|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:10 pm
Silabs - EFM8 и Simplicity Studio
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Silabs - EFM8 и Simplicity Studio
Някой ползвал ли е микроконторлер от споменатото пчелно семейство? http://www.silabs.com/products/mcu/8-bit/efm8-laser-beeНа пръв поглед, изглеждат прилично, но се различават от класическите им х51 базирани микроконторлери. Друг стил на документацията, не се поддържа от досегашните им развойна среда и други помощни тулове. Понабъбнали ерати... От това което прочетох, се работи със споменатото в заглавието Simplicity Studio. Инсталирах го за проба. Много "нет" активно. Опитва се да посети целия свят. Направи ми неприятно впечатление, че се засили и към "твоята туба". Останах замислен, плеър ли съм инсталирал, развойна среда ли... Та, някой има ли впечатление от тия им странни продукти?
|
| Сря Апр 19, 2017 2:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Silabs - EFM8 и Simplicity Studio
Е точно тия не съм, но като цяло съм доволен от продукти на силабс, включително разни миксирани истории като радио и cpu а относно среда, аз не използвам техните, това е 51, така че кейла си е ОК. Това симплицити студио не ме влече нещо.
|
| Сря Апр 19, 2017 4:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Като цяло, и аз съм доволен. На моменти ме дразнят с кривия си модел на паметта, ама нали гонят съвместимост с дъртаняните... А за Keil имаш предвид uVision? Ако да, не знам, аз ли съм карък, ама това не спря а гърми... В това отношение, средата на IAR ми се струва доста по-добре направена. И тая на Silabs бива де. Малко по-семпла и смотана е откъм възможности, но върши работа.
|
| Сря Апр 19, 2017 4:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми то в тубата има всичко... програмистите сигурно гледат там " как се пише if на С". от доста години наблюденията ми са, че не могат и ред смислен код да напишат, ако не са вързани в нета, че да има от къде да го копнат.
|
| Сря Апр 19, 2017 4:53 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Намекваш че студиото е надушило че съм блондинка в програмирането, и ме е пренасочило където трябва? Яко. 
|
| Сря Апр 19, 2017 4:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
uVision гърми понякога в дебуг с процесорите които имат USB. Ако дебъгваш самото USB може да е много досадно, иначе .. свиква се  Средата на силабс е малко по-дървена, аз първо нея изпзолвах, но uVision-а по ми допадна. С IAR не можем да се разберем от много години, още навремето имах желание да го изпозлвам за пикове, но не се разбрахме, после някакво TI правих, голямо псуване отнесе, не знам, нещо не ми допада. Киров навремето каза, че ако му свикна ще ми хареса, но така и не го докарах до свикване. За 51 не съм го пробвал, може и да работи.
|
| Сря Апр 19, 2017 5:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
белите коси често се интерпретират като руси. особено, ако камерата е по-кофти. на моите камери им лепя лепенки и пъврия ми въпрос е 'къде се слага перфолентата с бейсика?' след това изкуствения интелект на гугъл ми предлага много интересни линкове  ако продължиш да упорстваш 'как да компилирам за 8051 едно фурие на фортран, което е само 25см на перфокарти?', на мен ми излезе филмче за ремонт и поддръжка на Т34-85, чено-бяло. не знам за теб, ама понякога се чувствам като динозавър. наистина ми лиспва оригиналния IBM 3270 терминал (с многото екрани), и дрямката на служебния диван между мейковете.
|
| Сря Апр 19, 2017 5:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знаеш колко си прав, ама то това не са програмисти а художници, те и художници не са ама аз не съм експерт в живописта така, че за мен минават за такива. Няма ли от къде да се копне значи е невъзможно за написване ... Жорката си губи времето да обеснява с думи 100 реда код .. е верно че е С не JS ама той толкова прост ... е верно писан от мен, аз слагам отварящи / затварящи скоби на самостоятелни редове просто щото така ми се вижда по-прегледно  може би и мисля твърде машинно, ама едва ли това ги обърква толкова ... но то айде да кажеш това С код, те и с php i JS кода толкова се оправят.
|
| Сря Апр 19, 2017 5:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Туй заради АЦП-то ли ще го опрашваш? Ако да, по-добре питай Мухата за някое от техните. Хем по-съвременни, хем поне на хартия аналоговщината им изглежда много истинска 
|
| Сря Апр 19, 2017 6:28 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Нищо конкретно. Попадна ми в полезрението и ми стана интересна несъвместимостта му с досегашните им развойни средства. Ти да не се опитваш да ме метнеш на некой ARM? 
|
| Сря Апр 19, 2017 6:43 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Че кво лошо има? И без друго все на блондинки се падат лъскавите... обувки, само обущарите ходят боси  Тия готинити аналоговщини дето гледах аз бяха с АРМ наистина, но не знам AD дали нямаха и с по-скромни курове.
|
| Сря Апр 19, 2017 8:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Засега продължавам със Силабс. Тъкмо им посвикнах - на кои пинове се подава ток, на кои данните... 
|
| Сря Апр 19, 2017 9:15 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
http://www.analog.com/en/products/proce ... llers.htmlнещо гледам 8052 и арм7 са ги поразкарали(сигурно още се правят, ама не вървят с модерните думи Iot Cloud...), или не са на тази страница...  ама какво имаш против кортексите? имаш 256к флаш 2 или 1 24 битови ацп-та... дакове .... е не е 3х3мм - 4.5 на 4.5 wlcsp(5х5 lfscp)... кеф ти eсlips, кеф ти кайл, кеф ти iar...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 19, 2017 9:20 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Нямам нищо напреки. Да кажем, че още ми е малък... програматора, и затова се занимавам с малки микроконторлерчета. Като/ако порасне някой ден, тогава ще ги мисля и по-големите. А и съм стъпвал на тая хлъзгава пътека - голямата радост от купищата периферия и модули. Ама докато я сетнеш да бачка, си иска доста четене, писане и брисане... Затова, засега с по-скромните железца.
|
| Сря Апр 19, 2017 9:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ако силабчето е ОК като производителност и аналоговщина защо да се набутваш на курове, особенно ако гониш нещо тънко аналогово.
|
| Сря Апр 19, 2017 11:00 pm |
|
|