Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Pif това за Румънските линейки е толкова вярно колкото и за нашите. Може да е така ако са мерили време в 2-3 през нощта в някой по лраен квартал на Букурещ. Там за 7 мин няма начин да дойде в нормален ден, освен ако не са ти под носа.
Това да се децентрализират е добра практика, но дори и така време от 3 мин е пълна измама, но Румънците ги бива да украсяват.

Чет Юни 01, 2017 6:10 pm
Профил

Тони,
в линейките има пожарникари обучени за парамедици. В Букорещ има 120-130 дежурни линейки докато в София са между 15 и 20. Ти сам си направи статистика за площ и население. Тука има дежурства с 12-13 линейки. Не поради липса на коли или шофьори а поради липса на лекари. Тук в линейката трябва да има лекар по закон докато в Румъния е парамедик. Концепцията е различна. Там средното време за отговор при набиране на 112 и локализация на обаждащия се е под 5 секунди. Разбираш, че на 15-тата секунда линейката вече може да пътува защото и без друго скучае и има достатъчно на брой линейки. Виж им сайта на спешната помощ. Колко хеликоптера и колко самолета имат само те. За цяла Румъния имаха няколко хиляди линейки.

Чет Юни 01, 2017 10:29 pm
Профил
Аватар

Досега имам едно ходене в Румъния и видях нещо което в бг не може да се види. Съжалявам че не можах да снимам щото сигурно щяха да ме арестуват. А гледката беше как 30 полицая чистят снега пред управлението. И това в град с около 10 хиляди жители. Та айде да не ги коментираме румънците. Колкото и да украсяват, са далеееч пред нас. Между другото пътувахме по време на големите виелици. В Букурещ имаше камари изринат сняг по 2-3 метра високи ама затворени пътища - няма. Влязохме в България и на изхода от Русе полицая ни каза "за вас е отворено, ама тръгвайте на ваша отговорност". Реално само вееше и понеже бяхме с камиона, видимост си имаше - вееше ниско над пътя. За това имат ли покритие - ми май имат. Вярно че бяхме в западната част ама това което видяхме не е малко.

Чет Юни 01, 2017 11:16 pm
Профил ICQ
Аватар

мен друго ме впечатли.
от Калафат към Тимишоара през селата. адни протяжни села, по 2 реда къщи край пътя, 5км...
обаче имаше доста деца с ранички, минавах по обед и явно половината отиваха на даскало, другата половина се връщаше.
да, ходеха пеша (това май у нас е забранено със закон?), ама забутано село, а поне 50 деца по пътя.

същото видях и в Сърбия, в забутания балкан на Гуча.
училища, големи постройки, боядисани, нова дограма...
обикновен трактор с някаква прикачена самоделка коси тревата по банкета.
в едно село видях руски 2 тира (магнит или петьорачка, нещо от тези вериги), товареха зеле...

а в самата Гуча, моля ви се, комбинат за металолеене. основната продукция - чугунени котли и камини 8O

Чет Юни 01, 2017 11:38 pm
Профил

Относно населението по селата и малките градове няма да говорим, но това е нормално, на площ са малко по големи, на население поне 3 пъти. Просто там манталитета в това отношение е друг. Но иначе, кой какво е виждал не знам , аз работя с Румънци от сума и време и нищо хубаво не съм видял, да не говорим, че имаме и офис в Румъния, и там е малко ... халифакс. А за бързата помощ и 500 линейки да имат все там, не знам колко си обикалял Букурещ, аз съм и то от неволя, в този трафик 3 минути с абсурдни, 7 с леко примижване може и да ги докарат, за определени части на Букурещ и в определени часови зони, особенно ако има локализирана линейка. В не час пик придвиждането е сравнително бавно, сирената нищо няма да реши защото не може да прескача коли, а те пък няма къде да се дянат, според мен статистиката е доста изопачена.
Наливат доста пари в пожарната и др.подобни, няма да говорим защо и как, хубавото е че го правят но колко е ефективно реално не е ясно. Споделям информация от колеги румънци. Не сравнявам с нашите парамедици или нашите пожарникари, нямат много общо поне на външен вид, но и да се изсилват толкова няма смисъл.
От всичките ми мъки с тях в мен се затвърди убеждението че са с твърде високо самочуствие и твърде много се надценяват в същото време са твърдоглави, упорити и без всякаква дисциплина. Говорим и за фирми, и за хора, поне тези отсам карпатите, нямам много опит с онези от другата страна, реално единственият читав румънски служител който имаме е оттатък карпатите та може и там да са по-различни, другите всичките са хвани единия удари другия.
Добре организирани служби има в Австри и Германия, там имат и авиолинейки, но сами по себе си авиолинейките са неефективни, стават за извън градовете, но в града не, има много специфика къде и как може да кацне, дори в САЩ където се строи на доста широко е трудно да се експлоатират, за Европа няма да говорим, то в много големи градове кола не можеш да паркираш камо ли да приземиш хеликоптер, за да става безопасно са нужни доста големи отстояния и подходи, иначе загиналите ще са повече от спасените.

Пет Юни 02, 2017 2:28 am
Профил
Аватар

Cekins написа:
Досега имам едно ходене в Румъния и видях нещо което в бг не може да се види. Съжалявам че не можах да снимам щото сигурно щяха да ме арестуват. А гледката беше как 30 полицая чистят снега пред управлението. И това в град с около 10 хиляди жители. Та айде да не ги коментираме румънците. Колкото и да украсяват, са далеееч пред нас. Между другото пътувахме по време на големите виелици. В Букурещ имаше камари изринат сняг по 2-3 метра високи ама затворени пътища - няма. Влязохме в България и на изхода от Русе полицая ни каза "за вас е отворено, ама тръгвайте на ваша отговорност". Реално само вееше и понеже бяхме с камиона, видимост си имаше - вееше ниско над пътя. За това имат ли покритие - ми май имат. Вярно че бяхме в западната част ама това което видяхме не е малко.

Много от хората си представят Румъния като Букурещ. Все едно България да е София. В Румъния има такива бедни и мизерни места дето в БГ не можеш и в най-затънтените краища на Родопите да намериш. Всъщност Румъния е добре около Букурещ и по Черноморието. Другото е точно като при нас в Северозападнала България. А и около Дунав имат доста хубави места румънците, но са основно по сръбската граница, не българската.

ДедоБоре написа:
същото видях и в Сърбия, в забутания балкан на Гуча.

Последния път като ходих там и мен нещо подобно ме впечатли - имаше цели села с едни грамадни и добре направени къщи и само старци и деца се мотат. Улиците обаче разбити, къщите като в Бевърли Хилс. Стана ми интересно и си лафихме с местните. Оказа се че, това са гурбетчийски села - младите в работоспособна възраст копат из Европа и САЩ. Обаче при тях родовата връзка е страшно силна и държат децата им да отраснат там където са им корените. После ходят да гурбетчийстват и после се пенсионират и пак се прибират. Другото интересно, че за гурбетчията е въпрос на престиж да вдигне палат в бащиния имот. Нищо че вътре само деца и старци е разхождат, колкото му е по-лъскав палата, толкова по-голям респект от съселяните, че оня е успял навън... Странни хора.

Относно Гуча... аз даже не съм разбрал, че има комбинат там. Много ракия, много нещо... две седмици пречистване му трябват на черния дроб.

Пет Юни 02, 2017 10:14 am
Профил ICQ

Нищо не се е променило https://bivol.bg/gabriel-zavodproekt-2.html

Съб Юни 03, 2017 3:09 pm
Профил

Е голяма работа, разбирам да го беше купила за 10 или 20 хил, наем от 400 може и да е малък но пък е е чак толкова малък, да речем че е с около 40-50% по нисък от пазарния. Там в този раьон има доста депутати и не само, всяккави държавни служители които са под наем, сигурно всички са при подобни условия, но едва ли от това някой ще е ужасно ощетен. Заводпроект е на загуба защото не се заниамва с това което трябва, името му ясно говори каква е била идеята на организацията, но в днешно време заводи няма. Държавна фирма трудно ще се конкурира на пазара на имоти, та ако са се преквалифицирал е нормално да сана загуба, такив апросто се ликвидират, но пък после някой ще реве че са го оставили на улицата.
Има къде по сериозни злоупотреби но то .. биволска му работа. Аз лично мога да потвърдя за не малко новини в Бивол които не само са неточни, ами са и пълна измислица, чули нещо, прочели нещ и от там нататък се получава преразказ в картинки, сигурно има и коректна информация но самият факт че си позволяват да публикуват неверни и измислени факти на мен ми е достатъчен.

