Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Безоловни технологии 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
А те, дисплеите, не са ли на конектори???

Чет Мар 16, 2006 4:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Абе това са бабини девитинини, има си разрботени перфектни вентилации, да не говорим че има системи като zerro smoke на weeller, които наистина не оставят никакви изпарения, а като имаш в предвид че дори и с номрлани поялници хората са преживявали с години и нищо им няма, или нищо съществено използването на една таква система гарантира абсолютно приемливи условия на труд. Освен тоа си има служби които следят вредноста на емисиите, това са алабализми, здраве на работниците и не знам си какво, тия пед.... от ЕС само се чудят какви простотии да измислят, чудно ми е дли военната промишленост ще мине на тия припои .. а самолетната .... а космическаа ... и за колко дълго ако мине ....... автомобилата и медицинската щели да ги изключат, те скоро ще изключат всичко свен битовата, там нали никои не му пука дали ТВ работи 5 месеца или 5 години ....а и без това това е една от най-масовите .. за мен това са пълни идиотщини, а България се е засилила към тоя рай за идиоти ....... няма едно умно нещо в тоя ЕС, от самото начало е пълна простотия, и според мен съвсем скоро като такава е му дойде и краят, нещо ми напомня на една друга организция ...която си умря като изчезна стимулът за съществуването и.

Съб Мар 18, 2006 11:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
прав си по всички точки.
едно уточненеие, може би е нужно:
М-промишлеността НИКОГА не е била в категорията "безоловна", така че няма необходимост да отпада.

за ЕС...
ми това не е свободно нмясто за правене на бизнес. какво ще се търси се определя по пполитически правила. а търсеното нещо къде ще се произвежда се определя от комисари. нещо да ви напомня?

Съб Мар 18, 2006 12:29 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
за ЕС...
ми това не е свободно нмясто за правене на бизнес. какво ще се търси се определя по пполитически правила. а търсеното нещо къде ще се произвежда се определя от комисари. нещо да ви напомня?

Което потвърждава, че света се развива по спирала... Все пак е обидно да те връщат в първи клас, с обещания за нещо ново, като всъщност са ти сменили само даскалицата.

Съб Мар 18, 2006 12:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
още по темата http://www.rohsusa.com/

Are electronics workers exposed to lead?
• Lead is not absorbed through the skin (dermal)
• Exposure must therefore be through be through inhalation or ingestion

• Inhalation:– Lead fumes do not form in atmospheric pressure below 600 F

освен ако някой не запоява на 350 C няма как да се появят оловни изпарения

Пет Май 05, 2006 9:54 pm
Профил

Мнение 
Няма бе, това са глупости, изпареният са еиднствено от флюсите то мое биима, ниама нацин, но са толква минимални че дори и след 100 години спояване пак нама да са вредни. Тва е една от поредните глупоати които доказва как някой решава и прави нещо което рискува мнго повече животи от колкото спасява, ако изобщо спасява някой, някой рудокопач може би .....

Пет Май 05, 2006 11:08 pm
Профил

Мнение 
Абе аз досега не бях чел дерективата за безоловни технологии, ама че тя не е толкова лоша :). Ако не сте я чели
http://europa.eu.int/eur-lex/pri/en/oj/ ... %22RoHS%22
http://www.pb-free.info/2002_96_ec.pdf

Аз досега все на инфо втора ръа разчитах, второто е описанието на различните видове електорника, така или иначе медицинслата техника не влиза, автоматиката също, категория 9 ..... така че не е толкова страшно :)

Съб Авг 19, 2006 8:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
тъй да се чува. колкото повече глупости творят еколозите, толкова по-скоро ще ги видим да висят по фенерите.

Съб Авг 19, 2006 8:41 pm
Профил

Мнение 
Дори като се зачете човек .... приложени които не са под действието на директивата :
освен тиа в точка 8,9
7: - олово в високотемпературни припои
- припои за сървъри, дискови масиви и запомнящи устройства, структурно мрежово оборудване, за превключване, предаване, обработка както и мрежовооборудване за телекомуникации
- олово в керамични компоненти

а има и разни за изпозлване в опредлени полупровдници .... направо се чудя за какво беше цялата тая простоия, фирмите нахвърляха купища пари да разработват безоловни технологии които ткаа и така не са много надеждни, изобщо .. аман от бюрокрация, по татово време беше песен ....

Съб Авг 19, 2006 9:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2