|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:58 pm
CNC циркуляр .. или банциги ...разкрой на MDF
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
 Re: CNC циркуляр .. или банциги ...разкрой на MDF
Грешно си мислиш че ако си го правиш сам ще ти излезе по-евтино. Говорих с шефа има надежда. Писах ти ЛС.
Последна промяна pipilica на Вто Май 02, 2017 9:34 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 02, 2017 9:29 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ами сметката е проста - от това, което пишеш - американците го изработват за много малко време.... с перфектна организация.
|
| Вто Май 02, 2017 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Не е въпроса колко евтино ще ми излезе, също и не е проблем да се купи оборудване, просто не искам. От самото начало не съм искал да го правя сам, затова и няма детайлни чертежи, дал съм размери и форма, искам някой да ми го направи, рзмерите и формата не подлежат на дискусия, но за да е по лесно вчера малко го опростих, едното скосение го няма, ъглите стават само два. Пуснах темата защото снабдителите ми казаха че всички го отказвали, не можели да го направят. Ясно е че не е до можене а до искане, ето го финалното което ме устройва. Ъглите не са по ралични но са с един по-малко, правейи компромис с обема. Предполагам на всички е ясно какво е това и защо е нужен обем, а пък той не идва от въздуха, това е формата на наличното пространство. Мислих го за шприц, не си струва инвестицията, мислих го за вакум формин, не е ясно какво ще стане, по-нататък ще го пробвам, но за момент ами трябвта твърди 100-150 на месец, или една поръчка за 500 или 1000 бр.
|
| Вто Май 02, 2017 9:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И кой ще го сметне? Малкият и предприемчив е или убит, или е из чужденецията. Останалите "големи" са наистина големи лайна, субсидии им дай! С всеки изминат ден годните за работа хора в БГ клонят към нула, но на никой не му пука - "Ще внесем от Украйна!" Ииии... пак опираме до магарешки: има ли картел или той прави дъмпинг? П.С. то пак мнооого се изписало докато аз пиша. Ама ТоНи, тези дни ще се разхождам из наше село, имам познати дърводелци и за бъзик ще ги попитам...
|
| Вто Май 02, 2017 9:40 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ти чете ли изобщо какво и по колко броя иска. Малко трудно на дърводелски банциг да му изпълнят поръчката.
|
| Вто Май 02, 2017 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Стига бе Бонго, не е чак толкова зле, по скоро не съм намерил правилните хора. Значи за листови детайли например съм си намерил доставчик в БГ, слънце, не съм чул не може, не става не искам, всичко става а не е да си нямат работа, бълват по 200-300 тона продулция на месец, горе долу за повечето неща съм намерил подобни доставчици, не ми се е налагало с дървения да се занимавам от 15 години на сам, и не съм си търсил. Със сигурност има някой който може да свърщи работата, да каже и цена, и срок и да е щастлив че го прави. Така преди година и нещо, едни маси, дървени, нищо особенно просто специфични .. голяма мъка, никой не дава цена щяло да е много скъпо, нкрая взех цена от двама, ама много скъпо било ама не знам какво ... скъпо .. сигурно на тях така им се струва, но тяхната скъпа цена беше двоно по-ниска от тази на която ги купувахме. Та и с това така, на някой може да му се струва скъпо това че ще ми оферира среза не по 1а по 4 лв на м, на мен пък ми е все тая щото на това изделие ралзиката ще е 5 лв, примерно говоря. Просто трябва да си дадат цената, виж ако не знаят как да го направят, или не им се мисли, това вече е лошо, значи не са за тая работа. Много се изписа да, за нещо тъпо и просто. Преди 2 години занеш ли какво ми казаха, в БГ не можем да произвеждаме ... аз тогава казах защо да не можем. Аз все още мисля че може, уви нервите са доста повече. А колегата по-горе който говореше как мексико са ги субсидирали американците, не знам какво има в предвид, но нищо не са субсидирали. Просто хората работят, и ако им кажеш това го искам така т ене те питат ами защо, ама дай иначе, просто го правят както си го поискал. Ако нямат машина или я купуват, или намират някой с който да работят заедно. Ама тоя некой не ги одира като за последно, защото днес те са при него, утре той ще е при тях, работят заедно и нещата се получават. Имат синедостатъци, късат ми нервите с техните празници, почивки, сиести и не знам още какво, но въпреки това е по-лесно, не съм чул не може, няма да стане, а това са думите които ме вбесяват.
|
| Вто Май 02, 2017 10:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не е за банцинг, въпреки че и там може да стане, общо са 7000 детайла ако се изпълнят 1000 изделия наведнъж, това е според доставчика, мен ме устройват и месечни доставки. Ако изключим двата големи детайла другите на циркуляр могат да се произвеждат по около 150 на час. Големите са малко по-пипкави, там времето зависи и от технологията. Та малките детйали могта да се изпълнят за не повече от седмица. Големите ще са още една примерно.
|
| Вто Май 02, 2017 10:13 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Тони ти рязал ли си някога на циркуляр, щото аз 15 години с това си вадя хляба, и при тая апетитна поръчка що ти худатайствам при колега а не ти взема аз парите.
|
| Вто Май 02, 2017 10:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък аз за банцинг не съм споменавал - човекот си има работилница и поддържа работници...
|
| Вто Май 02, 2017 10:24 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ми каза Дърводелци пък те на това работят, е имат и петоперационка ма и тя не става.
|
| Вто Май 02, 2017 10:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да рязал съм и то не малко, между другото в САЩ така ги произвеждат, като имаш в предвид че ми ги произвежда фирма която има доста CNC рутери, всъщност една от техните фирми произвежда CNC рутери и ги изпозлват за нещо като шоурум, въпреки това ги правят на циркуляра. Не съм ги питал защо, но мога да ги питам, предполагам какво ще ми кажат. Същите имат ио заваръчни роботи, но като ги питах защо нашето изделие се заварява на ръка се оказа че сложността, и количеството не са ОК за робота, детайла не бил сложен, а количеството било малко. п.с. сега ще проверя къде как го произвеждат това нещо ей така за статистика. За САЩ съм сигурен защото ги видях, не знам как го правят в мехико
|
| Вто Май 02, 2017 10:36 pm |
|
 |
|
pipilica
|
А тая кутия за какво е, ако не е търговска тайна, и какво покритие ще има тоя МДФ.
|
| Вто Май 02, 2017 10:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е мислех че е очевидно, това е малко басче, отгоре се облича с ... абе забравих как му казват, такъв черен въленн плат. Иначе сега потърсих, не мога да намеря точно това с кеото режат в САЩ но прилича на ето това : http://s3.amazonaws.com/finehomebuildin ... -01_ld.jpgИма стопер в единия край, там подпират детaйла и режат, става буквално за секунди. Големия детайл не съм виждал къде го правят, беше вече нарязан аз като бях там, отвора сигурно е на CNC рутера, при условие че имат толкова машини едва ли го правят по друг начин. Обаче съм забелязал друго, за доста детайли са си направили приспособления и ги работят на обер фреза вместо на CNC, говоря закръгления а и не само, включително и алуминиеви такива. Също така на обер фрезата режат фурнир, не дървен а някакъв синтетичен, по шаблон и за него не ги питах защо така го правят, имат и лазери и както казах рутери, но сигурно така им е най-бързо и евтино.
|
| Вто Май 02, 2017 10:57 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ако за всеки детайл имаш машина и шаблон става доста бързо, но трябва голяма серия и много грамотни хора да работят на тия машини. Ми тоя вуйчо от линка реже на някъв доработван циркуляр с подвижен плот, става за хоби занимание но не за такива обеми дето ги искаш. Е що измисли толко крива кутия за басчето, не можа ли нещо по згодно за рязане, некой смятал ли е кутията според говорителя, как ще свири, думка, това чудо или така конструирахте дизайна.
|
| Вто Май 02, 2017 11:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами място няма, не ми е кеф да правя криви кутии, но избора е или да няма изобщо, или да се ипозлва този обем. Оригинално го бяха направили с еидн правоъгълен, щото е лесно, но той ми изяжда място за периферия и компоеннти и няма как да остане. Тази първата е тествана, свири доста прилично, тази от снощи не е преработих някъде около 12 през ноща, обема е малко по-малък но мисля няма да има проблем, ще преизчисля бас рефлекса, той и без това му вдигаме малко долната честота. Искаше ми се изобщо да го спестим,/баса де/ но ще остане в една верия на продукта, разликата с другият вариант който имаме без такова басче е осезаема. Това което ти показах горе прилича на това което изпозлват в САЩ, но тяхното беше май метално, не съм сигурен, но някаква подобна шейна, просто слагат детайла и режат. Там не произвеждат хиляди защото не им трябват, правят по около 50 на седмица, дори ако го усредним 25 на седмица защото има по 100-на на месец. В Мехико ще правят повече, там плана е 150-250 на месец, скоро ще ходя и ще отида и до тоя цех да видя как ги произвеждат.Мен тук също не ми трябват хиляди, трябвта ми по 100-150 на месец, въпроса е че за да е интересно на производителя сме склонни да направим поръчка за 500 или 1000 комплекта наведнъж, това ми е количеството за 6-12 месеца. п.с. ето това е по първия чертеж но тук говорителя е само за пробва, нормално е с друг доста по-читав. 10 такива ги направих за около един ден с ръчен циркуляр и настолен банцинг /с лента за метал  / без приспособления.
|
| Сря Май 03, 2017 12:09 am |
|
|