Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Пифе, да ти имам сбърканата логика. В България има ~7 млн. души. За теб някой е постигнал нещо, ако на 17 год. е спечелил муз. конкурс :)
А кой професионалист е постигнал нещо повече от това объркано момче: Миналата седмица превеждах на един 65+ годишен дойчо в София, бивш офицер от бундесвера, сега работи в съвсем различна област. Та същия тоя ми цитира няколко изпълнения на Борис Христов, които според него били ненадминати в световен мащаб. Та явно е въпрос на мироглед. Твоя съвпада с този на евро-публиката, моя се пада нещо като "ортогонален" .

Муха, не знам какво визираш с Васил Найдонов и Петя Боюклиева и няколкото евровизии, честно. Тази П.Боюклиева не се сещам каква беше, В.Найденов по принцип не ми е любимец и както се досещаш, не следя участията им по евровиите. Даже се учудвам, че има нещо общо, той не гони ли пенсионна възраст?

Във всички случаи има нещо сбъркано в евровизията. Не може само разни изтрещелници да печелят. След като видях предтсвителя на Черна гора, нашето момче ми заприлича на пионерче от соц. филм.

Чет Май 18, 2017 11:51 pm
Профил

Да. Борис Христов е уникален, както и Майкъл Джексън, Фреди Меркюри и още десетки. Всеки е бил нещо за своето време.
Навремето и футбол сме имали. 94 стигнахме 4-ти на световно. Сега отпадаме още преди квалификациите.
Не ти харесва новата музика - ок. И на мен не ми харесва. И Азис не ми харесва но пълни стадион Васил Левски. И Слави не става за певец ама и той пълни стадионите. Явно има нещо в тях което хората харесват.
Евровизия е международен музикален конкурс с доста голяма тежест. България не е имала по-добро представяне до сега от това. И то я постигна дете.
След като си познавач и ценител - напиши песен, изпей песен, съдействай на някой изпълнител който е стойностен според теб да представи България и да спечели конкурса.
Много се пробваха но нещо не им се отдаде.
Сега ценностите са консуматорски. Никой не иска да гради а всеки иска да се възползва от благата. Затова и качеството на продукцията пада. Така е и в музиката и в нашия бранш.

Пет Май 19, 2017 12:17 am
Профил

Абе браво на момчето но певаци особено днешните не ме впечатляват. Някак.. ако може с нещо друго да ставаме известни по-добре ще да е. Е на гимнастичките взеха да поспечелват по някой медал, това по-ме радва.

Пет Май 19, 2017 1:20 am
Профил
Аватар

Евровизията е такава пародия на конкурс, че сравнено с него, държавните поръчки в БГ са образец за справедливост и честна конкуренция.

Пет Май 19, 2017 8:41 am
Профил ICQ
Аватар

На Евровизия България почти няма шанс да спечели, освен ако не се представи с някакъв супер-дупер-мега хит. Това момче беше възможно най-близкия шанс който някога е имало поради единствената причина че е познат в Русия и е половин руснак.

Пет Май 19, 2017 8:42 am
Профил ICQ
Аватар

Дан, интересно разбиране имаш за това как би трябвало да се държи един мъж/момче. Да изпълняваш пред толкова публика си иска кураж и то не малко. А и младото поколение има по-различна представа за мъжественост от нас, виж еуфорията около justin bieber. Така че не го съди прибързано.

За България в момента това е добър имидж. След медийното раздухване на инцидента с нашия сънародник в берлинското метро дълго време бяхме на едно ниво с албанци и косовари, което не е точно комплимент. Това малко балансира.

По-интересен обаче е успешният опит на Watson (IBM AI) да предвиди победителя

https://www.ibm.com/blogs/internet-of-t ... edictions/

Пет Май 19, 2017 1:53 pm
Профил WWW
Аватар

И сега чичо Тръмп като подписа със СА за 110 милиярда, плюс незнам какви допълнителни,
означава ли че американското и приятелските ВПК-та ще има с какво да се занимават следващите няколко години?... а саудитците ще трупат оръжия...

Нед Май 21, 2017 3:10 pm
Профил
Аватар

Груби, ти с какво точно искаш да се занимават ВПК-тата?

Нед Май 21, 2017 3:33 pm
Профил

Ми те нещо като АПК-та бе ...

Нед Май 21, 2017 3:40 pm
Профил
Аватар

може би си ме разбрал погрешно Димитре, нямам нищо против ВПК-тата, нито пък парите на СА
просто ми е интересно това дали е добра новина за ВПК на САЩ и всички около тях(включая Европата),
или прелюдия към поредния скандал кой на кого, и как. ясно е,че пацифистите ще ревнат...

