Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
Мхъм, сега отивам да пробвам и да затварям във фризера. Това за сушенето не го знаех и не съм пробвал, но остана малко по нашия храст и има други наоколо. Ще набера още едни 100 цвята.

Съб Юли 01, 2017 10:40 pm
Профил
Аватар

каква е дозата (за чай)?
тука има няколко бъза, трябва да ги погледна дали не са ги опасли бабичките. че тия дни яко кашляне (от цигарите)

Съб Юли 01, 2017 11:12 pm
Профил
Аватар

трябва да пробваш дали не може да се пуши :), може да помага повече

Съб Юли 01, 2017 11:22 pm
Профил
Аватар

Ъъъ, ставаше дума за дървесния бъз предполагам, който по нашенско прецъфтя преди месец да речем. Тревистият уж бил същия ама не съвсем, бали маа му, пък плодовете му се ползваха за не помня - или гуглосайте или в Читанката има няколко билкарски книги.
Щото ако питам женурята и те от там знаят, пък баба ми Бог я прости отдавна.

Съб Юли 01, 2017 11:56 pm
Профил
Аватар

Айде, замразих 160 кубчета бъз и още толкова количество в буркани. За чай тия дни

Нед Юли 02, 2017 10:09 pm
Профил
Аватар

Я кажете кой тип от големите чадъри за слънце са най-стабилни и най-нечупещи се? Не е толкова важно да са мнооого евтини.

На верандата може да се опъне покривало (от едната страна закрепено за къщата, от другата на някакви сълбове) или голям чадър - но вятъра идва в повече понякога, и не ми харесва задъра да хвръкне при/върху съседите.

Сря Юли 05, 2017 3:31 pm
Профил
Аватар

А бе аз само един тип чадъри съм виждал :)
Иначе майка на село вече два смени щото им изгоря платнището, но не ги е оставяла неприбрани при буря. Аз определено съм за сгъваема тента и тази година ще си направя на балкона с подръчни матряли, а дано де.

Аз пък за друго влязох да питам: препоръчайте нескъпа марка или магазин за юношески (и не съвсем) велосипеди. Моят младеШ гони 11г и рИве за колело, щото иначе не се приобщава с връстниците. Да, ама ако не броим триколесните два модела ръждясаха без да се научи да кара.
Тези дни му стегнах по-големия и казах, че първо го искам да го видя да кара и после шъ видим. Само за два дни по по-малко от час магарето се научи съвсем само, макар и малко в стил Ну пагади. Значи ще се купува, но не искам да се охарчвам поради камара от задни мисли.

Сря Юли 05, 2017 3:57 pm
Профил
Аватар

Миналата година брат ми уцели страхотно втора употреба за моята голямата щерка (на зима ще стане на 10) а колелото ще може да го кара и като порасне - 24 цолови гуми с дамска рамка. Даже и е малко големичко в момента. Алуминиева рамка, нови гуми. В отлично състояние, че и пълна профилактика му направили преди да го продадат - само за 100 лв. Някъв магазин в Русе за колелета втора ръка. Иначе от всякъде можеш да купиш ново - гледам в Технополис има избор ама цената на ставащите е от 300 нагоре.

Сря Юли 05, 2017 4:06 pm
Профил ICQ
Аватар

не искам даже и да споменвам - миналата неделя ходихме да гледаме 18 и 20 цола, още няма 6... и какви разправии бяха
майка му иска с контра, той иска с незнам какъв цвят, аз само се чудя защо изобщо тръгнах с тях.

Цените са от 200 до небето, освен това каска, може би налакътници. Минаването на големи гуми означава висока скорот - голяма веротност за по-големи бели...

Сря Юли 05, 2017 4:12 pm
Профил
Аватар

Е то е неизбежно. И ако не сте го взели още, забравете за контрата - после като мине на такова без контра ще падне красиво поне няколко пъти.

Сря Юли 05, 2017 4:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Е то е неизбежно. И ако не сте го взели още, забравете за контрата - после като мине на такова без контра ще падне красиво поне няколко пъти.

И на мен това ми беше мисълта. Освен това без контра ще се научи да балансира по-лесно. Груби, това е добро упражнение като за начало (то и МТБ профитата го правят редовно) - колелото без контра и само с педалите и спирачките се учи да балансира изправен (балансира = колелото не се движи). И нидей рива за 200 крони, ако го хване крастата след време само за вилиците ще ръсиш четворно повече :D :heart:

И му нагласи добре нивилацията на спирачките, че ако реши да става компютъръджия ще му трябват китките за по-дълго.

Сря Юли 05, 2017 6:04 pm
Профил WWW
Аватар

хулигана кара от две години, от една и повече без баланс. тука ако има лесно от бебета ще ги учат.
но с контрата се занася яко :)

но пък е идейно, че вземе ли сега с контра, после може да падне.
след балканчето нямах проблем...

Сря Юли 05, 2017 6:58 pm
Профил

Бонго, да ти дам профисионален съвет. Тва че си оставил хлапето само да се учи значи, че има голям мерак, което напоследък е голяма рядкост. Обикновено е обратното, т.е. родителите искат ама детето не. Като дойдат при мен обикновено първо качам хлапето да го повозя малко, за да усети какъв кеф е. Действа безотказно и след половин-един час обикновено не иска да слиза. Тук тънкият момент е да го отрежеш навреме, щото идеята е да го запалиш към колелото, а не към возенето ;-)
След това обучението трябва да започне с падане. Първо се учи как се пада, така че да не остава под колелото. И накрая същината е да го научиш да пази равновесие. Обикновено се казва, че това не става с четене на книги, иска се опит. Ама е добре да обясниш, че равновесие се пази като движиш кормилото. Ние го правим интуитивно, но хлапетата често им е зор да схванат, че като се наклони колелото трябва да завият в същата посока. Затова обясняваш и правите упражнение с малко, но постоянно въртене наляво-надясно на коримилото. Учи се за около половин-един час, обаче ако хлапето е малко, а учителят висок и с проблеми в кръста бутането и тичането в приведено положение не е добра идя. Та за да си опазиш кръста може да почнете с малко упражнения на място. Държиш и накланяш в едната и другата посока, хлапето трябва да компенсира с въртенето на кормилото.
През цялото време е добре да "преговаряте" падането, т.е. от време на време оставяш да се наклони повечко ;-)

Сря Юли 05, 2017 7:18 pm
Профил
Аватар

я ми кажете как се пада, щото всеки това разправя, а мен никога не ме е учил. сериозно - не се майтапя.

Сря Юли 05, 2017 7:31 pm
Профил

Аз имах предвид по-скоро слизане с хвърляне на колелото. Идеята е, че децата имат страх от падането, който трябва да преодолеят. Реално ги уча как да спират и да слизат, но в началото буквално да хвърлят колелото. Особено ако е по-тежичко спрямо техните килограми като тръгне да се наклони е важно да усетят от кой момент нататък не могат да го удържат и по-добре да не се опитват, щото то ги събаря. Затова изкарват краката и се отласкват в обратната посока на тая в която пада колелото.
Вече в един момент нататък ги уча да не хвърлят колелото и да слизат нормално, но това чак като се научат да пазят равновесие...

Сря Юли 05, 2017 8:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 94  Следваща