Отговори на тема  [ 109 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матрици 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матр
karadev написа:
и след като форумния бог тони обяснил ко са продава в китай и край всички трябва да му вярваме, няма други менния, няма други които поръчват и получават от китай стоки, всичко е както казва тони ?!?!?!?!

аве дедо боре ти що така сляпо му или им вярваш на ез форумните богове ве :)
мислех та за човек със собствено мнение, :) малко по така разбираш ли , пък то ко са оказа, тонито казва тука нещо и айдееееее всичко е така, ми то утре може да каже че слънцето ше спре да свети ве :lol:

писал тука тонито половин лист *.тхт и вече тонито е най-големия :) добре ве , може да е най-големия ама само за вас :) пък ко има у китай и на кви цени и ние знаем, не си мислете че сте само вие ЕДИНСТВЕНИ И НЕПОВТОРИМИ , баси как сте са надъхали направо не е истина :)

цената е каквато е цената, за 5 лева няма да има табло ргб със картинки :) кат не ти харесва си го напрай сам , пък за документи и серитфикати не бери грижа, :) има кой да са разпише за сертификат за качество и употреба :) не са мислете за толкоз нависоко по от другите щото хич не сте :) , господа форумни богове и последователи :)

и съм инжинер, и нямам вишу, и няма и да имам :) щото меи варна трябва да учат при мен,. не аз при тях :)
a тез от техническия софия трябва по два пъти да карат вишото ама второто само практика до сабалян иначе нищо няма да направят, 100 години срещу мене да бягат пак не могат да ма срещнат :)

:prayer: :prayer: :prayer:
Като чуя такива констатации ми става ясно колко е широк мирогледа на констатиращия... Като към всичкото това добавим и тунинговането на корпуси на компоненти, започвам да се чудя от къде в колегите толкова дебели нерви да се занимават да обясняват. :)

А тез от Техническия София...

Пон Юни 19, 2017 2:51 pm
Профил ICQ

В последните години пазара се насити с вносни, китайски продукти. Почти не съм видял нещо което да не съм се сетил. По обявите за работа са само за монтажници или запойчици. Може би аз не съм попадал където трябва. Но доколкото оставам с впечатление е, че тук се произвеждат по-обемни и масивни неща, които по принцип са трудни за внасяне от Китай. Другия вариант за пробив е продукта да е специфичен, т.е. малки бройки. Китаеца с малки бройки не се занимава. Вярно е че имаме фирми, да и за СОТ оборудване се сещам, но колко са те ? Като че ли конструирането в БГ не е много разпространено. Основно се набляга на търговия и монтаж. Ако бъркам ми кажете...

Tisho написа:
.. добавим и тунинговането на корпуси на компоненти..

Ами по принцип може да се изпили TO220 на шмиргела. Но крайно нетехнологично става. И пак става D2PAK. Ако се правят 5-10 бройки бива. Имам тука едни стари платки с TTL-ки правени в БГ от някаква телефонна централа смъкнати, гледам че имат по няколко светодиода изпилявани за ги монтират един до друг. Ще снимам после. Но са правени през комунизма, а и тогава са били дефицитни, може и серята да е била малка/пробна. Китаеца ако почне да пили корпусите на елементите няма да изкара скоро една шепа ориз. Пък и да хаби метала. Те затова са го имислили SMD-то бързо, компактно, евтино. и програматора излиза на 10 лв примерно с частите и го продават за 20лв. Има си и фаца. Ако трябва да избера PICKit2 с DIP (PTH) монтаж трябва да струва примерно 10-15 лв, т.е. да е малко по-евтин. А те частите и производството струват толкова за DIP. Няма как да стане...

