|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:01 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Нещо като Пловдивския панаир...майтап,разбира се http://www.cantonfair.org.cn/en/index.aspx
|
| Нед Апр 30, 2017 1:23 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
думичката "импорт" е сложена за красота. стока - много цените - добри количествата обикновено почват от контейнер на вид изделие
|
| Нед Апр 30, 2017 7:36 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
тия дни пак разнасяха "директния влак" от Китай до Англия - няма да имат проблеми с експорта а импорт... само нефт и руди предполагам
|
| Нед Апр 30, 2017 9:22 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
А вие регистрирахте ли се ?
|
| Пон Май 01, 2017 5:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Така е ... вие какво си мислите, че като няма БКП или КПСС има свобода ? Там бюрокрацията и държавния контрол отдавна са задминали върховите постижения на социализма дори и в най-крайните му изявления, визирам Северна Корея и други подобни. Има една подробност, изпозлва се само при нужда, т.е. привидно имаш свободи, то реално е и на практика докато не попаднеш под нечий мерник. Администрацията има достатъчно лостове да ти стъжни живота, а и да те вкара в затвора. Не забравяйте че там в затвор може да се влезе за привидно незначитлени нарушения, а на практика най-вероянто почти няма Американец от средната класа който да не е в данъчно нарушение, просто не го зане, и ни кой не го гони за това, а това е най-лесният начин да те изтормозят. Сигурно за 90% от населението всичко това няма никакво занчение, защото държавата няма никава изгода да ги опандизва, и да се разправя с тях, и въпреки че има много лостове с които да те притискат това не се случва, тов аобаче не значи че ги няма. Най-демократичната държава /това всъщност е много съмнително дали е било / се е превърнала в най-недемократичната, само дето създава друго усещане. Не пожелавам на никого да вижда другото лице на "демокрацията" и "свободата".
|
| Пон Май 01, 2017 5:31 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Оригиналната статия https://motherboard.vice.com/en_us/arti ... governmentТия с 500долара глоба вероятно ще му докарат няколко милиона долара реклама и проекти вероятно. Ако си беше в Швеция, щяха да му отговорят лаконично - или щяха да го оборят или да му върнат парите (за глобата на жена му), и нямаше да се разчуе. Но контакти, признание и финансиране нямаше и да помирише (дори и да се беше появил в новините).
|
| Пон Май 01, 2017 7:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами я му докарат я не, според мен в най-добрият случай да отнесе някой консултантски договор, ама ме съмнява. Срещу вятъра не се пикае, да не мислиш че никой друг не се е сетил. Първо това удря директно каунтито и щата по джоба, те разчитат на тия глоби, сигурно под някакъв вид са записани в бюджета им. Второ да не мислиш че и там е по-различно от тук, както при теб има кой да слага антени, така и там има кой да слага светофари, кой да мисли как да работят и т.н. Няма да с еучудя ако това време е по изискване на каунтито  п.с. имай в предвид че там общините да ги наречем са здраво недофинансирани, особенно по централните щати. Глобите са много сериозно перо в бюджета на полицията, или по еидн или друг начин отиват там. По много шати полицаите се крият точно както и у нас по храсти, мостове и където има удобно място за да могат да те хващат в нарушение, не го правят от кеф, такива са им заповедите, защото от там им идват заплатите. Бюрократите ядът страшно мнго пари, разбирай администрацията, а тма администрацията е ужасно много, и дали нарочно или от глупост, всички закони и регулации които постоянно доизмислят само я увеличават. Аз нямам представа как изобщо се следят всички наложени регулации за бизнеса примерно, по спомен над 300 бяха само по времето на обонго, говорим за нови.
Последна промяна ToHu на Пон Май 01, 2017 7:34 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 01, 2017 7:29 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Май не ме разбра - по-скоро ще го вземат на работа в каунтито, или университета/фирмата които ги е направила тия неща, щото човека вече е събрал незнам колко милиона лайка, а това е важно днес. Освен това е показал, че може да мисли и да го обясни. А пък те парите си текат в каунтито, ако не ще му платят достатъчно и ще си смени мнението.
По-скоро е свързано с някакъв малоумен лицензионен режим, но не съм прочел статията. Довечера може би.