Съб Юни 03, 2017 5:01 pm
Профил
Аватар

"Ей сега ще ги стерилизирам и ги слагам на майка Ви...".... и Ту мама тамбиен (както му казват руснаците...)
http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/06/05 ... icinskite/

Пон Юни 05, 2017 11:14 am
Профил
Аватар

Ама това си е в реда на нещата, бе Grubi! Аз пак се сетих как лелята на жена ми киснала в чакалнята със счупена ръка и страхотни болки докато близките изтичат да купят гипс...

Значи напълно реален филм на трагикоабсурдите: идваш си в БГ и настъпваш бананова кора. Със здравата си ръка набираш 112 и се почва... докато някой милозлив минувач не се обади на братчеда който работи в "Бърза" помощ, а ти обещаваш щедра "помощ". Най-после линейката те товари, но братчедът се мръщи защото имаш само двайсетина лева кеш понеже така и не си се добрал до банкомата на ъгъла. От там нататък "клиничната пътека" ти е предопределена: киснеш и виеш в чакалнята защото не само гипсът е свършил, но и от бинтовете нищо не е останало. Вариантът е да дойде следващият изпотрошен с късмет да има кеш и/или близки до себе си и да се смили над теб, но естествено той ще мине с предимство и т.н. Аз малко постно го описах, ама вие въображение си имате...

Пон Юни 05, 2017 1:26 pm
Профил
Аватар

пия си сутринта кафето и цъкам по новините. да видя какво е станало вчера

премиера за оградата
Цитат:
Съоръжението ще бъде "в огромната си част непреодолимо, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени термо-камери, видеонаблюдение и с новите автомобили", обясни Борисов.

д'ебиш. оградата станала'съоръжение за възпрепятсване'.
билетчето станало 'транспортен документ'.
а обществените поръчки са за 'накичване'

---

[url-http://dnes.dir.bg/news/sit%D0%B5-hora-patishta-kabinet-borisov-3-25895387?nt=10]Нов сайт на КАТ елиминира чакането на опашки[/url]
някак си в заглавието са изтървали бъдещото време (бъдещо пожелателно несвършено)

Цитат:
По думите на вицепремиера Томислав Дончев сайтът, който ще се изработи, ще е такъв, в който не само да има адреса на съответната служба, а да са описани услугите.

евала!
до сега сайта е имал само адрес за предоставяне на "услуга"?! помня, преди години, като въвдоха системата за опашки, хората поискаха през сайта да се вижда до кой номер се е стигнало, че да могат да си вършат и друга работа, а не да висят в "киносалона". шапкарите измислиха да сложат ... web-камера, която да показва таблото.

Цитат:
"Една такава междинна стъпка, поне да има документите в електронен вид, за да може човек да си ги разпечати, да си ги попълни и да отиде с готови документи. Самият дизайн на услугите - кое първо посещаваш като гише, след това кое, ползването на ПОС терминал, което е по-евтин и бърз вариант да платиш за съответната услуга, освежителен ремонт - да бъдат помещенията по-приветливи", коментира Дончев.

дядо ми казваше, че когато нещата в бардака не вървят, оправянето на леглата не помага.
и какво ще помогне разпечатването и попълването на документите, като на гишето трябва да ти накълват пак в компютъра?
виж, за тоалетните е похвално, че е срамота човек да се опикае на стари години. да бяха помислили и за паркинг за въпросните 3000 души. някак си не върви да очакваш, че шофьорите ще ходят до КАТ без автомобили.

тази година реших да експериментирам и си платих данъка на каруцата през сайтовете. не е никак просто, но изупорствах, да видя докъде се е стигнало. да, ама за преглед ми искат бележка от данъчните, с холограмен стикер. и айде пак в общината на опашка, да взема бИляшката. нон сенс.

---

по повод падналия хеликоптер
Цитат:
В случая сме купили възможно най-добрият хеликоптер в света. Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера, освен безценния човешки живот на един прекрасен летец.

освен 50-те милиона (от къде ли ги е измислил), да беше казал, че сме загубили и 33% от морската ни авиация (един от трите фърчолета)

и продължава да си ломоти
Цитат:
Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите. Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, заяви Борисов.

баси широтата на мислЪта. от физкутурата, през кръпките, до "пълним дупки всякакви" и гадните пенсионери. как ги прави тези асоциации...

но особено недостоен е комнтара за 50-те милиона за играчки, поставено пред загинали офицер при изпълнение.
но това май е извън възможностите на "генерала"

---

Премиерът Борисов заедно с министъра на транспорта Московски и с кмета на София Фандъкова инспектира строителството на третия лъч на метрото в София

Цитат:
Третият лъч ще свърже метрото с железопътния транспорт от Перник. Така според Борисов хилядите автомобили, които влизат сутрин в столицата от Перник и вечер излизат, ще могат да бъдат оставяни на буферен паркинг.

ко? де? га?

все си мислех, че метрото е за софиянци... пък то било за перничани.
колкото до буферния паркинг - да вземе да погледне огромната пустота на буферния паркинг пред Метро (магазина), където по идея трябваше хилядите автомобили от Панчерево, Герман и Пасарел да паркират и после да джиткат с метрото (ПС: скоро не съм влизал там, може покрай форт-нокс да се е понапълнил)

и ми идва малко множно да го хвали (метрото), при положение, че нито един път не се е возил на него (да си купи билетче, да чака неработещ асансьор или да бръмчи по стълбите, че ескалатора нещо ...) явно инспекцията на старите участъци с придворните журнлюги няма да е толкова бляскава.

---

абе тоя човек кога работи?
и малко по-фундаментален въпрос - какво?

Нед Юни 11, 2017 9:54 am
Профил

Виж ся, Дедо! Софийското метро свършва до Централна гара, а от там нататък започва Пернишкото метро ;) И как ще е само за софияци, като то масата там не са от София... Да не повдигаме въпроса сега, в едно населено място, като преобладават селяните, то град ли е или село :D
А иначе в КАТ работата е тежка! Те да вземат да махнат сините талони, пък за реденето ще го мислим по-нататък. Пък и какво не ти харесва бингозалата?

Нед Юни 11, 2017 4:21 pm
Профил

Мда, и до тази поръчка за термокамерите няма докопване. В момента в БГ няма кой да ни бие по цена и качество на термокамери, да ама трябва да имаш щат горе долу като циско и MS взети на куп ... и това е по-малкото препятствие. Сега в най-добрият случай ще им докарат максимално орязани флирове, и ще ги платят по 20-30 хил парчето, може и по 60, същите матрици на флир ги има в продукта който предлагаме, само дето не пише флир, ама е и по-добър като механика и IP част, да ама на кого му дреме. В лошия ще им накита пелкота с орязани флирски матрици, а в най-лошия бошове, и двете горе долу на цената на флира :), инче свободна конкуренция .. мдааааа. А как да им обесня, че аз мога да им дам повече комисионна, аз д аизкарам повече пари и накрая да платят по-малко, дори не искам да опитвам.

Нед Юни 11, 2017 4:54 pm
Профил
Аватар

Ако някой иска да си свери часовника:

---------------------------------------------------

> Заплати в IT сектора 2017

> Заплати в IT сектора 2017 - резултати

---------------------------------------------------

> Проучване за заплатите в ИТ сектора (2017)

> Проучване за заплатите в ИТ сектора (2017) - резултати

Сря Юни 14, 2017 9:24 am
Профил
Аватар

интересно, няма нищо за хардуеристи?

Сря Юни 14, 2017 9:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483 ... 1080  Следваща