Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Може и да сработи, а може и не - те тия дето ги правят отдавна са се отписали - нали са самоубийци. И да минат един по предложената от теб постановка ефекта ще е следващите да се ограничат до експлозиви само. Но не знам като брой откачалки накъде ще тръгне статистиката?
Струва ми се че проблема е в липсата на логика, или по-скоро в болната логика по която се движат тия. Ключът е да се намери начин тяхното общество (и в Европата, и по "родните" им места) да ги търси и спира. Т.е. да станат всички доносници. Както знаем всеки си има цена - дали под формата на заплащане, дали като страх от последствия/наказание.
То си е като тяхната игра - да се създаде повсеместен страх. Това обаче не може да стане в нашето общество, твърде сме цивилизовани. Имам предвид че нашата "заплаха" трябва да е по-силна от страха който имат от местните. За да издам комшията че е носиш странни "краставици" оная вечер хем трябва да ме е страх че ако не го направя някой ще ме оправи, хем трябва да съм спокоен че след като го издам той или неговите авери няма да ме минат? Това тук в европата можеше да стане ако не бяха станали толкова много, сега вече е късно. А там, из азията да се създадат такива условия не виждам шанс? И как да стане - като дойдат хамериканските войници и почнат да раздават сникърс и кока кола, какъв страх ще имам аз от тях?
Просто сблъсъка е на нисша с по-висша цивилизация. Висшата има няколко опции
- да изтреби нисшата
- да я затвори някъде си
- да я интегрира и развие до нейното ниво
Нагласата сега е се прави третото. Процесът явно ще е дълъг. Дали сме навити да минем на някоя от другите опции? Като гледам колко ни се ходи да се сражаваме май не е вариант. А младежта дето няма да тръгне, ами и да отиде ще гледа да обере нивите с мак и да си прави кефа.

Пет Юни 09, 2017 10:54 am
Профил

ДедоБоре написа:
не мога да си обясня тази вековна омраза към българите

Не го приемай лично ;-)
Ингилизите нямат предразсъдици като нас на тема етнос, раса, религия и тем подобни. И по принцип са си много мили хорица, стига да не им пречиш на интересите, но и тогава пак няма значение къв си и от къде си.
Преди години бяха отворили архивите на Економист от преди 150 години и четох статии за отношението им към българите, май бях давал линк тук. Имаше една статия май покрай априлското ни възстание, цялата статия пълна със съчувствие и т.н. обаче накрая имаше едно изречение от сорта че "българите не бива да си правят илюзията, че английската корона ще похарчи и един грош на данъкоплатците си за да им оправя бакиите нито пък ще позволи революции в близост до търговските пътища". Както се казва приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари ;-)

Пет Юни 09, 2017 11:13 am
Профил

gicho написа:
Може и да сработи, а може и не - те тия дето ги правят отдавна са се отписали - нали са самоубийци...

Тони има право, защото те са се отписали, но да умрат от раз, без много мъки.
Към методите на Тони бих добавил само покрай всичко останало и да ги мажем със свинска кръв и сланина.

Пет Юни 09, 2017 12:29 pm
Профил
Аватар

Свинското няма да помогне. ак мюсулманин яде свинско, без да зане, че е такова - това не е грях. :lol:

