Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
CNC циркуляр .. или банциги ...разкрой на MDF 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: CNC циркуляр .. или банциги ...разкрой на MDF
Пък аз си мислех, че нарочно си я направил толкова крива - да се чува по-добре, и даже ти завидях на дизайна, не се майтапя!
Нали добрата тонколона трябва да е крива, сферична по възможност :) Чак сега загрях миниатюрността и други кусури.

Ти си знаеш, но като ще се облича с плат фугите на сглобките могат да се запълнят с лепилото и така да отпадне кахърът с рязането под ъгъл. Аз всъщност бих го лепил направо с кит.

Сря Май 03, 2017 9:52 am
Профил
Аватар

Аве приспособления се правят ако трябва и за един детайл годишно. Просто си слагаш в цената. Ама както каза Тони - иска малко да се помисли преди да се говори. Ние тука си правим приспособления за серии от по няколко детайла и самия детайл накрая може да излезе като материал и време в пъти по-евтин от приспособлението - ама клиента си го плаща. Само дето работим с джелезо и не мога да бъда полезен :)

Само за пример - правим едни турбини с алуминиеви страници и неръждаеми лопатки - по 10-тина годишно. Каналите за лопатките са голем грездей и за да се улесним ги режем първо на водното с 0.5мм по-малки за да има месо за фрезера после. Само дето трябва да се позиционират много точно спрямо центъра на диска. За да стане номера, след всяко спиране на машината си реже наново кондуктор. Вчера пък имаше за рязане едни дупки на готов детайл - е тука вече се иска майсторлък за да уцелиш с точност под десета мястото на дупката, ама с малко подсказки го накарах да си намери чалъма момъка дето ми работи на рутерите.

Сря Май 03, 2017 10:36 am
Профил ICQ

Тони ще проверя как стои въпроса при нас. До края на седмицата ще ти дам оферта (или отказ)
Това освен пдф можеш да дадеш dxf (някакъв векторен формат)?

Сря Май 03, 2017 10:46 am
Профил WWW

stefan63 написа:
Малка икономика, бедно население ...май все така ще бъде.
Радолине, защо искаш гипскартон?

Защото са много криви и тавана и стените, но да не оспамваме темата. Ако имаш по-добри идеи прати на лично.

Сря Май 03, 2017 11:26 am
Профил

Edesign написа:
Тони ще проверя как стои въпроса при нас. До края на седмицата ще ти дам оферта (или отказ)
Това освен пдф можеш да дадеш dxf (някакъв векторен формат)?

Имам солид, мога да експортна и dwg. Ще ги кача по-късно че в момента се мъча да не повърна на една яхта, малко да се освестя ..

Сря Май 03, 2017 4:36 pm
Профил
Аватар

ТоНи, намери ли си, бе?
Днес наминах покрай по-малката, но далеч по-гъвкава фирма. Човекот каза, че през есенно-зимния период щял да се навие със сигурност, сега е разгарът на ремонтите и му е малко напечено, но не отказа. Аз пък не очаквах да мина от там и нямах чертежите, затова говорихме по свободно описание...
Ако искаш пиши на лична как да ви свържа.

Чет Май 04, 2017 2:50 pm
Профил

Не, аз по принцип не съм в БГ. Има няколко алтернативи, но днес цял ден се занимавам с несвойствени задачи и така си мина деня да му се невиди. След малко ще експортна DWG-та, то цял късмет че имам комп, днес такъв скок направи, направо щеше да ми разкаже играта ако беше пукнал, както ням ада се връщам следващите 3 седмици.
p.s. ще експортна ама някой друг път, нв мога да закача към VPN-а, италянски измамници ... утре като изляза на брега от там май има по-добра връзка, ако не ще накарам някой в офиса да ги експортне, в бързината онзи ден забравих да ги кача на драйва.

Чет Май 04, 2017 9:47 pm
Профил

Тони можем да изработим детайлите. Имаш лично за подробности

Съб Май 06, 2017 8:59 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3