|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Новини от страната
По скоро е смешно, понеже се е случило на мъж на журналистка - ще ореват света. 
|
| Пет Май 26, 2017 10:09 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, то на на'што летище има много странни неща. и още по-странни ще стват, като го дадат/подарят на турчолята
|
| Пет Май 26, 2017 10:42 am |
|
 |
|
741
|
Нищо не е това нашето. От тия дни: http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-4541248/Afghan-plane-forced-fly-angry-MPs-miss-flight.htmlВ резюме, две афганистански вип диванета си изтървали полета, единият се обадил на родата в другото място, онзи бил охрана на летището, събрал тайфата и струпали камъни на пистата. Самолетът не можал да кацне и се върнал да вземе ония двамата.
|
| Пет Май 26, 2017 11:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
винаги може и по-зле ако Turkish Airlines вземат летище София, може би самолетите им няма да ходят първо до Истанбул и после до София
|
| Пет Май 26, 2017 11:28 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
и дечкото като плаща нещо, мама и тати да казват да или не, иначе щв го източат за нула време http://m.standartnews.com/biznes-finans ... 56006.html
|
| Пет Май 26, 2017 2:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Моичкият така го бяха зарибили без да се усети само с някакви съобщения по телефона  А той не се интересува от щуротии, само от една игричка която е прдплатена. Като платих 100лв отгоре имаше яка строева подготовка и от тогава не се е случвало. Но добре, че ме подсети: инфото си стои в телефона му и все се каня да го раздухам. Че кредитна карта отсега ли?! За да набива боклуци и да събира пластмасички на цената на нещо истинско? Съучениците му с многото джобни вече я "прокопсаха" по всички параграфи 
|
| Пет Май 26, 2017 3:47 pm |
|
 |
|
Grubi
|
тя ще е дебитна, а и може да ти праща смс при всяка покупка зависи от банката
|
| Пет Май 26, 2017 5:27 pm |
|
 |
|
Grubi
|
медицински сандарти...болници...Румъния... Kooo...ньееее http://m.dir.bg/dnes/news/25843792/
|
| Сря Май 31, 2017 8:09 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не си мисли, че в българия е по-различно. Просто имаме късмета, че няма построен нов "майчин дом" за се види ние как пренасяме болничното оборудване.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Май 31, 2017 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Румънците не можем да ги стигнем, който каквото и да ми говори, последните ми няколко години контактуване с Румънци и Румънски фирми затвърди мнението ми, че там господ доста е спестил като е раздавал. За сметка на това са с някакво страхотно самочуствие и нулево покритие, та там и пръднята им е менте сигурно ...
|
| Чет Юни 01, 2017 12:12 am |
|
 |
|
Pif
|
Румънските линейки са част от пожарната им. Максималното време за стигане на адрес е 7 минути. Средното е 3. При нас за 3 минути не могат да издиктуват адреса на доктора в линейката. При тях не ходят доктори а парамедици. По този начин са си решили и проблемите с безплатните домашни прегледи на мангалите дето не им се дават пари за доктор и за лекарства. А и защо да излизат от махалата като може доктор да им дойде на крак и да ги лекува безплатно. А с тези кувьози може да е поредната жълта простотия. Най-малкото има процедури по стерилизация преди използване на каквато и да е апаратура.
|
| Чет Юни 01, 2017 9:44 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Като става дума за безплатни прегледи. Една колежка получи бъбречна криза в Германия. Въпреки че трвърди, че е оптимист, си беше направила ДВЕ застраховки  Два дена й е зле, на третия припада, но докато дойде линейката се съвзема. Не я взимат в болница, т.к. няма карта със застраховката. На следващия ден съм у тях. Викам линейка. "Ама тя няма застраховка". Разправяме се с онази на телефона. Идват парамедиците. Взеха я в болницата.Направиха й някаква диагностика, камък в бъбрека е. Антибиотици, ала-бала, за да я подготвят за операция. Подготвиха я и казват "до тук хххх евро, кой ще плати". "Застрахователят" спря да си вдига телефона  . Не помня как ги убедихме, че тя като гражданка на ЕС трябва да получи мед. грижа, въпреки че не си беше взела европската здравна карта. Имаха някакви разговори с нашата здравна каса, но не помня какви. Накрая я оперираха, не беше мнгоо скъпо, общо някъде 3-4хил ойро излезе всичко. Мисълта ми е, че не правиха нищо, преди да са сигурни, че ще си получат парите... Иначе да, бързо идват 
_________________ Хайде де!
|
| Чет Юни 01, 2017 10:20 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
затова си носете европейска здравна карта. Аз съм споменавал мисля, при нас ако не си от ЕУ(или д аго докажеш, което да речем през ноща в 3 едва ли лекарката ще тръгне да гуглосва коя страна е в ЕУ и коа не) престоя на болнично легло е около 1300 евро. манипулации/опреации отделно. ако не си рефернат от джипи емеджънсито е 100 евро, но не ти отказват да те закърпят/тестват/бият упокоително/мерят екг, кръвни и т.н. два пъти съм викал линейка за жената и двата пъти дойде под 5 минути(верно че града не е голям, преполагам в Дъблин ще е доста повече времето). пращат ти фактурата по пощата в някой от следващите дни.
Но е правилно да идват парамедици - защото те трябва да те оценят дали си симулант, дали е спешно - например ако си пиян на мотика и повръщаш ккато разпран е едно, друго е ако дете на 1 година повръща и има диария....дали да те дефибрилират, мерят ти кръвното, завиват те турат на носилка и в емърджънсито.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Юни 01, 2017 11:47 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Може и да ги стерилизират, обаче буклокчиите ги разнасяха като са кофи с боклук. За такава техника се иска не боклукчйска платформа, ами камион в който да се завържат здраво и си трябват и платформи за повдигане. Тези кувьози и другата медицинска техника не ми се мисли колко хиляди евро струва - трябва си по-внимателно отношение.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 01, 2017 1:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А един мармот увива шоколад. Някой заблуден журналист пак е творил... Такова време за реакция нямат и Швейцария. Преди време дискутирах въпроса точно с хора там, опитваха се да докарат максимално време 10 минути и то с хеликоптери. При тях се получава, щото имат много поляни и паркове да кацат. Ама се отказаха до колкото ми е известно, даже и за тях е прекалено скъпо. Каза, че с конвенционалните методи доближавали 15те минути максимум т.е. отговаряли на "добрите практики" по въпроса. Затова масово курсове за парамедици карат и полицаи и пожарникари. Кой пръв стигне, действа. Реално на парамедика екипировката се събира в багажника на всякаква кола.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 01, 2017 2:53 pm |
|
|