Пет Юни 09, 2017 12:41 pm
Профил

Ще зане, ще знае, и ушите му ще плющят, да го оставя 2 седмици на вода и въздух, ще изяде свинчо докато е жив, пък ак не свинчо ще изяде него :)
Не подценявайте страхът, те не са наясно какво ги очаква изобщо, да се гръмнеш е лесно, освен това те като ги пакетират след това отказване няма, и да не се гръмнеп сам те ще те гръмнат дистанционно. Обаче ако си видял със собствените си очи как някой са го разфасовали повярвай ще се замислиш доста дали 20 девици са достатъчен стимул.
За тези с експлозивите, там има технически решения, вече има доста напреднали технологии, в САЩ се провеждат полеви тестове на детектори на експлозиви, не знам точно на какъв принцип работят, но са предназначени за обемен мониторинг на открити площи, гари , летища и т.н. Освен това някой с бомба на кръста има друго поведение, отличим е и може да бъде идентифициран по лесно, докато някой педал в бус не може.
Иначе решението е ясно от векове, белия човек е изтребил не една раса, просто е време на арабите. В крайна сметка никой нищо ням ада загуби, въпросът е да се разберат как ще си поделят плячката без да се избият за нея. Според мен страхът е по-скоро в последствията, аз сега ако си приватизирам Кувейт, дали другия няма да иска парче от мойта баница. Всичко е в резултат на дългата студена война, твърде голям риск е било да не се застрашат интересите на другата страна много директно, за да не му скимне на някой да пуска ядрените фоерверки. Ако не беше студената война според мен нямаше да има изобщо арабски проблем, там щяха да са още нечия колония.

Пет Юни 09, 2017 12:53 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
...ще се замислиш доста дали 20 девици са достатъчен стимул.
След взрива камикадзето е на оня свят и пита:
- Тук ли са 40-те девственици?
- Тук са, ама не можем да ти намерим оная работа.

:D

Съб Юни 10, 2017 7:19 pm
Профил

Които купиха ARM напредват с покупките?
Не е ли заплаха за сигурността на САЩ? А и Тръмп заяви за връщането на производството в САЩ?
Японската SoftBank купила от Alphabet производителя на роботи Boston Dynamic
Изображение
http://www.forbes.ru/tehnologii/345885-yaponskaya-softbank-kupila-u-alphabet-proizvoditelya-robotov-boston-dynamic

Нед Юни 11, 2017 6:10 pm
Профил WWW

И какво да направи Тръмп, свободен пазар, който имал дал ...

Нед Юни 11, 2017 6:51 pm
Профил
Аватар

Японците поне свинските опашки ще разкарат :)

Пон Юни 12, 2017 11:22 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
да де да,
японците ще му вържат някой 30см латексов х*й, и ще го пуснат да търчи из улиците на токио за някой от техните малоумни реалити щоу-та :!:

Пон Юни 12, 2017 1:58 pm
Профил
Аватар

Няма лошо. Нека да потича животинката малко и из японските степи... :D

Пон Юни 12, 2017 2:20 pm
Профил
Аватар

парите не миришат и не им пука
http://dnes.dir.bg/news/iztrebiteli-sde ... 16262?nt=4

А като гледам авиошоуто в Хисар всеки ден, се чудя кой ли ден и при нас ще си отгледат някоя революция (или вече я отглеждат)?

Чет Юни 15, 2017 7:37 am
Профил
Аватар

Grubi, а това за роуминга прочете ли го? В общи линии можеш да си ползваш БГ картата да приказваш с вашите по национални тарифи, но ако прекалиш - пак ще те прецакат.

Чет Юни 15, 2017 12:03 pm
Профил
Аватар

Слушах го на слизане към Кърнаре - да си гледат работата. Моето е предплатена карта, и то само за данни.
Било безплатно, ама да не злоупотребявали. Искат глобален пазар, но не искат да пускат кокалът.
Е няма как да стане... Някой голям просто ще ги прегази :rolleyes:

Чет Юни 15, 2017 8:33 pm
Профил
Аватар

е, наш'те ще използват монета да прнапишат евангелието... пардон - договорите.
аз не мога да приема, че да говориш с Турция или Македония е по-скъпо, отколкото със севртния полюс, ама такава е реалността.
в днешно време да пренасяш глас е без пари, а пък за данните няма какво да говорим.
не знам какво е това нещо 'данни в роуминг'? нали трябва да ги рутират до местния провайдер, а не ги влачат през половината планета.
отварянето на dir.bg от турция струва 70лв!

накараха всички да си пренесат живота е телефона - фейсове, туби, ала-бала. сега идва времето за рязане на глави, май.
и договорите вече няма да с 5 странички, а 100 със шрифт 4 пункта.

Чет Юни 15, 2017 11:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 1194  Следваща