Отговори на тема  [ 293 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Следваща
Спам темата на ike 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: Спам темата на ike
ike написа:
HIFI написа:
Писаха ми хора, и аз писах на други :). За сега темата да се счита за приключена ако има промени ще пиша.
Благодаря на отзовалите се!

Да не си решил да правиш Win98 компютър да цъкаш Quake 2?

Не, оправям си старa измервателна техника (PC базирана), взета/получена на шега. За сега всичко върви повече от отлично
П.С. вероятно може да се подкара на нея quake 1 :twisted:

Пет Юни 02, 2017 6:24 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

mountaineer написа:
ДедоБоре написа:
1% декада, проследима до NIST е малко като кантар в ТКЗС за камиони с точност 1 грам.

Ако имаш чук, всеки проблем изглежда като пирон:

Изображение

От кога американците са задминали северна корея? Подобни пропагандни плакати не съм виждал от 89 година: "Нагревателя на сешоара от 1500W е от 900W до 1600W +/-0.001ppm"

Пет Юни 02, 2017 7:05 pm
Профил

Малко конспиративни теории:
https://www.youtube.com/watch?v=yzl7oX9FYGE
https://www.youtube.com/watch?v=ZPKg-3KxJ00

Пет Юни 02, 2017 9:21 pm
Профил

itso.t написа:
Търся PCMCIA SRAM карта
Ако на някой му се подмята такава, излишна, и е склонен да се раздели с нея, да метне оферта. Разумна. :D

Да подчертая - търся PCMCIA SRAM карта, със собствено бекъп захранване, а не FLASH.
Размери - от каквото има, до 1MB.

За какво се ползват тези карти? 1МБ ми изглежда адски малко за каквото и да е.

Вто Юни 06, 2017 7:30 pm
Профил
Аватар

Вероятно имат повече от едно приложение, но в случая става въпрос за индустриално такова.
Предполагам че се използват заради приличната си надеждност.
Батерийния бекъп държи доста време. Някои карти са с две батерии. Голяма за основен бекъп, и малка, осигуряваща захранване за времето необходимо за физическата смяна на основната. Да не остава картата без никакво захранване. Съответно, картите имат мониторинг за здравето на батерията/батериите.
С две думи, мислено е да е надеждно.
За обема... Доколкото не са предназначени за мултимедия, 1MB съвсем не е малко. :D
Като насока - разсъждавай в посока съхранение на координати: X100.3 Y0.234 и т.н. или компилирана програма...

Вто Юни 06, 2017 8:08 pm
Профил

Програми, конфигурации, калибрации, профили. По-рано подпрения с батерии рам беше на мода понеже беше много по-бърз от флаша, а пък преди това просто нямаше флаш а чипове с джамове.
Тъй де, това едва ли е за много скорошна машина - аз залагам че е отпреди 1995-та примерно - някой ще се включи ли?

Сря Юни 07, 2017 12:00 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
...а пък преди това просто нямаше флаш а чипове с джамове...

Е, имаше еепроми, но по мерките на Айк, те пък хептен за нищо не стават с малкия си обем...

Сря Юни 07, 2017 12:54 pm
Профил

Признавам се за виновен. Наспамих доста теми с постове дето им е тук мястото, за което съжалявам.

lcr написа:
Модераторската дейност в този форум е прекалено толерантна, ако я има изобщо.

В други форуми, този потребител с присъщото му лигавене, отдавна да е отсвирен.

От тази тема: viewtopic.php?f=8&t=7685&start=15
Та ако трябва да сме чесни, ако се спазваха правилата на другите форуми всички трябваше да сме баннати отдавна. Като си замисля, май само tgi пишеше по темите и не разправяше глупости, като всички нас.

Съб Сеп 30, 2017 8:02 pm
Профил

Не е проблем писането на глупости (spiced ham). Това не е дразнещо а понякога е и разтоварващо.

Проблемът е в заядливия тон, който някой си позволява (за щастие рядко).

Това е обида спрямо целия форум. А пък той, форумът, е доста ценен и най-малкото, не заслужава обиди :)

Последна промяна lcr на Съб Сеп 30, 2017 8:51 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 30, 2017 8:31 pm
Профил

Дори и не съм разбрал кога е AI-то е почнало да обижда. Обикновенно някой като се разбесенее си го местя от единия крачол в другия. Едно ми харесва много на този форум е че можеш да се върнеш 5 или 10 години назад и да се кефиш какви си ги писал навремето. Мненията ти стоят, като обица на ухото.

Съб Сеп 30, 2017 8:51 pm
Профил

ike написа:
....Едно ми харесва много на този форум е че можеш да се върнеш 5 или 10 години назад и да се кефиш какви си ги писал навремето. Мненията ти стоят, като обица на ухото.

Това си е в реда на нещата. Никой не се е родил научен. А пък, ако някой си мисли, че вече се е изучил, то толкова по-зле за него :)

Съб Сеп 30, 2017 8:58 pm
Профил
Аватар

ike написа:
...Едно ми харесва много на този форум е че можеш да се върнеш 5 или 10 години назад и да се кефиш какви си ги писал навремето. Мненията ти стоят, като обица на ухото.

