поотделно или общо.

комбинация от 2 карти не е подходяща, защото не могат да се сингронизират и се получава това "биене"

Сря Мар 15, 2006 10:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.plastk.net/

Нед Мар 19, 2006 11:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Т'ва SVGA-RAID ли е! :finga:

Нед Мар 19, 2006 11:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение 
zz_stefanov написа:
Tisho написа:
....По скоро проблема с мигането на TFT дисплей е от лампата. Обикновенно слагат луменисцентна и я пускат през трансфертер който наистина работи на около 100KHz....

Дано това да не е така, защото каква ще е разликата дали ще ни мига CRT или луминисцентна лампа на 100Hz (от TFT). Ако и помещението е с некачествено лум. осветление си е възможно "биене" със 100Hz на монитора.
Тук доста хора споменаха, че им се налага да работят с два монитора. Моля някой да сподели, не се ли получава допълнително дразнене на зрението (особено ако са с различни настройки)? У дома до втория компютър, който е с много стар монитор, има и телевизор. Тази комбинация ме уморява за 15 минути, когато ползвам монитора!

някой тук знае ли какво означава к-то пред Hz ?!!!

Нед Мар 19, 2006 11:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами би трябвало да значи "кило", т.е. 1000
т.е. генератора на ламбата работи на 100 килохерца.

Пон Мар 20, 2006 12:29 am
Профил

Мнение 
Браво! Имаме играч познал верния отговор...

Пон Мар 20, 2006 12:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
и каква ми е наградата?

ПС: не разбрах къде те стяга чипика?

Пон Мар 20, 2006 1:41 am
Профил

Мнение 
стяга ме че хората не гледат какво четат като четат, и от там се почват едни свободни съчинения на тема биене между 50Hz и 100(k)Hz... това ме подсеща за пичовете дето казват че Селероните им са на 333 херца ама това е друга тема :)

т.е. както съм оформил първия си пост с цитатите, ясно се вижда че въпроса за к-то е някак си риторичен...
без лоши чувства, айде със здраве, че психарията "vanilla sky" по Нова е към края си и става късно, а утре трябва да се върши работа...

Пон Мар 20, 2006 2:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Пет Авг 17, 2012 4:42 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 20, 2006 1:06 pm
Профил WWW

Мнение 
t_i_t_o написа:
стяга ме че хората не гледат какво четат като четат, и от там се почват едни свободни съчинения на тема биене между 50Hz и 100(k)Hz... това ме подсеща за пичовете дето казват че Селероните им са на 333 херца ама това е друга тема :)

т.е. както съм оформил първия си пост с цитатите, ясно се вижда че въпроса за к-то е някак си риторичен...
без лоши чувства, айде със здраве, че психарията "vanilla sky" по Нова е към края си и става късно, а утре трябва да се върши работа...

Прав си че не съм видял "к"-то, :oops: но ако в поста действително се говори за 100kHz, то кой ще види въпросното проблемно трептене на лампата?:). Щото 100Hz при бързо движение на погледа се усещат и от там съм си развил и въпраса.
Сигурно и аз съм гледал Нова, докато съм писал :oops: .

Пон Мар 20, 2006 6:02 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение По Темата
Аз ползвам ТФТ от 2001 година на лаптоп-а си - Асус Б1000 с 15инча XGA. Заради по-скъпия му монитор платих $300 отгоре и до ден днешен не съжалявам - монитора си е перфектен, нямам спомен за нарушения по периферната нервна система, но както каза Пирев това е строго индивидуално.
По отношение на СРТ - за професионална графична работа си остава номер 1 - но под 19 инча не бих ви съветвал. Иначе за every day use ТФТ си е ок. заема малко място и няма фликър.
Дедо Боре - аз отдавна спрях да ползвам Сони, и твърдя, че към днешна дата мониторите na LG и ADI са по-читави. Проблемите със сходимостта са си стара болка както на Сони-тата, така и на IBM.
Моя съвет е ако се извършва графична работа - СРТ без уговорки на поне 19 инча - за обща работа ТФТ си е ок също. Но нищо не може да замени почивката - поне 10 мин на всеки час.
Аз получих много, ама наистина много лошо заболяване на дясната ръка и дясната част на гърба от много работа на лаптоп и вече 2 месеца не мога да се оправя напълно. Проблема с мишката според мен е дори още по-важен (и гаден понякога) от този с монитора. Така, че внимавайте и по този въпрос.
И накрая - ако си взимате СРТ монитор - не си взимайте втора употреба - миналото лято направих скрийнинг на над 150!!! монитора от 6 фирми вносители на монитори. Е, за ваше сведение не можах да подбера нито един по моите критерии - бях изумен каква отрат се внася от чужбина и как се лъжат хората от търгашите.

Пон Мар 20, 2006 6:26 pm
Профил

Мнение Re: По Темата
Gost написа:
.... ако си взимате СРТ монитор - не си взимайте втора употреба - миналото лято направих скрийнинг на над 150!!! монитора от 6 фирми вносители на монитори. Е, за ваше сведение не можах да подбера нито един по моите критерии - бях изумен каква отрат се внася от чужбина и как се лъжат хората от търгашите.

Зарад липса на парички за нещо по добро, у дома от една година сме на втора ръка COMPAQ P900 19" 2001г. Моля те кажи нещо по подробно.

Пон Мар 20, 2006 6:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща