Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Откъде да си купя "набивен пирон" и "инструмент за набиване" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Откъде да си купя "набивен пирон" и "инструмент за набиване"
Звучи смешно, ама така им викат:
http://www.tashev-galving.com/104+FSR+163/%D0%9D%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BD+
http://www.tashev-galving.com/104+FSR+164/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BD

http://obobettermann.bg/stomanen-djubel-za-nabivane-bez-rezba-obo-15-mm-2111.html
http://obobettermann.bg/instrument-za-nabivane.html

Първото в ташев е по-скъпичко, другото в обо е на доставка 10 дни.
Та някаква подобна хамалогия, може и китайска? То инструмента и някой стругар може да ми го врътне.
Идеята е зачукване на разни крепежи - скоби, перфорирана лента без да се върти дупка в бетона, ето така:
https://www.youtube.com/watch?v=DVFs2sM8MgA

Пет Апр 14, 2017 9:01 pm
Профил

Мнение Re: Откъде да си купя "набивен пирон" и "инструмент за набив
С чук и на ръка .... оптимист. За това не мога да ти помогна, но ако искаш нещо машинно, Hilti, наричат се системи за директен монтаж. Има ги на патрони, на газ а от няколко месеца и на ток. https://www.hilti.bg/#/stage2/cls_direc ... g_foldout/
Машините не са евтини но се избиват бързо, твоят случай едва ли е такъв но ...Мисля ако купи 5000 пирона или пък 2000 беше, машината ти е без пари, поне преди имаше такава промоция. Ако ти трябва да си свършиш някаква работа свиркай, машини имам и газови и електрически.

Пет Апр 14, 2017 10:45 pm
Профил

Мерси за информацията. Ползването е от дъжд на вятър, та за сериозни машини няма смисъл. Сигурен съм че е по-лесно, но в моя случай алтернативата е дупка с къртача и пирон-дюбел. Та затова процедурата от клипчето е по-лесна :)

Съб Апр 15, 2017 8:52 am
Профил

То да ти кажа е според зависи малко, в някои случай дюбел пирона върши повече работа.Имак в предвид че много зависи от бетона, в някои бетони и с машина не става, или го гъне или кърти бетона. Също ако имаш дебела замазка е кофти.

Съб Апр 15, 2017 10:23 am
Профил
Аватар

e, то марки бетони да искаш, че и още половин азбука подобрители...

---

тони,
дали с някоя машинка да не се разходим до мястото за дупетатстване? да видим новите костюмчета 'ковки' ли са.
за моя сметка ще осигуря и кутийка със сребърни пирони, че да не се налага да се повтаря :D

Съб Апр 15, 2017 4:00 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Карай си с дюбели най добре. Има един инструмент на хилти който прилича на пушка помпа и даже като гръмне мирише на казарма. Единственото му приложение е когато нямаш достъп до мястото. Пуцаш докато захване, хвърчат бетонни люспи като осколки, трябва да е под прав ъгъл, да държиш здраво - има откат като автомат. Не държи толкова добре като дюбел, много скъпи крепежи. С две думи има супер малка ниша за приложение и никога не се ползва ако имаш друг избор

Пон Апр 17, 2017 1:38 am
Профил

Трябва ми за хващане на скоби в бетонна плоча, т.е. не се търси висока здравина, няма замазка (тя ще е отгоре), сравнително удобно е за бой (на пода).
Ще си поръчам малко "пирони" че пак ще заръчвам от ташев и ще видя - ако върши работа ще се оборудвам - говоря за ръчния вариант, другите са извън бюджета с порядъци.
Инструмент сигурно лесно може да стане - като гледам едно плътно желязо с дупка в средата, отгоре някаква тръба за меко покритие и големия чук (той вече е наличен :) )

Едит: а за бонус машина при повечко пирони - нещо не ми излиза сметката и с 5000 броя - ако са по 10ст де. За 500лв пирони каква машина да дават? Виж, сигурно Тони борави с още една нула отзад. То иначе да вземам 5000, да продавам машината и да си ги чукам на ръка :)
Нещо като 1000 бройка виждам като разход в близко време, така че от една страна не ми се дупчат 1000 дупки за дюбели, а от друга няма смисъл да инвестирам в скъпи инструменти.

Едит: ааа, така може и да им излиза сметката - 56 стинки на пирон 8O , може и да се събере за машинка на 5000 броя. Но не мога да им отрека че изглеждат много добре:
https://www.hilti.bg/%D0%94%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/r3650

Пон Апр 17, 2017 11:16 am
Профил

jig.tak написа:
Карай си с дюбели най добре. Има един инструмент на хилти който прилича на пушка помпа и даже като гръмне мирише на казарма. Единственото му приложение е когато нямаш достъп до мястото. Пуцаш докато захване, хвърчат бетонни люспи като осколки, трябва да е под прав ъгъл, да държиш здраво - има откат като автомат. Не държи толкова добре като дюбел, много скъпи крепежи. С две думи има супер малка ниша за приложение и никога не се ползва ако имаш друг избор

