Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Нищо им няма според мен на Юнайтед, дреме им на оная работа, нали се сещаш че едни ще избягат от тях, други при тях, баланса ще се запази. В момента пътниците като цяло са повече от предлагането, това пък е така защото авиокомпаниите редуцират полети за сметка на "оутсорсинг" към други както и на овърбукинг. Факт обаче че овърбукинга хич не е случаен и е добре планиран, само преди 2 или 3 седмици си изтървах полет от ЛА за Вегас, това като цяло е натоварена дестинация, следващите два полета бяха пълни, даже овърбукнати, но успяха в крайна сметка да ме качат още на първия, т.е. достатъчно хора не са се появили.
За другите не знам, но Делта си прецакаха и лоялти програмата, т.е. много не им дреме и за нея, предполагам и другите го правят, едва ли Делта са най-тъпите или най-смелите.

Чет Апр 27, 2017 7:11 pm
Профил
Аватар

някой имат късмета на Фарадей, други просто изгарят...
http://m.dir.bg/dnes/news/25680445/

p.s.рабрали са се, човека даже бил доктор по нещо си...голям срам за тия разпасани гардове на United, летището или който е там
http://money.cnn.com/2017/04/27/news/co ... index.html

Последна промяна Grubi на Пет Апр 28, 2017 12:21 am, променена общо 3 пъти

Пет Апр 28, 2017 12:15 am
Профил

Е .. ударен, те пък .... тя падана някъде назад в далечината, може би стреснат :)

Пет Апр 28, 2017 12:18 am
Профил
Аватар

бе здрависа се с някой друг заряд, изписка човеко

Пет Апр 28, 2017 12:20 am
Профил
Аватар

Изписка от страх. Тя удари на километър сигурно. Ако беше пернала до него и камера щеше да спре и всичко.

На мен ми се е случвало да удари стълб на тролей на 50 тина метра от мен. Всички наоколо се изпонасрахме почти в буквалния смисъл. Стълба се беше разтопил в горната си част и светеше червено като в леярна. Интересното е, че наоколо имаше доста блокове с гръмоотводи, де се завря между тях да удари....

Пет Апр 28, 2017 8:42 am
Профил ICQ
Аватар

Идеята ми беше че някой като Фарадей са имали късмет, и са пускали хвърчила и са виждали разни разряди - но са останали живи.
Други не са го имали късмета и са били изпепелени. Имаше май даже детски книжки по въпроса (дали не беше Електричеството, някоя от А4 формата или някоя от по-дългите черни)

А тоя какво точно е станало с него... само той си знае.

Пет Апр 28, 2017 11:05 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Нали по едно време се занимавах със светкавици/гръмотевици.. та общ взето то разряда не е като лъча на звезддата на смъртта :!:
има си разклонения остатъчни разряди ти прочие - така че този човек с чадъра може такова разклонение да го е лепнало...
Сещам се подобна история ми разказваше един колега някаъде на автобусна спирка 'окръжна болница' виси ама с чадър до спирката... и някъде светнало треснало и той после не помни какво станало, разказвали му и че и той намазал от светкането:)

Пет Апр 28, 2017 11:19 am
Профил

Светкавицата - милиони волтове и хиляди ампери е индуцирала напрежение в чадъра и от това го е "Фанало тока".
На мен ми се е случвало - ясно небе, а облаците на хоризонта. И изведнъж се видя ярка синя светлина и едновременно се чу взрив, по всяка вероятност е била положителна светкавица: http://www.srh.noaa.gov/jetstream/light ... itive.html
Изображение
Резултата - взривено дърво и пожар в гората, аз и всички комшии ... насрани.

Пет Апр 28, 2017 5:14 pm
Профил

Абе на това разстояние на което падна нищо не се е индуцирало според мен, ама както ида е ...

Пет Апр 28, 2017 8:30 pm
Профил

Баш си е ударила някоя жица и от там става rampage... Иначе мисля, че даже децата(на мен са ми го казвали) учат, да не държат метални предмети и да не се крият под единично дърво като има мълнии... Това, че има гръмоотводи и високи сгради, не гарантира, че там ще прадне! Аз съм виждал как пада мълния в-у механото в Бургас(сграда на 3 етажа, като 1 е полуподземен), при положение, че хотел "Космос" е наблизо, а точно до училището има кула с една сурия предаватели и приемници. Така ако си късметлия...

Пет Апр 28, 2017 9:18 pm
Профил

Има активни гръмоотводи които са доста по-ефективни, норазбира се зависи от много неща. Истината е че при правилна гръмозащита шанса да не удари гръмоотвод не е голям, имам в предвид в защитената зона, разбира се може да падне на 5 м от другата страна ... Не съм спец по проектирането, проектират ни го, бо където са го правили както трябва проблеми не е имало.

Пет Апр 28, 2017 9:25 pm
Профил
Аватар

ето това кефи (rocket triggered lighting)

https://www.youtube.com/watch?v=34NpyA2OuaE
https://www.youtube.com/watch?v=buSaGIoNXu8

https://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_rocket

все едно да изстреляш противотанкова управляема ракета в небето по-време на буря, само да си надалече от спусъка
интересен е механизма жицата да се издърпва с такава скорост, ама там Leo ще каже май

Пет Апр 28, 2017 9:59 pm
Профил

Ами аз последно гледах катодни отводители и на пръв поглед изглежда много добре, обаче като се консултирах с колегите от силнотоковата, нещата придобиха друг отенък. Оказа се, че за да работят ефективно, трябва да се разположат на макс 500мм от заземителния прът! Та на теория тези неща може и да работят, обаче какво позволяват условията да се направи, е съвсем друг въпрос! Предполагам и при гръмоотводите има условия, които са трудни за изпълнение...

Съб Апр 29, 2017 9:50 am
Профил
Аватар

Добра "опорна точка" за ценообразуването за развойни дейности, в Норвегия. Мисля, че е много полезен документ,
с дефинирани часови ставки и конкретни инструменти

Прикачени файлове:
Съб Апр 29, 2017 10:54 am
Профил

stoyanoff написа:
Ами аз последно гледах катодни отводители и на пръв поглед изглежда много добре, обаче като се консултирах с колегите от силнотоковата, нещата придобиха друг отенък. Оказа се, че за да работят ефективно, трябва да се разположат на макс 500мм от заземителния прът! Та на теория тези неща може и да работят, обаче какво позволяват условията да се направи, е съвсем друг въпрос! Предполагам и при гръмоотводите има условия, които са трудни за изпълнение...

Ами изобщо не съм убеден в това, тук е добре да се уточни за кой тип катоден отводител говорим, те са 3 типа, тип 1 по принцип мястото му е горе долу там, той и физически е там. Ако искаш надеждна защита, трябва да имаш и трите типа, просто с емонтират на различни места в инсталацията, и само единият тип не е достатъчен.

Съб Апр 29, 2017 6:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 1194  Следваща