| Автор |
Съобщение |
|
Edesign
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
не си спомням дали съм споделял но много платки правя в електрон ПП http://electron-pcb.comБлизо са до нас и сме си другари  Съотношение качество цена мисля е много добро (говорим за едно и двустранни платки с отвори по-големи от 0,6мм). Разстояния 0,22мм А това за манталитета е дълга и широка, но виновника е само един и това е държавата. Законите не се спазват, корупция, всеки лъже и маже и е надпревара как да се мине метър и тарикатлък. Хората не виждат никакъв смисъл да градят тук затова е така. Прост пример - нашите баби и дядовци имаха сили и средства построиха къщи. Масово дори и днес хранят децата си (на по 50+ години) живеещи в градовете. Това поколение (нашите родители на 50+ години) бяха научени на мързел, партията ги разпределяше къде да работят. Хубава лоша работа ама си е работа и парите стигат за "нормален" живот и така чак до пенсия... Тъй като ги мързи стоят си в градовете и мизерстват в апартаментите си, общите площи на блоковете кочини и т.н. А младите такива като мен  под 45 години какво да градят? И да искат да поддържат къщата на баба си и дядо си на село, защо да го правят като безнаказано всичко което инвестират в нея ще бъде нагло откраднато..... Боядисвам си около вратата на апартамента стената и рано или късно някой я начопля и надрасква. Боядисваме асансьорната кабина, ново табло, огледало.... след една седмица изчоплени бутони, огледалото счупено, всичко омърляно.... Какъвто и да е манталитета на хората по света не са много различни. Същото го правят и германците като дойдат тук на почивка. Основната разлика е че не го правят в държавата си защото там има наказания... Е затова говоря че нещата трябва да тръгнат отгоре и полека полека да се отива към по-добро. За съжаление не вярвам че ще го доживея.
|
| Чет Мар 30, 2017 2:35 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Ааа, те-тука си се объркАл! Държавата си я правим ние, колкото и да не ти се вярва. И тъпунгерите по държавните постове си ги търпим ние, като преди това сме си ги отгледали и възпитали ние. Под "ние" имам предви всичкия народ на тая територия. Във фирма пък, не само в конкретната, "държавата" се изчерпва с едно конкретно лице - шефът. От неговите решения зависи всичко надолу. До някъде и ръководните кадри надолу по веригата дават свойта дан, донякъде е възможно даже да му коригират калпавите решения до работещи такива, но в крайна сметка ако той не е на мястото си, нещата не вървят. Сега де да знам - това е от нашата камбанария. От тяхната може да е друго - например нишата, която са заели, да ги удовлетворява. Ама знам че не се ли развиваш, рано или късно те отнямва, защото другите не те чакат.
|
| Чет Мар 30, 2017 3:58 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
От Вирус получих скоро платки , пипнали са чалъма , калайдисват само падовете  .Изчегърках една пътечка, само мед е там...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Мар 30, 2017 8:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
Ама по-добре да е злато ... аз нямам оплаквания от техните със злато.
|
| Съб Апр 01, 2017 5:59 am |
|
 |
|
3aek
|
проблемът на всички платкаджийници в БГ е че ползват машини, технологии и оборуване на 30-40 г това са машини правени за минимален отвор 0.8 мм и пътечки 0.3 мм това че тези юнаци успяват да дупчат и покриват 0.3 мм отвори и да изкарат 0.2 или даже и 0.15 си е геройство и майсторлък имайте предвид че дори китайците когато им пускам платки 1000 бр понякога пращат 700-800 първоначално, т.е. при тях също има отпаднали при теста и то ссериозен процент, просто брака ти е писан в цената проблемът при Българските платкаджийници е че нито една няма истински QC а се гледат "на око" нито една не е инвестирала в fly-probe тестер или AOI затова ти пращат каквото излезе, ако успеят да видят нещо на око добре ако не просто се оправяй
|
| Сря Апр 05, 2017 10:55 am |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Абе не беше съвсем така, на "голите" платки в русенската платкаджийница се правеше пълен тест за проводимост и късо, включително и за пробивно напрежение, когато се изисква. Сигурен съм, понеже съм поддържал тези тестери в ранната си инженерна практика  . То вече пък въобще няма производство на голи платки в Русе, ама това е друга тема  .
|
| Сря Апр 05, 2017 1:07 pm |
|
 |
|
3aek
|
коментирам малките частни платкаджийници, в СЕТ като държавно предприятие никой от шефовете не се е напъвал никога да изтиска максимума от машините които имат
|
| Пет Апр 07, 2017 9:02 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
За фирмени прототипи ни трябвха малко ПЦб та - нищо особено като изпълнение - пуснах 15 броя при www.pcbway.com. Другата седмица по график трябва да доидат и ще докладвам за резултата.
|
| Пет Май 26, 2017 10:03 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Докладвам -току -що днес 31 Май пакета доиде. Нямам никакви оплаквания от ПЦбтата. Платката е горе -долу 100х90 и няма някави особености като BGA или некави станни чипове. Порачахме по подразбиране - параметрите дето са на страничката на ПЦБ фабриката. За една седмица бруто (пращат платките DHL с за 3 дена от Kитаи до Америка) и за 50 платки платихме 52 долара което за тука е жълти стотинки. Съотнишението цена -качесто е супер. Напълно положителен отзив - това мога да кажа.
|
| Сря Май 31, 2017 10:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с какво изравняване са?
|
| Сря Май 31, 2017 10:26 pm |
|
 |
|
milmar
|
За 1дм2 платка, че и с доставката, цена 2 лева си е жълти стотинки не, ами подарък. С метализация ли е, т.е. двуслойна поне. Но и за еднослойна цената е добра.
|
| Чет Юни 01, 2017 12:36 am |
|
 |
|
HSB
|
Дедо Боре - HASL със олово e финиша -това ни върши работа . milmar - палтките са 2 слоя . Като се иде на https://www.pcbway.com/и се показва един екран още на първата страничка -instant quote. За да покаже нещо аз попълвам -100х100 мм и 5 броя и то дава оферта с параметри по подразбиране- е те това съм поръчал. Разгледаите го за да се види какво предлагат- но общо взето всичко друго дето не е по дефолт се доплаща. Също така има и различни опции за доставка. Има възможност за плащане и с ПеъПал -това е още по сигурно. Сега ще снимам платката и ще я пусна тука да може да се види .
|
| Чет Юни 01, 2017 7:22 pm |
|
 |
|
milmar
|
Платката е професионално направена (като дизайн). Цената е убийствено ниска, ще пробвам китайците със сигурност. Преди 1-2 дни поръчах SM+ една платчица за моят Arduino-програмист (синът ми, 8 клас  ). Тя е с размери 80x50 mm, двустранна, калай-олово, без фрезоване, без "бял печат", ама съвсем нищо особенно няма, и сигурно ще струва 5 пъти повече, сигурен съм. Това е.
|
| Чет Юни 01, 2017 11:13 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Постарай се малко повече със снимките. От тия двете определено нищо от качеството (или не-качеството) не може да се види, еле пък от втората.
|
| Чет Юни 01, 2017 11:59 pm |
|
 |
|
radolin
|
Я уточни поръчката на цена 52 долара за 50 или за 5 броя от тази платка беше?
|
| Пет Юни 02, 2017 12:28 am |
|
|