Много гршиш във всичко, имат не един а поне 5 различни инструмента, захвата е по-здрав от на дюбел а производителността е в пъти на това с дюбел, като имаш в предвид че сравнявам за моите монтажни екипи, а самите те сигурно имат двойна производителност при дюбела. Можеш да имаш проблеми или когато е кофти бетона, якокои стари бетони, или ако си избрал грешните пирони, като дължина или тип. Директният монтаж е перфектен за болшинството случаи, включително монтаж върху стоманени конструкции към почти всички изпозлвани профили, може би някои много дебели I-та да му създават проблем.
Тези които да на патрони са за тежки натоварвания и монтажи на пирон-шпилка. Имаш на газ, основно правени за гипсорактонджии, да захващат с тях профилите за бетона, но аз масово изпозлвам такива за всякакви монтажни работи на кабели. Сега се появиха и електрически, предимството е по-евтиният консуматив. Питона е скъп, глеам тук по някаква стара таблица е окло 0.13 без ДДС това за комплект 4500 пирона плюс газ но не мога да ти кажа това лева ли е или евро, ако някой има интерес ще проверя.
Това както казах беше промоция, може би са били 5000 пирона, не помня вече, не е сигурно и дали още я имат, в момента може да имат таква за новите електрически машини. Тази промоция беше за газовите като ги пуснаха, така промотират продуктите.

Пон Апр 17, 2017 9:33 pm
Профил

p.s. ей сега се логнах, най-ниска цена на този който става и за стомана е 217.50 за 1000 бр това за електрческа машина. Този на който Гичо е дал линк е 0.4 лв за кутия 100 бр. Би трябвало тези за електрическите машини да са с най-добра цена, аз и затова купих скоро такива машини.

Пон Апр 17, 2017 9:39 pm
Профил

Въх, щях да се дзверя дали наистина съм разбрал че се набива директно в двойно Т, ама ще спестя въпроса:
https://www.youtube.com/watch?v=6IHyA4knBpc
Тия ги гледам са условно електрически - с барут май стрелят? Да, за такова улеснение си струва цената.

Вто Апр 18, 2017 1:23 pm
Профил
Аватар

С пуцалото на Хилти навремето доста заземителна шина сме приковали към бетон. Гвоздеите бяха без шайба, само с насочващо пластмасово пръстенче. Хич не е страшно като хванеш чалъма, хем онова беше древен модел.

Чак сега изгледах клипчето - пичът доста блъска като за в рехава замазка, а за в бетон шансовете са фифти-фифти - още имам от гвоздеите на Хилти и ги забивам с чук от време навреме. Така че няма да е по-производително.
В къщи като правих ремонта предпочетох да дупча и после с дюбел-пирони със зачукване (за профилите на гипсокартона) - стана за нула време и без нито един фал на 20-30 крепежа при положение, че ми бе за първи път. Майсторите ми препоръчаха така, а те доста неща са прикрепяли.

П.С. gicho писал... Но пуцалото е ефективно само ако има здрав бетон отдолу, другото се троши.

Вто Апр 18, 2017 1:53 pm
Профил

Пирон дюбелите са ясни и са решението по подразбиране - аз като виден мързел гледам за по-лесно, ако не намеря ще въртя, но ми идват по 100-тина на ден та затова се оглеждам.

Вто Апр 18, 2017 3:57 pm
Профил

Ами и за 100-на на ден си струва. Ако въртиш дупки ти е около 100 мин на ден, т.е. 1,75 часа. С директният монтаж ще свалиш на около 20 мин т.е. 0.33 часа. Ако продаваш труда на 30 лв / час това са 52 срещу 9.90, разлика 42. Ако го смяташ на себестойност, не знам при теб как е, на мен един чч ми струва около 17 лв, та дори като себестойност разликата е 24.14 лв това прави грубо 400 лв / месец. Машината се изплаща за 3-4 месеца.
Освен това закрепване в метал и дърво си е предимство. Закрепване на метал без да го пробиваш също, като заземителната шина на Бонго.
Абе предимствата са много дори и за кабелджии, а ако слагаш гипсокартон, или закачаш разни профили и профилчета, трябва да си пълен идиот за да не я използваш.
Иначе това от твоят клип е таква с патрони. Имат вариант на газ, GX120, а сега имат и електрическа, тя естествено не толкова мощна като GX или патроните но също върши работа, за бетон е идеална.

Вто Апр 18, 2017 6:16 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
........ Ако продаваш труда на 30 лв / час .......

Ъъъ, ти бъзикаш ли се, или още утре ще станем на кълбо за да ме вземеш на работа? :D

Вто Апр 18, 2017 7:56 pm
Профил

Не, не се, това ми е най-ниската цена на която продавам, обикновенно ако е някакъв частен обект или офис сграда. Ако е индустриално започва от 60 и може да стигне много, зависи какво се прави, в какви условия, кога и т.н. Ако го сметна всичко разхода ми е над 17 лв/час, т.е. ако включа всички разходи по единица персонал, 17 лв/час са ми базовите разходи, заплати, осигуровки, данъци, дори не включва командировъчни и разходи за настаняване. Ако включа разходи за кола, за облекло, за оборудване, нищо чудно релания разход да отиде над 20 лв, та 30 лв на час не е с голяма надценка, максимлано 50%, въреки че не е добре да с епродава труд а по-малко от 100% за да не се укажеш с ......нещо в .....

Вто Апр 18, 2017 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща