|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:42 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
 Обява за работа ...
https://www.jobs.bg/job/3881457Ако някой се интересува или има познат който се интересува ....
|
| Пон Юли 17, 2017 3:44 pm |
|
 |
|
Pif
|
 Re: Обява за работа ...
Колко пари давате ?
|
| Пон Юли 17, 2017 4:55 pm |
|
 |
|
michev
|
В заглавието пише  Тони, вземи малко я форматирай тая обява и си оправи грешката на "шофьорска" че, малко несериозно изглежда така.
|
| Пон Юли 17, 2017 5:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това не съм го видял, но по лощото е, че още 2-ма не са вкл.редактора  ... Пиф, заплатат реало е между 1500-2000, не зависи от бонуди и др. подобни а от това колко е кадърен човека и колко обекта може да поеме. Не е за разработчик, работа за човек с малко мисъл и желание. Заплащането е според бранша, мисля, че е добро, конкурентните фирми плащат между 1/2 и 2/3 от това, но някой може да плаща и повече, не знам. Свързано е с пътуване, доста пътуване ...
|
| Пон Юли 17, 2017 8:58 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ако искаш човек на който може да се разчита, да ти прави комишънинг и да оправя лайната на инсталаторите - трябва да приготвиш доста над 2. При нас имаме няколко инсталатори дето са на 1.5 и сега като се понаучиха отиват точно в тоя бранш със стартово над 2.5. Макар, че в наща фирма и на мен ми се налага да ходя след тях - в пожароизвестяването, сот-а и видеонаблюдението нещата са по-прости и се оправят по-лесно. Все пак там са серийни изделия с читава документация. При нас пускат нови разработки без читава документация. Но както го каза - въпроса е колко може да си изкара човека.
|
| Пон Юли 17, 2017 9:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не мисля да подражавам на ИТ индустрията, парите са добри за длъжността, това не е индустриална автоматика. Реално и нищо голямо не пускат, големите предпочитам да минават през мен за да няма недоразумения. Заплатите в бранша са между 800-2000, ние сме в горнатс една трета което ми се струва разумно, такива са и в Румъния, Чехия и Полша, т.е. сме ОК за региона, това е чисто заплащане. Ако съпоставиш нужните знания и умения мисля че не е зле, като имаш в предвид че има хатдуеристи на по 2-3 хил, а те имат в пъти повече познания.
|
| Пон Юли 17, 2017 11:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ех, ако бях поне 10-на години по-млад ТоНи, ако намериш човека направо си длъжен да черпиш по една виртуална бира! 
|
| Вто Юли 18, 2017 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
В момента с хората е голям зор, мераклии много, но такива дето да стават малко, и не е до знания. Готов човек не може да се намери, така или иначе се обучава, всеки средно интелигентен човек може да бъде обичен, обаче кандидатстват само негодяи. Този път между другото има няколко читави поне на CV ще видим. Иначе не искам да слагам човек който е свръх квалифициран, за него работата няма да е интересна, ще търси нещо друго, и ще му трябва почти същото време за обучение. Да вземам хора от конкурентите е малко безсмислено, нивото е много ниско, може да има тук таме някой читав но повечето не стават. Когато някой се научи да не работи или да работи през пръсти това няма оправия, а почти навсякъде е така, и 10 хил да даваш мърляча си е мърляч.