Да, за 5 - 10 може. Ама се върнах 20 - 30, нищо няма. Не знам модераторите ли са вилнели, базата данни ли се е скапала... :D

Нед Окт 01, 2017 12:44 am
Профил
Аватар

ike написа:
Едно ми харесва много на този форум е че можеш да се върнеш 5 или 10 години назад и да се кефиш какви си ги писал навремето. Мненията ти стоят, като обица на ухото.
А на мен ми харесват по-дъртите (като мен :D) участници, защото сме влезли във форумите след вече натрупан трудов и житейски стаж в реалния живот, с навици да не се дървим на по-знаещите и да не мислим, че светът се върти около нас. Тези качества помагат за по-полезни дискусии, както и за по-весело посрещане на новобранците, които тепърва започват да се ошлайфват. :D Една приятна колекция от HWBG форума:
Karata написа:
Коте, пак така се случи, че ми напомни ученическите години...

Нали помниш как ни приемаха в 'редовете на Комсомола' – първо 'по-будните' и 'идеологически израсналите' (де им викаха 'юбилеен набор'), па след някой месец и 'стандартните' пЮнерчета. Е, аз бЕх мно'о идейно просветлен, та ме наградиха и с екскурзия до Германия (ГДР, разбира се). Истината е, че ме уреди една братовчедка на тате, но това е друга тема. Всъщност, екскурзията трябваше да бъде бригада, но не ни накараха да работим - вероятно не искаха да им пречим. :)

Та отидохме 'избранниците' там, настаниха ни в някакъв пансион към едно училище. Въпреки летните дни, из двора шетаха доста немски деца. Училището имаше прекрасен парк, басейн – предполагам затова...

Та един следобед, около масата за тенис в парка, с един приятел се самоубеждавахме, че и ние я можем тая игра. Приближава се нЕкъв дребосък, да кажем 3-ти клас, не по-голям, плямпоти нещо на немски, асимилира, че сме галфони, които нищо не отбират от немски и къде на английски (от който почти не вдявахме), къде на руски (и там бяхме така), къде с жестове обясни, че иска и той да играе. И аз (нали съм 'голЕм' и великодушен) - ухилих му се снизходително и му посочих отсрещната страна на масата...

Коте, вЕрвай ми – топката не скопосвах да я докача! Мигновено се насъбра и публика. След не повече от 5-6 минути просто се дръпнах от масата, а тарикатчето продължи да си играе САМ, заобикаляйки масата. Оказа се, че било някакво вундеркиндче, а големите го били пратили, защото знаели какъв ще е резултатът. Мамка им нацистка - голям срам брах. :D
Private написа:
Онзи неловък момент, когато осъзнаваш, че си отишъл на престрелка само с джобно ножче... :D
mermaid написа:
В този ред на мисли...
В армията имаше един майор за батареен командир, ако войничетата искаха отпуск трябваше да го бият на тенис на маса.
Поради това тая батарея просто нямаше хора в отпуск...
Един ден, едно от войничетата имаше посещение - куп братовчеди, момичета и момчета от всякакъв калибър, роднини и т.н.
Батарейния дежурен по район, наблюдава новодошлите. Едно мъничко момиченце се приближава и го пита:
- Ти ли си чичкото, дето не дава ваканция на батко? - цялата зала млъква в очакване.
- Да.
- Ако накарам баба да те бие, ще му дадеш ли ваканцията?
Залата стана още по-тиха...

Мача е уговорен, масата пренесена. Малката вади от чантата на баба си хилка и топче...
Бабата се оказа някаква майсторка на спорта, а комбата - спаринг круша.

За довиждане дребосъчето отива при майора и вика:
- Другата седмица пак ще дойдем с баба...
Private написа:
В ранните фенски години, когато ровенето по компютрите ни беше основно занимание, част от групата фенове беше един младеж (К.), който адски се кефеше на идеята да бъде хакер, програмист, специалист и всички екстри. Лошо няма, амбицията е полезно качество. Но при него имаше примесена и порция суета. Един ден в офиса на един познат (itso.t) сме се събрали двама хардуеристи и един програмист (В.). Идва и нашия човек и стараейки се да покаже ниво, започва авторитетно да обяснява как бил написал програма за нещо там. Имаше два интересни момента: Познанията му бяха доста оскъдни и не познаваше третия човек - програмиста (В.). Та последния постоя, послуша обясненията и каза:
- Я сега да ми кажеш как написа това? А онова?
И т.н.
Не помня точното съдържание на разговора, но помня онзи, ах онзи неловък момент, когато осъзнаваш къде си отишъл и с какво въоръжение... :D

Поредната случка, която показва колко е важно доброто разузнаване. :D

Нед Окт 01, 2017 4:43 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Точно това е ценното на този форум, че няма ( или е изключително рядка ) намеса от органите на реда ( модератори / админи). И въпреки това той си се саморегулира. Не знам друг такъв.
Ако бяхме в Е-shop :D всички да сме баннати по хЕ+10 пъти

Нед Окт 01, 2017 2:07 pm
Профил

Ама и други форуми ли има? 8O

Нед Окт 01, 2017 4:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 293 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Следваща