п.с. добре де, Тръмп ще пресушава ли "блатото" или вече се кротна, след като му обясниха колко е дълбоко п.п.с. аз говорих че са му докарали глобална реклама, ако не е в тоя "беден" щат, ще го вземат в някой богат, или най-лесно ще му дадат Нобелова награда, но тя е само един 1 милион.
|
| Пон Май 01, 2017 7:34 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Мдааа, образно казано "бачкатор по-умен от шефа"... Винаги е било проблем... 
|
| Пон Май 01, 2017 11:59 pm |
|
 |
|
Pif
|
Това с намалянето на жълтото е глобална политика. Доста изследвания има по темата. Намалят го до критичния минимум при който няма катастрофи. Глобите не са толкова интересни колкото пропускателната способност на кръстовището. Жълтото си е жива загуба на трафик.
|
| Вто Май 02, 2017 12:30 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пичове, нямате сиидея какво коментирате, така че недейте коментира  . Каунтито го е глобило много правилно тоя. Има инженери и инженери и това, че някой е електронен инженер, не означава че е PE или т.н. профешънъл инженер. Това са тия, които се разправят с публични проекти, където има гоюямо лиабилити. За да стане такъв се държи нещо като специален държавен изпит и огромен конспект. Когато човек вземе такъв лиценз вече може да се подписва под чертежи на публични проекти и да прави проучвания засягащи публични пропъртита, както в случая със светофарите. И такъв режим няма само в Оригън, а в абсолютно всеки щат. Отделно мувинг вайолейшън придружено със снимка и даже видео от светофарна камера даже не може да се успорва в съда (също като акт за неправилно паркиране). Плащаш си глобата от стотина долара и забравяш. Та на него е можело да му се размине, но явно е бил решил да се прави на интересен и са му го вкарали сто ката както се вика "по устав"  . Не забравяйте, че тук съдебната система а "малко" по-друга и мислят доста преди да предприемат такива мерки, щото после кихането е много сериозно. Даже Тръмп го научи това по трудния начин, след като стана президент и му отмениха няколко от екзекютив заповедите. Та в случая първо Тръмп няма какво да пресушава, защото тоя е нарушил закона и второ на тоя пич никаква реклама не са му направили а точно обратното - антиреклама и съответно никой не само пе няма да го наеме, но и няма да говори с него. Америка е малко по-различна от Швеция  .
|
| Вто Май 02, 2017 2:09 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не бих каьа че тоя е много унен, което е различно от интелигентен. Понякога гениите са много глупави  .
|
| Вто Май 02, 2017 2:14 am |
|
 |
|
Grubi
|
документи по въпроса, случая явно е доста стар http://jarlstrom.com/redflex/на мен ми изглежда, като обикновен спор, но му пожелавам успех ако все още се занимава с тях. Пише, че е акустичен инженер, така че вероятно има диплома за "цивилен" такъв.
|
| Вто Май 02, 2017 8:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не е само пропускателната, ако изключим мегаполисите движението в сащ не е толковз натоварено, в Инди например ако изключим час пик, през останалото време трафика е много слаб. Дори и във Вегас е така хем там има повече шматкащи се на кв.миля. Та едва ли ги бърка пропускателната. Не знам колко е при тоя, но аз където съм карал съм установил че жълтото е доволно дълго, според мен поне двойно на това в БГ. Тоя си го е търсил и е намерил, сега че са го прецакали е така, това е много изоидско тълкуване сега ако може да се съди и да му отменят глобата ще е късметлия. В това дело обаче пари няма, та никой няма да му се натиска. Освен това не е стандартна процедура като с трафик тикетите, т.е. и никой с практика и цена на едро няма да намери. Остава му редови адвокат, ако е късметлия 300$ на час и почти сигурно ще изгуби. Адвокат който може да спечели не му е по джоба, а и такъв може би няма да има интерес ....САЩ е странно място и не е като на кино, чудеса не стават, дела се печелят или ако в тях има пари или ако са съвсем ясни, наказателното право е по различно, но и там не плащаш ли шанса е малък дори да си невинен, служебните защитници са такива защото не могат да са други, е сигурно има и някое изключение.
|
| Вто Май 02, 2017 8:37 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не ми е ясно, що за човек би си хабил нервите да се бори с бюрокрация... Медал за храброст ли гони, що ли? А бе плати си глобата и им еби майката, изкарвай си кинтите и си ги харчи по островите. За чии ти е да буташ камъка по баира? То това да му е кусура на САЩ, жълтото на светофара, баси...
Далеч по-голям успех би имал, ако се бори за световен мир например.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 02, 2017 10:30 am |
|
|