|
| Вто Юли 18, 2017 7:18 am |
|
 |
|
Pif
|
Колко квалификация и знания има човек няма пряко отношение към това колко пари взима. Аз мога да знам 10 пъти повече от колегата, да върша по 5-6 средно сложни проекта на година а той да прави по 2 прости и пак да не ги прави като хората и разликата в заплатите ни е максимум 2 пъти. Щото си прав, че за няколко месеца от мислещ и мотивиран човек можеш да направиш добър техник да ти върши тази работа и ще му даваш 2к. Сега при нас дойде нов харуерист на 2к. И ако трябва да избираш дали 2к за опъване на кабели и комишънинг или 2к за седене на бюро и блъскане на главата - май с кабелите е по-смилено. Психическото натоварване и стреса е в пъти по-малък. Аз лично съм го правил и ако някой ден остана гладен с кеф бих отишъл по обектите. В единия случай вечер заспиваш с празна глава уморен физически а в другия не можеш да заспиш щото проекта ти е в главата и в 2 през ноща ставаш да чертаеш поредната глупост която ти е хрумнала по проекта. То проблема е в 2-3к за хардуерист а не в 2к за техник. От твоето мнение няма да се съглася само с това, че и на двамата им трябва еднакво време за обучение. На квалифициран човек ще му трябва максимално седмица преди да тръгне сам по обектите, на човек работил нещо подобно около месец а на новак поне 3-6 месеца в зависимост колко е адекватен и мотивиран.
|
| Вто Юли 18, 2017 9:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
За времето за обучение, на наистина квалифициран, по скоро знаещ човек е така, но на квалифициран не. Просто техниката ни е специфична, всичко е наопаки, просто си трябва време да минеш през всичко. За мен и теб няма никакво значение, за много неща дори само като видя имената на функции или менюта и знам за какво е, обаче не е от опи с такива системи, дори за начлото опита пречи, след това помага при намиране на проблеми. Нещо съвсем просто, партишъни, зони, групи в един сот, при нас нямат нищо общо с общоприетото, можеш да се вкараш в сериозен размисъл. Пак казах, за мен или теб или някой който чете свободно английски и има аналитична мисъл няма проблем, имаше колега от форума кото работи при нас и нямаше никакъв проблем и на втората седмица да ходи по обекти, но той е девелопър, а работата не е за девелопъри  . То аз по принцип бих казал че опита в БГ като цяло пречи поне при нас. Аз държа на определени неща които масово се смятат за безсмислени. Реално за мен е много по-полезен човек с опит в автоматиката, той би се справил много по-лесно и бързо но пък там заплатите са по-високи и едва ли подобна позиция би му била интересна. Изобщо не ме е страх да вземем хора без опит в бранша, всъщност търся основно такива които в рамките на няколко седмици до месец можеш да обучиш на основните неща. Нормално е при портфолио от 10 хил артикула някои конкретни неща да не ги види или пипне с години, и аз не съм пускал всички продукти въпреки че повече от 10 години се занимавам конкретно с този производител. Обикновенно първо се усвоява най-масовият продукт,охранителните централи макар и да са най-чепати и нестандартни. Реално и пожара и контрола също са специфични но по-близо до масовите системи. Имаме и продукти които са анти потребителски, като системите на Tyco, аз лично до момента не съм успял да събера достатъчно търпение за да прогрмаирам изцяло и както трябва тяхна нова централа, толкова цъкане никъде няма, ако имаш голяма система смятай че си затрил една мишка и една клавиатура, ненормален юзер интерфейс, тъй де инжинерен, юзера си е ОК 
|
| Вто Юли 18, 2017 12:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Дебел съм и не ставам, язък.  Сори за спама.
|
| Сря Юли 19, 2017 11:53 am |
|
 |
|
ToHu
|
Дебел и мързелив  ... обаче мога да го пусна като услуга за заседяли програмисти, ще им вземам малко, по 1000-1500 на месец и гарантирам отслабване  п.с. за колегите от форума ще е с отстъпка
|
| Сря Юли 19, 2017 1:14 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Ти наскоро не търсеше ли пак такъв човек или се бъркам ?
_________________ Хайде де!
|
| Сря Юли 19, 2017 2:00 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Надебелял е и той и го е уволнил 
|
| Сря Юли 19, 2017 2:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не беше много скоро, търсех но така и не намерих тогава, но вече започва да става невъзможно без още еидн поне, дори двама като че ли.
|
| Сря Юли 19, 2017 2:50 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|