Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
не си спомням дали съм споделял но много платки правя в електрон ПП http://electron-pcb.com
Близо са до нас и сме си другари :) Съотношение качество цена мисля е много добро (говорим за едно и двустранни платки с отвори по-големи от 0,6мм). Разстояния 0,22мм

А това за манталитета е дълга и широка, но виновника е само един и това е държавата. Законите не се спазват, корупция, всеки лъже и маже и е надпревара как да се мине метър и тарикатлък. Хората не виждат никакъв смисъл да градят тук затова е така. Прост пример - нашите баби и дядовци имаха сили и средства построиха къщи. Масово дори и днес хранят децата си (на по 50+ години) живеещи в градовете. Това поколение (нашите родители на 50+ години) бяха научени на мързел, партията ги разпределяше къде да работят. Хубава лоша работа ама си е работа и парите стигат за "нормален" живот и така чак до пенсия... Тъй като ги мързи стоят си в градовете и мизерстват в апартаментите си, общите площи на блоковете кочини и т.н. А младите такива като мен :D под 45 години какво да градят? И да искат да поддържат къщата на баба си и дядо си на село, защо да го правят като безнаказано всичко което инвестират в нея ще бъде нагло откраднато..... Боядисвам си около вратата на апартамента стената и рано или късно някой я начопля и надрасква. Боядисваме асансьорната кабина, ново табло, огледало.... след една седмица изчоплени бутони, огледалото счупено, всичко омърляно....
Какъвто и да е манталитета на хората по света не са много различни. Същото го правят и германците като дойдат тук на почивка. Основната разлика е че не го правят в държавата си защото там има наказания... Е затова говоря че нещата трябва да тръгнат отгоре и полека полека да се отива към по-добро. За съжаление не вярвам че ще го доживея.

Чет Мар 30, 2017 2:35 pm
Профил WWW

Edesign написа:
А това за манталитета е дълга и широка, но виновника е само един и това е държавата.

Ааа, те-тука си се объркАл! Държавата си я правим ние, колкото и да не ти се вярва. И тъпунгерите по държавните постове си ги търпим ние, като преди това сме си ги отгледали и възпитали ние. Под "ние" имам предви всичкия народ на тая територия.

Във фирма пък, не само в конкретната, "държавата" се изчерпва с едно конкретно лице - шефът. От неговите решения зависи всичко надолу. До някъде и ръководните кадри надолу по веригата дават свойта дан, донякъде е възможно даже да му коригират калпавите решения до работещи такива, но в крайна сметка ако той не е на мястото си, нещата не вървят.

Сега де да знам - това е от нашата камбанария. От тяхната може да е друго - например нишата, която са заели, да ги удовлетворява. Ама знам че не се ли развиваш, рано или късно те отнямва, защото другите не те чакат.

Чет Мар 30, 2017 3:58 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
... А като не е никел-злато, калая е и под солдер маската. И като правиш спойки дръпва припой под солдермаската и става много "приятно" за гледане...

От Вирус получих скоро платки , пипнали са чалъма , калайдисват само падовете :).Изчегърках една пътечка, само мед е там...

Чет Мар 30, 2017 8:16 pm
Профил ICQ

Ама по-добре да е злато ... аз нямам оплаквания от техните със злато.

Съб Апр 01, 2017 5:59 am
Профил
Аватар

проблемът на всички платкаджийници в БГ е че ползват машини, технологии и оборуване на 30-40 г
това са машини правени за минимален отвор 0.8 мм и пътечки 0.3 мм
това че тези юнаци успяват да дупчат и покриват 0.3 мм отвори и да изкарат 0.2 или даже и 0.15 си е геройство и майсторлък
имайте предвид че дори китайците когато им пускам платки 1000 бр понякога пращат 700-800 първоначално, т.е. при тях също има отпаднали при теста и то ссериозен процент, просто брака ти е писан в цената
проблемът при Българските платкаджийници е че нито една няма истински QC а се гледат "на око" нито една не е инвестирала в fly-probe тестер или AOI
затова ти пращат каквото излезе, ако успеят да видят нещо на око добре ако не просто се оправяй

Сря Апр 05, 2017 10:55 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

3aek написа:
....
проблемът при Българските платкаджийници е че нито една няма истински QC а се гледат "на око" нито една не е инвестирала в fly-probe тестер или AOI
затова ти пращат каквото излезе, ако успеят да видят нещо на око добре ако не просто се оправяй

Абе не беше съвсем така, на "голите" платки в русенската платкаджийница се правеше пълен тест за проводимост и късо, включително и за пробивно напрежение, когато се изисква. Сигурен съм, понеже съм поддържал тези тестери в ранната си инженерна практика :-).
То вече пък въобще няма производство на голи платки в Русе, ама това е друга тема :) .

Сря Апр 05, 2017 1:07 pm
Профил
Аватар

коментирам малките частни платкаджийници, в СЕТ като държавно предприятие никой от шефовете не се е напъвал никога да изтиска максимума от машините които имат

Пет Апр 07, 2017 9:02 am
Профил

За фирмени прототипи ни трябвха малко ПЦб та - нищо особено като изпълнение - пуснах 15 броя при www.pcbway.com.
Другата седмица по график трябва да доидат и ще докладвам за резултата.

Пет Май 26, 2017 10:03 pm
Профил

HSB написа:
За фирмени прототипи ни трябвха малко ПЦб та - нищо особено като изпълнение - пуснах 15 броя при http://www.pcbway.com.
Другата седмица по график трябва да доидат и ще докладвам за резултата.

Докладвам -току -що днес 31 Май пакета доиде.
Нямам никакви оплаквания от ПЦбтата. Платката е горе -долу 100х90 и няма някави особености като BGA или некави станни чипове.
Порачахме по подразбиране - параметрите дето са на страничката на ПЦБ фабриката.
За една седмица бруто (пращат платките DHL с за 3 дена от Kитаи до Америка) и за 50 платки платихме 52 долара което за тука е жълти стотинки.
Съотнишението цена -качесто е супер.
Напълно положителен отзив - това мога да кажа.

Сря Май 31, 2017 10:02 pm
Профил
Аватар

с какво изравняване са?

Сря Май 31, 2017 10:26 pm
Профил
Аватар

За 1дм2 платка, че и с доставката, цена 2 лева си е жълти стотинки не, ами подарък. С метализация ли е, т.е. двуслойна поне. Но и за еднослойна цената е добра.

Чет Юни 01, 2017 12:36 am
Профил

Дедо Боре - HASL със олово e финиша -това ни върши работа .
milmar - палтките са 2 слоя .

Като се иде на https://www.pcbway.com/
и се показва един екран още на първата страничка -instant quote.
За да покаже нещо аз попълвам -100х100 мм и 5 броя и то дава оферта с параметри по подразбиране- е те това съм поръчал.
Разгледаите го за да се види какво предлагат- но общо взето всичко друго дето не е по дефолт се доплаща.
Също така има и различни опции за доставка.
Има възможност за плащане и с ПеъПал -това е още по сигурно.

Сега ще снимам платката и ще я пусна тука да може да се види .

Прикачени файлове:
2_bott.jpg
2_bott.jpg [ 933.65 KiB | Прегледано 3542 пъти ]
1_top.jpg
1_top.jpg [ 1.22 MiB | Прегледано 3542 пъти ]
Чет Юни 01, 2017 7:22 pm
Профил
Аватар

Платката е професионално направена (като дизайн).
Цената е убийствено ниска, ще пробвам китайците със сигурност.
Преди 1-2 дни поръчах SM+ една платчица за моят Arduino-програмист (синът ми, 8 клас :) ). Тя е с размери 80x50 mm, двустранна, калай-олово, без фрезоване, без "бял печат", ама съвсем нищо особенно няма, и сигурно ще струва 5 пъти повече, сигурен съм.

Това е.
Прикачени файлове:
1.png
1.png [ 222.97 KiB | Прегледано 3522 пъти ]

Прикачени файлове:
2.png
2.png [ 97.14 KiB | Прегледано 3522 пъти ]

Чет Юни 01, 2017 11:13 pm
Профил

HSB написа:
Сега ще снимам платката и ще я пусна тука да може да се види .

Постарай се малко повече със снимките. От тия двете определено нищо от качеството (или не-качеството) не може да се види, еле пък от втората.

Чет Юни 01, 2017 11:59 pm
Профил ICQ

HSB написа:
За да покаже нещо аз попълвам -100х100 мм и 5 броя и то дава оферта с параметри по подразбиране- е те това съм поръчал

Я уточни поръчката на цена 52 долара за 50 или за 5 броя от тази платка беше?

Пет Юни 02, 2017 12:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 89  Следваща