Пон Юни 19, 2017 2:58 pm
Профил

Ами .... какво да ти кажа, има пазар за всичко въпроса е да имаш кличество съобразно цената. Колкто по-скъпо е едно изделие или по-специфично, толкова при по-малки количества ставаш конкурентен. За Китай, първо Китай не е каквото е бил преди 20 години в нито един аспект. Китайските стоки не са чак такива боклуци вече, да не кажа че имат и доста качествени неща. Втора, изобщо не е евтино, дори и северните провинции, в които поправило правят дребните неелектронни боклучки, и там е скъпо вече, за Юга няма да говорим. Та не е проблема да се конкурираш ценово с Китай, стига да имаш пазар. БГ производителите нямат пазар, и точно там е проблема. Защо нямат пазар е тема на друга дискусия. СОТ фирмите не са добър пример, това едно не е наистина масов пазар, и второ малко или много е специфичен и конюнктурен. И то като се замисля, Телетек нмат кой зане какъв пазар на СОТ техника, по скоро навън пробиват с пожароизвестяване, Унипос те са само пожароизвестяване но са по зл като пазар от Телетек. И на двете продуктите са доста посредствени обаче нямат директна китайска конкуренция. Те се конкурират с други "европейски" марки, някои от тях се правят в Китай, други в Европа, говорим за най-ниския клас техника де.
Не е свързано и с обема, да внесеш нещо от Китай нито е толков асложно, нито толкова бавно или скъпо, ако обач еимаш продукт за който е трудно да предвидиш продажбите идва пробелма че или трбява да държиш по-големи запаси от нужното, или да имаш дълъг срок на доставка, а клиента иска от днес за утре. Големите китайски производители отдавна са се светнали да държат складове в европа, поне 3-4 от фирмите за LED екрани /понеже това дискутирахме/ имат техниката на безмистни складове в Европа, много от тях в Холандия.
Друга истина за много типове продукти е, че печалбата не с еправи от производителя а от дистрибутора, или търговеца. В този аспект идва другия момент, можеш ли да направиш производство на масов продукт и да оцелееш. Оказва се, че дори да имаш поазара на една цяла страна, дори и по-голяма от БГ, за някои стоки не е рентабилно ако трбява да си конкурентен. Тук вече ако си достатъчно голям и имаш финансов ресурс може да си позволиш да наложиш твоят продукт, но случая рядко е такъв.

Пон Юни 19, 2017 4:16 pm
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
Аз пък съм ходил на концерт на Металика. И те имат такъв телевизор с диоди, нали, онзи на Васил Левски, кога събраха 65 000 човека. Звънях на моя приятел Джеймс Хетфийлд да ми услужи за няколко дена с него, ама вика "ся съм го разглобил и съм го прибрал в кашони у мазата :)".. Викам айде хубаво... Поне новия албум дето го направихте не е боза. Ее ай ила със дачията, вика, кат си казал. Ама вика, "ша донесеш една дамаджана от онас, ваща хубавата ракия". Викам спаси ме човече, звънях и на Брайън Джонсън да зема техния (на AC/DC), ама не дига. Обажда ми се оня ден "вика звънял си ми Славчо, ама не съм си чул телефона..." ам викам "как да го чуйш, онас кола я карá една година, сичките и гърнета пробити..", викам "звънях и на барабанистчето, ама он ми вика, "абе не мое сега ти го дам телевизора, че играйм тука карти с Гълъбичнчо ващо момче, у килията, кат ма пуснат тогас...". Ама се оправих де, ракията от мен телевизора от Джеймс :)

Стига си лъгал - аз снощи бях на техния концерт тук на Солджър фийлд (оня стадион от далечното лято на 94-та гдина, където нашите мачкаха наред) и нямаха никакъв телевизор с диоди, а един голям полупрозрачен черен екран, на който прожектираха с проектори явно :D .

ПП. Баси още ми пищят ушите от тия 6 часа яки жици :supz: :D

Пон Юни 19, 2017 6:26 pm
Профил
Аватар

Аз пък тъкмо слушах по Нова ТВ нещо като "Стани богат".
Въпрос: предмет близо до мивката?
Кифла1: Микровълнова.
Кифла2: Хладилник.
Правилен отговор: сапун.

Че и вий що сте тръгнали дасе надпреварвате с инджинеру без вишу дету и след 100г. не можете да го стигнете?!

Пон Юни 19, 2017 7:18 pm
Профил

@Dimitar, със сигурност си се накефил много :) Пък и на двата им коцерта в София, звукът беше перфектен. Абсолютно никакъв компромис със озвучаването, не се учудвам че се бавиха 1 час да го настроят.
За висшето - дипломата е документ, както и сертификата, те винаги дават предимство, въпроса е дали придобиването им си струва, защото костват пари и време. За мен лично дипломата няма смисъл, тъй като начина по който се стремя да работя не я изисква. Мисля, че от една нова разработка на продукт мога да придобия повече знания, отколкото в университета да ми ги наливат с кофата и после да не знам кое за какво е и как се прилага. Аз уча само това което ми трябва.

Пон Юни 19, 2017 10:04 pm
Профил
Аватар

То полза има ама от университета дето е учил Дедо Боре. От сегашните май само хартийки вземат. Това електроинженер да не знае закона на Ом ... И всичките новите са така.

Вто Юни 20, 2017 10:55 am
Профил ICQ

Абе те не занят от коя страна на кура са, ти за закона на ОМ ми говориш.Ти можеш ли да си представиш 3 пъти под ред да забравиш че си на интервю за работа, сякаш аз съм го карал да кандидатства. Толкова заблуден народ рядко се среща, и нашата народопсихология ня помага. Докато мама и тате не престанат да хранят паразитите, те ще си останат паразити. Винаги го казвам, другаде хората не са по-качествени, но принудата е налице. Аз вече си мисля че единственото решение е да се криманализира финансовото подпомагане на пълнолетни, неучащи от родителите. Например 6-12 месеца трудов лагер и 10 хил глоба, като всъщност трябва да е не само финансово подпомагане а всякакъв тип, финансов, материално и т.н.

Вто Юни 20, 2017 11:22 am
Профил

ToHu написа:
... Докато мама и тате не престанат да хранят паразитите, те ще си останат паразити. Винаги го казвам, другаде хората не са по-качествени, но принудата е налице....

Бях на среща с измислителя на V-Ray. Та той спомена, че ако не е живял при родителите си и няколко год да го търпят докато му потръгнат продажбите- нищо е нямало да излезе?

Вто Юни 20, 2017 4:32 pm
Профил WWW

Сигурно е така, но като цяло това е най-голямият ни проблем. Няма зависимост, няма принуда, няма стимул.

Вто Юни 20, 2017 6:14 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Докато мама и тате не престанат да хранят паразитите, те ще си останат паразити.
ToHu написа:
Няма зависимост, няма принуда, няма стимул.
> Inside the Diner: Adults in the Nest
Прикачени файлове:
Share of young people in the EU, aged 25-34, who are still living with their parents.png
Share of young people in the EU, aged 25-34, who are still living with their parents.png [ 459.4 KiB | Прегледано 2811 пъти ]
Прикачени файлове:
Young Adults Living With Family.png
Young Adults Living With Family.png [ 13.68 KiB | Прегледано 2811 пъти ]

Сря Юни 21, 2017 7:38 am
Профил

Ами гледайки графиката мисля няма нужда да коментираме, и това е гадна социалистическа Европа, а това за САЩ .. интересно да с евиди по раьони, ще се окаже че този процент идва от земеделските щати, а там хората не е като да не работят, там всъщност да живетя с техните е по-голямото наказание, от малки са на тръстиката. Дали става ясно защо преуспелите страни са преуспели, и защо сме и ще бъдем на опашката, Испания нещата не са по-розови, в Гърция също знаем как е .... от всички с висок процент единствено Италия може би е малко по-дпбре от другите, ама и тов ане е много ясно. За Бившите соц в източна европа няма да говорим, и там нещата са много сговнясани.
Иначе не че преуспелите са много преуспели, но поне тази наглсса и мислене я няма, хората знаят че трбява да рбаотят, ако не работят стоят гладни.

Сря Юни 21, 2017 12:07 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
... за САЩ .. интересно да с евиди по раьони...
От статията в предния ми пост:
Прикачени файлове:
Share of Young Ages 18 to 34 Living with Parents.jpg
Share of Young Ages 18 to 34 Living with Parents.jpg [ 42.2 KiB | Прегледано 2767 пъти ]

Сря Юни 21, 2017 12:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Има някакво разминаване в данните - няма как почти цяла америка (най-населените щати) да е над 27%, а средно да е 13.9%

Сря Юни 21, 2017 12:30 pm
Профил

Видях какво е разминаването: горе е от 25 до 34 годишни, а долу е от 18 до 34 годишни.

Сря Юни 21, 2017 12:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 109 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща