Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
Конектор за LVDS?
Налага ми се да търкалям 20-30 цифрови сигнала до 100 MHz на разстояние 1.5-2 метра. От едната страна е модул на National Instruments с LVDS входове и изходи, от другата страна ще е наша платка (още не е проектирана). NI-то има конектори VHDCI-68.
Въпросът е - в случая има ли особено значение какви конектори ще сложим от другата стана на кабела и на нашата платка?
Тия VHDCI-68 ги ползват и за LVDS, и за single-ended. Разгледах чаршафите на 3 производителя и никой не споменава контролиран импеданс за самия конектор. За кабелите има спецификации, специално за LVDS са си 100 ома както му е реда.
По спомен от предишната работа, LVDS вървеше прилично на >100 MHz с обикновени лентови кабели, кримпнати с IDC-та. Даже терминацията беше някакво фалшиво изпълнение на отделна платчица с резистори. Все пак, ще е добре ако имам една мотика по-малко за настъпване.
_________________ Manners maketh man.
Пон Апр 24, 2017 3:39 pm
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
Re: Конектор за LVDS?
Съвсем наскоро и аз правих платка и имах точно същия проблем. Реших го с MRJ21 конектор
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
Пон Апр 24, 2017 3:45 pm
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Re: Конектор за LVDS?
според мен няма значение. ползвай същите конектори NI си ги обичат, не знам защо иначе ако не ми трябва кабел и екран аз предпочитам самтес ERF8-040-05.0-S-DV-K-TR
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл