Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
Това май е било преди години - в Белгистан днес краставиците стигат даже до евро бройката.
Кривите и те има пазар - разни еко-меко-вегани ги лапат без да му мислят много. То си е пак краставица - белиш, режеш, ядеш.
Въобще този който е измислил тази мода с био и еко е голяма работа - нищо не се хвърля преди да влезе в магазина. Обаче мине ли му срока и развали ли се търговския вид - директно в коша - дори и арабите не си поплюват да преоценят. Само пакетираните мръвки ден два преди крайния срок ги пускат на 50% - хич не ми пречи ако ще ги готвя същия ден ;)

Сря Май 24, 2017 2:56 pm
Профил

ДедоБоре написа:
даже беше спретнал бизнес-план да правим на кооперация оранжерия у нас. от него кинти, технология и опит, от мен земята. говорихме си 3-4 часа и го отказах. най-трудно му беше да разбере ситуацията с мутрите и принудителните "съдружници".

Е ти пък си го отказал човека, то зависи с кого работи, ако има мерак давай го насам, земя имам така си пустее, а мутрите и "съдружниците" не ме притесняват, дори може да влязат в употреба като хранителни добавки, обаче за продаването не мога да направя нищо, с лидъл, била и др. подобни няма оправия, дори да ги копаеш ще влезеш в преразход с коапенето, много са и се множат .... добре до някъде за потребителите, зле за производителите.

Сря Май 24, 2017 5:25 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Много важен аграрен въпрос
sthx написа:
... Като капак на всичко - и ракия не пия. ...
Нищо, други пият. Прави ракия и я продавай. Тя поне трае и ако не стане по-добра с времето, не се и влошава като качество.

Сря Май 24, 2017 5:47 pm
Профил
Аватар

Много бият през ръцете митниците като те хванат. Имам един приятел дето има 30-тина сливи и не знам колко кайсии - прави нелегална ракия ама като дойде сезона голямо треперене пада. Миналата година бая от "колегите" му ги изпохващаха.

Сря Май 24, 2017 6:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Много бият през ръцете митниците като те хванат. Имам един приятел дето има 30-тина сливи и не знам колко кайсии - прави нелегална ракия ама като дойде сезона голямо треперене пада. Миналата година бая от "колегите" му ги изпохващаха.

Ми като не черпи ... и митничарите. :)

Сря Май 24, 2017 6:17 pm
Профил
Аватар

Ми то ако почерпиш всички митничари за него няма да остане... Пък де да знам - може и да ги черпи ама не е споменавал.

Сря Май 24, 2017 6:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Хм, в Разград сте близо до граници, та може да се навъртат повече митничари. У нашенско във вътрешността имаше някаква местна митница, но митничар в униформа не съм срещал. И ракаджията не ги е виждал.

Сря Май 24, 2017 6:48 pm
Профил
Аватар

като ги види, ще е късно вече

Сря Май 24, 2017 7:07 pm
Профил

дам. идват изневиделица, взимат казана, актове, ала-бала. После срещу 1200 лв. ти дават казана обратно и ти казват "да вариш само събота/неделя" :) Егати държавата.

Сря Май 24, 2017 7:10 pm
Профил
Аватар

По нашенско няма проблем да си вариш на казана, но литъра ти излиза около 4лв. В къщи може да спестиш някой лев, но си иска оборудване, работа и треперене. Пък на пазара спокойно се намира по 6лв литъра. А ако искаш да ставаш законен - нема смисъл отвсякъде.

Ама дайте акъл и за моята градина, де, че само за коприва чух, пък тя си е бурен :)
Особено ако има нещо евро-мевро да ми заплати разходите, пък реколтата - и циганите били като хора...
Просто не знам след колко години ще се разпсувам и ще забия на село.
Той вуйчо ми вече е зарязал една подобна градина, пък и комшиите одъртяха...

Сря Май 24, 2017 9:30 pm
Профил

Иии представям си дядото ако беше жив и някой да дойде да му вземе казана ...нямат си работа, вместо да хдоят да ловят трафиканти и каналджии те казани на посия ... няма да се оправи тая работа без да има обесени, и без това бодливата тел по оградата за друго не става.

Чет Май 25, 2017 4:37 am
Профил
Аватар

Еми ловят щото те правят по половин-един тон ракия и я продават по 6-7 лв./литър без да плащат акцизи и данъци. А тая ракия може и да е "убиец"...

Чет Май 25, 2017 9:03 am
Профил ICQ

Това дето го разправям се случи на тъста ми. Верно, че не пече само за себе си, а и като услуга на приятели, та може да е бръкнал в интереса на някой местен казанджия.

Чет Май 25, 2017 9:25 am
Профил
Аватар

А как се изкарват 500л ракия, трябват ти почти 5т матрял, 50 бидона... Акцизът е около 4лв/л (смятах миналата година) значи смятайте за какво ощетяване на държавата иде реч, живо КТБ.
А от плодове и с класически казан е трудно да изкараш отровна вкусна ракия. Ония най-вероятно умряха защото някой мангал се правил на химик.
Важното е на народа да му е гадно и да му се притиска главата надолу. И да се убие всичко българско.
В гръчко по селата навсякъде имаше табели "Продавам вино и мед", а евтина критска ракия (забравих как и викаха - edit "цикуд'я") си вземах от плод-зеленчука в пластмасови бутилки без етикет.

Чет Май 25, 2017 11:17 am
Профил
Аватар

Ей Бонго, аз за това "вино и мед" от поне 10-ина години се каня да ходя до о. Корфу, но така и не съм стигнал все още :) Ебахти лудата тема сте си спретнали тука с това лаптопско видео.

Вто Май 30, 2017 3:41 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 94  Следваща