мен по-скоро ме интересува/вълнува дали ще произвеждат/продават нови оръжия или ще разчистват стари складове
а новите ще си ги създават само за тях (за вас ако щеш)

Нед Май 21, 2017 4:27 pm
Профил
Аватар

Естествено, че е добра новина за ВПК-та, особено след като Обама ограничи много разходите. Не знам какво разбираш под "разчистване на стари складове", но ако си представяш че тук произвеждат просто за да пълнят складове, както това правиха едно време у нас много си се объркал. Никой не произвежда нищо, освен ако няма поръчки. Иначе не знам за целия впк, но програмите, в които ние участваме и са за СА (тия сделки не са започнали сега с Тръмп - СА се въоражава яко последните няколко години) са все нови разработки, специфични за СА изискванията. Тука аз говоря за МПС-та - големите железа като ПВО, самолети и т.н. едва ли ги дизайнват специално за СА, та те просто купуват това, което е вече налично и което няма рестрикции да се продава навън.

Нед Май 21, 2017 4:59 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Dimitar написа:
Естествено, че е добра новина за ВПК-та, особено след като Обама ограничи много разходите. Не знам какво разбираш под "разчистване на стари складове", но ако си представяш че тук произвеждат просто за да пълнят складове, както това правиха едно време у нас много си се объркал. Никой не произвежда нищо, освен ако няма поръчки. Иначе не знам за целия впк, но програмите, в които ние участваме и са за СА (тия сделки не са започнали сега с Тръмп - СА се въоражава яко последните няколко години) са все нови разработки, специфични за СА изискванията. Тука аз говоря за МПС-та - големите железа като ПВО, самолети и т.н. едва ли ги дизайнват специално за СА, та те просто купуват това, което е вече налично и което няма рестрикции да се продава навън.

като каза поръчки - знаете ли че и нашето ВПК сега бини на пълни обороти - арсенал-казалък, наема хора от цялата страна - автобуси от съседни и далечни градове... според слухове СА поръчвала много. Въпроса е ако армията на СА е с натовски стандарт въоръжените за къде отива продукцията на бг производители :?:

Пон Май 22, 2017 11:34 am
Профил
Аватар

Защо, БГ ВПК не продава ли на НАТО? Докато беше войната в Ираки сега в Афганистан, май доста неща заминаха към американците, нашите и приятелите им там- от Стършели до конвенционални оръжия.

Швеция все още не е в НАТО, но продава и на СА, и на НАТО, и на България и на който си поиска (и плаща).

Пон Май 22, 2017 11:47 am
Профил
Аватар

Цитат:
ВПК сега бини на пълни обороти - арсенал-казалък, наема хора от цялата страна

Малиии, тва изби сичката риба у Тунджа... :)
Дори и в най-добрите си години, нашето впк, не беше ВПК, защото нашите военни и тогава нямаха пари. Цялата продукция отиваше за третия (тогава) свят. А и произвежданата номенклатура беше смехотворна, а сега е още по свита. Работят кампанийно и от дъжд та на вятър - сега търсят хора, после ще ги върнат на борсата...

Иначе, осколъчната граната ОГ-7В (чисто българска разработка) за РПГ-7В е на въоръжение в натовска Турция още преди България да влезе в Алианса.

Пон Май 22, 2017 1:15 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Desert Leo написа:
Цитат:
ВПК сега бини на пълни обороти - арсенал-казалък, наема хора от цялата страна

Малиии, тва изби сичката риба у Тунджа... :)
Дори и в най-добрите си години, нашето впк, не беше ВПК, защото нашите военни и тогава нямаха пари. Цялата продукция отиваше за третия (тогава) свят. А и произвежданата номенклатура беше смехотворна, а сега е още по свита. Работят кампанийно и от дъжд та на вятър - сега търсят хора, после ще ги върнат на борсата...

Иначе, осколъчната граната ОГ-7В (чисто българска разработка) за РПГ-7В е на въоръжение в натовска Турция още преди България да влезе в Алианса.

ако имаш познати в казанлък или региона - питай ги, от около една година и половина бачкат яко на смени - всичките производства, общо взето весякакви хора наемат от общаци до фрезисти с цпу без цпу и прочие. наистина града и околиата са в подем дето отдавна не е било...
само проблемацията е това за което писах по горе - явно страната която купува не гърми с тези пушкала, ами разни други в региона :)

Пон Май 22, 2017 1:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 1194  Следваща