Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Съгласен или не децата си учат за Тодор Живков и менидърство. Не се майтапя!

Пон Юни 26, 2017 7:44 pm
Профил

Трябва да учат, въпроса е какво учат. Не бяхме нито Румъния нито Източна Германия, да не правим нещата по-черни от колкото са били.

Вто Юни 27, 2017 7:53 am
Профил
Аватар

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... evo-ionni/

Вто Юни 27, 2017 12:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Да не би да са го превъзпитали, или някой му е написал творбата...

http://dnes.dir.bg/news/bog-volen-sider ... 72719?nt=4

Вто Юни 27, 2017 6:28 pm
Профил
Аватар

преди години Данчо Ментата защити докторат в богословския факултет на тема, приблизително звучаща така: Морала през годините... не ми се рови за точната тема. Точно докторанта Ментата не си го прдставям да се рови в древни ръкописи и свитъци от агнешка кожа и да изследва дефиницията и нормите за морал през хилядолетията. защото тази дума му е дълбоко непозната.

вчера пък ЦвЦв обвини Швеция в предлагане на подкуп... и той пишеше някаква докторска, още докато беше в кметството. ама или натовареността му с партийното строителство, или интелекта не му позволяват (все още) да я завърши и защити. може да очакваме новини на тая тема.

та Болен Лидеров да се изказва на конференция по православие, си е май в реда на нещата. явно богословския факултет е нещо като библиотекарския, дето всички посветени свещенодОйстващи си говорят на 'докторе'. съвсем между другото, богословския има в пъти повече бройки за докторанти от другите факултети.

Вто Юни 27, 2017 7:37 pm
Профил

Grubi написа:
Да не би да са го превъзпитали, или някой му е написал творбата...

http://dnes.dir.bg/news/bog-volen-sider ... 72719?nt=4

Може да е предрусал и да му е светнало нещо ....

Вто Юни 27, 2017 9:51 pm
Профил
Някъв "Никой с власт" щял да спира от движение колите на 1 млн. българи уж да се бори
със замърсяването , освен ако не извадят незабавно 500 тин лева в стари каймета и да си закупят от неговата фирма....
То ако ще се дават поредните пари по закон, не е ли по-удачно да се сложи Джи Пи ес чип на всеки автомобил, свързан със запалването и да се води статистика централно кой колко опърдява атмосферата по часове и години , и от там данъци, всичко -пропорционално. Че може и някое местно форумно пройзводство да се роди от това, с излаз към Европа.

Вто Юни 27, 2017 11:29 pm

А аз отдавна си мисля зя електронно ограничение на скоростта, но не по макс като на камионите а според знаците. Така няма да има нужда от камери и радари, няма да има и глоби за превишена скорост. Хем може да ги произвеждаме, хем да ги чипваме,хем да маправим инатрумент на полицаите за откриване на чипнати, хем да направим и неоткриваем чипинг, тъй де за всички по нещо :-D Даже може неоткриваемия да го пуснем по 20-30 хил и 50% да внасяме я бюджета като пропуснати ползи за държавата ;-)

Сря Юни 28, 2017 7:24 am
Профил
Аватар

и една черна кутийка...
ам само даср договорим с Елън Мъск да даде на всек желаещ по една Тесла в БГ, и няма никакъв проблем за ограничения и следене

Сря Юни 28, 2017 9:11 am
Профил
Ами катализатора е старо изобретение още от преди цифровата ера, ама имали в много европейски страни такива закони за катализатори - да имат, както и имат два отделни крана - за топлата и студената вода , килимче в банята и космати мъже носят полички на гол г@з , ама се променят , слагат си смесители, слагат си гащи...
Като ще правим нещо, защо да не е нещо съвременно - схема с микроконтролер, джи пи ес и/или акселерометър за скоростта, логър на данните и едно АТ/Т/GSM подобно у-во със сим карта да изпраща веднъж дневно ( да се намали трафика на данни) СМС до централен сървър или в реално време, само когато се привиши даден параметър за скоростта за даден участъ да речем. И всичко ще излезне далеч под 500 те лева за катализатор а и ще се класира за държавно подпомагане. То е ясно и че веднага ще се появят кандидат-майстори да го лекуват такова устройство , ама и на това се намира решение.

Последна промяна trakon на Сря Юни 28, 2017 10:01 am, променена общо 1 път

Сря Юни 28, 2017 9:57 am
Аватар

ToHu написа:
А аз отдавна си мисля зя електронно ограничение на скоростта, но не по макс като на камионите а според знаците...

По средата на изпреварването, се появява знак ограничаващ скоростта. Автомобилът чинно намалява, според ограничението. А тирът идващ отсреща, се движи без да намалява...
Мимоходом си задаваш въпроса, какъв е шансът тира да оцелее ако го изцентриш с полото? :D

Сря Юни 28, 2017 10:00 am
Профил
[/quote]
По средата на изпреварването, се появява знак ограничаващ скоростта. Автомобилът чинно намалява, според ограничението. А тирът идващ отсреща, се движи без да намалява...
[/quote]

Не, у-вото не трябва да се меси на газта и управлението, само да подава данни по телеметрия при отклонение от дадени параметри и да логва днеска колко часа бръмчи двигателя на автомобиля.

Сря Юни 28, 2017 10:04 am

Това ще добави дисциплина при водачите :) Да ти кажа то и без това изпадам в подобни случаи, зимата ми скъса нервичките, има някаква шибана система която уц ме пази да не се занасям, да ама немеца или индиеца, не е ясно кой грам не е мислил, в кишата просто не се кара. Постоянно се включва и отнема газта, на няколко пъти да се случи точно това което споменаваш, и няма изключване. В старото Q7 имаше подобна "екстра" да пази дистанция, и по дифолт беше включена, в новото не знам, не съм и проверявал но и да е има е изключена. Това нещо може да те убие без да се замисли, още докато магистралата беше само до Чирпан, карам си аз за Бургас, тръгвам да изпреварвам някъдемежду Сливен и Стара Загора и тъкмо да тръгна и онов анабива спирачки, ама аз вече съм се изнесъл ... так ана няколко пъти, още няколко пъти щях да се пречукам докато ръчках да разбера от къде се спира гада, обаче след всяко палене пак се включваше, такива псувни отнесе ... а можеш да се сетиш как съм изпреварвал, все пак 4 л дизел, не е като да не набира. Новото преди да го вземем изрично проверих дали няма нещо такова включено, обаче с полото спасение няма, тази функция за занасянето работи винаги.
Ама да ти кажа, с Q-то ако бях срещнал камион сигурно доста щях да се мъча, с полото изобщо няма да усетя нищо, той и тира няма да усети :)

п.с. Еее ако логва няма да е интересно, някой друг ще взема парите за да не издава актове :)

Сря Юни 28, 2017 10:08 am
Профил
Аватар

trakon написа:
Не, у-вото не трябва да се меси на газта и управлението, само да подава данни по телеметрия при отклонение от дадени параметри и да логва днеска колко часа бръмчи двигателя на автомобиля.

Тоест, ако пусна един GPS джамер, ще мога да карам с колкото си искам, тъй като системата няма как да знае какво е било текущото ограничение. :D

Сря Юни 28, 2017 10:10 am
Профил
Не е нужно системата да е 100 % желязна спрямо 'лекуване'. Достатъчно е само усилията за нейното 'лекуване' да надвишават, тези необходими да караш като хората. Управлението на решенията които взимат мнозинството от хората не е никак сложно , а и спазване на скоростта е вторичната цел, основното е следене на въглеродния отпечатък, който всеки един автомобилджия слага на лицето на всички нас. То си е ясно, че въпроса със замърсяването въобще не опира до отделни показатели вече - пр. отделената сяра, азотни окиси ,твърди частици и т.н. Нали ауспуха на един автомобил с газова не можеш да си го заустиш в хола за източник на чист въздух , макар че отделя само въглероден диоксид и вода, а за тока изгорен в електрическия автомобил някой някъде пуши за да го пройзведе, или дупчи земята и налива киселини за да извлича материал.
Най-голямо замърсяване и смогове има не в страните , които използват пушешти двигатели, а в страни в които населението масово злоупотребява с обема и степента на ползване на дадено право. Тва на какво прилича - отиваш на железария с колата да си напазариш нещо тежко - магазина има пет паркоместа и десет служители - и десетимата окупирали всяко свободно пространство около магазина с колите си и - айде заповядайте. Тва е ниска култура.

Сря Юни 28, 2017 10:42 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490 ... 1080  Следваща