| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Re: Система за плащане с Безконтактни карти.
С тях имам опит. Няма проблем да го направя, но клиента иска да е с карти.
|
| Сря Апр 19, 2017 6:51 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Тони, остана ли ти време да провериш дали нямаш налични такива карти?
|
| Вто Апр 25, 2017 7:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да, ама забравих да пиша. За съжеление нямам в момента, само IK3 и стандартни. Принципно трябва да имам една защото миналата година купих един демо кит и той идваше с четец и карта, обаче не я намирам, иначе не е останало нищо от тези които продаам. Извинявай за моткането, за съжаление помня колкото светофар ....
|
| Вто Апр 25, 2017 11:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Няма проблем не се притеснявай, аз си поръчах преди от aliexpress но докато дойдат ми се искаше да купя от тук за да почна да работя.
|
| Сря Апр 26, 2017 11:12 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Уж се справих в ембедед варианта на четеца с Mifare Plus. Но ползвах някакви апокрифни примери, доколкото схванах цялата необходима документация я дават под NDA само. И затова по трудния начин дотук  Следващата част е да се оправя с https://acs.comitex.net/product-detail/ ... -acr1252u/Намерих някакви примери, подкарах ги но са само за Clasic варианта. Уж трябва да може да работи с всякакви карти, ама що толкова постно като описание .... Гледам че продават кит с SDK към него. Някой случайно да знае има ли нещо което да ми помогне осезателно в него. Да не давам пари за глупости и да чакам доставка. Имам софтуера който дават към кита на ACR122 но там примери само за Classic карти има. Изобщо до гуша ми дойде да гадая кое откъде идва и на къде отива с тия Plus карти :
|
| Съб Авг 12, 2017 12:41 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
За кое искат NDA? APDU командите не са ли стандартни?
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Вто Авг 22, 2017 1:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Документация за Mifare Plus картите например има само съвсем бегла. Останалото е под NDA. Още не съм разцъкал Mifare Ultralight но на първо четене не съм си намерил необходимата информация. Но си купих за нея работещ example от един индиец и ще се справя криво ляво.
|
| Пет Авг 25, 2017 7:45 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
На по-високо ниво мисля, че ползват PC/SC команди. За по-специфичните функции може би искат NDA...
|
| Пон Авг 28, 2017 7:39 pm |
|
 |
|
741
|
Е, ако е само NDA-то, не е проблем да се подпише. Въпросът е, след като го подпишеш, дават ли достъп до каквото трябва, тоест опитвал ли си? Преди сума време взех няколко техни карти и така си стоят, не им е дошъл ред. Но е интересно да се знае докъде се стига в бумащината и какви претенции имат, може и на други да им е полезно.
|
| Вто Авг 29, 2017 10:16 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Не ги обичам бумащините. Оправих се и без документацията по NDA. С Mifare Plus имам някакви неясноти но долу горе с експерименти докарах работещо решение.
|
| Вто Авг 29, 2017 11:33 am |
|
 |
|
nickich
|
Ако нещо конкретно може да помогнем - пиши. Не съм се занимавал точно с тези, но на времето писах нещо подобно за nxp ... На кои Mifare Plus си се спрял (S или X)? В какъв security level мислислиш да ги пускаш? 0 и 3 ползват ISO 14443-4 T=CL; 1 и 2 - ISO 14443-3 А. За мен лично първото ми е по-известно, но се поддържа само от Mifare Plus X (които са малко по-скъпи) в Security mode 3 (SM 0 няма смисъл...).
|
| Вто Сеп 05, 2017 4:56 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Mifare Plus S подкарвах.
Засега в употреба ще са 2 системи, с евтини Mifare Classic и с Mifare Ultralight C.
|
| Вто Сеп 05, 2017 6:54 pm |
|
|