|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 10:54 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
Не споменават, че куршума е имал две степени, лазерно насочване и някой други дребни екстри http://m.dir.bg/dnes/news/25954911/
|
| Пет Юни 23, 2017 12:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
те нещо го подкараха на олимпийски игри... рекорд за снайперисти, повечето рекордьори все канадци. има други новини, дето не се шуми особено. (1) флота е пуснал 6 крилати ракети, поне едната е била подводно изстрелване (2) една С300/400 вчера е отлетяла към средиземно море. но не се съобщава дали/какво е ударила. съвсем случайно съвпадение е, че се съобщава за паднал безпилотник в Калифорния. или С300 са много яки и да ударили фърчило чак над Калифорния, или той е успял да долети до там ударен. може и да няма никаква връзка. може и да не разберем какво е станало. пък тия да си правят рекорди със снайперистки пушкала. на мен малко гадно ми звучи такава класация, въпреки че с крилата ракета ще утрепеш доста повече народ. гадното е, че някой се е чучнал да прави рекорд по снайперистка далекобойност. това означава сериозна подготовка, десетки или стотици удари, без да са рекорд, сериозен поддържащ екип. и не се набляга на борбата с тероризма, а на рекорда.
|
| Пет Юни 23, 2017 12:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Куршум с лазерно насочване?  Явно съм изостанал от тематиката... Но пък се чудя как видял и опознал целта на такова разстояние. Освен да е било рано сутрин...
|
| Пет Юни 23, 2017 1:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ще да е бил голяяям боец, ясно видим  Ама за 10 секунди .... интересно, може би с сложили Х и са накарали боеца да застане точно там. За 10 сек на това разстояние .. зор работа, за да уцелиш трябва да си с повечко увеличение, иначе не знам какво точно ще му видиш, ама с повече увеличение не става лесно захват на целта, колкот и опитен да си, сигурно го е застрелял 10 секунди след като е казал ще го застрелям пък преди това го е водил 1-2 мин, той крушума е летял 10 секунди до там 
|
| Пет Юни 23, 2017 2:03 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Leo, аз се опитах да бъда саркастичен. Иначе по-едно време май имаше малокалибрени интелигентни боеприпаси, но не за такива дистанции. А може би са използвали хоби ракета с отровен връх...взимайки опит от туземците. Дедо - руснаците си имат военни игри в Русия, тия ги пращат на специализация в чужбина, със съоветни състезания по живи цели-законно, по-евтино и зелените не протестират
Последна промяна Grubi на Пет Юни 23, 2017 3:12 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 23, 2017 3:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Пет Юни 23, 2017 3:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами правилно постъпва човек, иначе как да вземе и той комисиона. Така първо ще каже тц, не става, после трябва да проверим, да обсъдим ...след като се отчетът ако имат късмет ще ги вземем от швеция. В крайна сметка това към момента май е най-добрият избор. За какво F-16 говорим, трактори с изтекъл ресурс, то по добре нашите мигове да си поддръжаме ако ще е така.
|
| Пет Юни 23, 2017 3:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, да де. ама човек като тръгне да прави пазарлък, не пише във фейса предварително как ще се пазари и не дава пресконференции какви ще са му позициите.
|
| Пет Юни 23, 2017 4:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е как да ги наплаши ... а и така за протокола /публиката/ е по интересно  Пише той по фейса, не дойде да ми рутне бордчето.
|
| Пет Юни 23, 2017 5:06 pm |
|
 |
|
Grubi
|
като почнат да ги доставят, ще им сложа по един карго контейнер за апаратура (да не товаря Оги  )
|
| Пет Юни 23, 2017 7:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
айде честито изстрелване на Булсат! дано да е имало смисъл от всичкиъе жертви и финансови маневри.
|
| Пет Юни 23, 2017 10:28 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Дано - и аз имам колега от групата в МЕИ, който е пряко замесен. За малко да не може да се приземи заради по-високата орбита, но всичко е свършило добре.
|
| Пет Юни 23, 2017 11:21 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с риск да цамбурна камък в блатото... отварям дневник и ми се набива в очи линк към клипче Видео урок: "Българската икономика в периода 1944 - 1989: три фалита и бутилка Кока - Кола""видео урок" и малко дебилния начин на поднасяне от диктора навежда на мисълта, че това е предназначено за деца. та ми се ще да си кажете мнението: (1) съгласни ли сте децата ви да гледат такива филмчета (2) това фейк-история ли е, дълбокомислено и обосновано заключение за не толкова (вече) близкото минало (3) дали се отчитат всички предхождащи фактори (края на ВСВ и фактическия статус на България като победена страна) (4) кой финансира това нещо и каква му е аудиторията за последното се ориентирам трудно. на страничката на проекта им десетки клипчета, някои с по 10 гледания. единствено това стърчи с 4000 гледания (към момента), но подозирам, че 3950 са били в последния час, заради линка от дневник. и по тази причина ми се ще да допълня (4)... и каква е ролята на Дневник? сигурно и други въпроси ще изкочатм стига да ви се води дискусия.
|
| Пон Юни 26, 2017 3:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Боза пълна, дори дявола не чете така евангелие.
|
| Пон Юни 26, 2017 5:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
и да нямаш говорни дефекти, като го слушаш - може да получиш. за другите - няма да коментирам
|
| Пон Юни 26, 2017 7:42 pm |
|
|