|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Бе като знам колко струва пикливо настолно ПЦ, сертифицирано за класифицирана информация, представям си колко чини един суитч, да не говорим сървър. Журналистите в БГ са такава неграмотна сган, а пишат ли пишат... нали им плащат на страница...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 06, 2017 10:08 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Суичовете сертифицирани за класифицирана информация са на цената на пилешкото мляко. Hundreds of Cisco Switch Models Vulnerable to CIA Hack: http://www.datacenterknowledge.com/arch ... wikileaks/
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 06, 2017 10:27 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Не оправдавам журналята обаче и аз след като прочетох обществената поръчка не ми стана ясно какво точно се поръчва. Не знам може би трябва да си изям дипломата щото или аз съм некадърен инджинер/магистър или поръчката е написана с краката...
Относно цената, ако е за мрежово оборудване е ниска. Само че положението в МВР е такова, че подобно оборудване е абсурдно просто. Тук все трябва да има хора дето са бачкали в компютърни фирми и няма начин да не са чували за какво става дума. Честно казано ги съжалявам щото е много грозна картинка как униформени лица ходят и просят или се правят на ударени като носят директно без да питат техника за ремонт, който няма кой да плати. Не питат предварително щото знаят че ще им откажат, ама те за всеки случай да се пробват. Грозна работа, разбирам да бяха сиропиталище, а това е организацията с най-голям бюджет в страната. Повечето им техника е подарък или пълен боклук или изобщо неподходяща. То и помещенията им са такива от 60-те години на миналия век, добре че са с ограничен достъп та не се вижда каква трагедия е. Не виждам как с една поръчка ще променят каквото и да е било. Няма как да се случи. И проблемът не е само че им трябва много техника, преди всичко трябва да си сменят начина на мислене. Не може примерно всяко ченге да има личен принтер, излиза много скъпо и като консуматив и като всичко. Всяка нормална организация би ползвала мрежови машини от достатъчно висок клас за съответното натоварване. Да ама не. Не може да се ползва мрежа. Не че нямат. Имат, но не искат да се ползват. Като под мрежа имам предвид проста локална мрежа без връзка с външния свят... не може! Та тая поръчка каквато и да е тя е съмнителна. Все едно ескимос да си поръчва някакъв хладилник...
|
| Чет Апр 06, 2017 10:47 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Няма такова мрежово оборудване което да трябва да го сменяш всяка година. Очевидно е че става въпрос за услуга.
|
| Чет Апр 06, 2017 12:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ааа, появил се е документа... със тара дата, разбира се. нещо ми напомня ситуацията, в която Манго пише писмо на жена си: Айше, пиша ти бавно, защото знам че четеш трудно. че са написали заднието с поне един ляв крак е яно, ама май са имали и проблем с четенето
|
| Чет Апр 06, 2017 12:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Значи не е изключено да има и оборудване и да го наречем услуга. Например ако използват MAN на БТК няма как да не е с годишна такса, но от там нататък има и оборудване. Написано е така, че да го разбере само този за когото е правено. Но това нищо не значи, ако има нещо неясно се задават въпроси, ако знаеш какво и как да питаш всичко ще ти се изясни. Просто си има тънкости в обществените поръчки.
|
| Чет Апр 06, 2017 6:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
този образ работеше в Ресет, едно време, но не знаех, че е бил и съдружник. дано го намерят жив и здрав http://m.dir.bg/dnes/news/25586894/
|
| Вто Апр 11, 2017 1:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ба! оня ден си обменяхме вицове... дано всичко да е наред, свястно момче --- в Ресет са научили, защото някой видял в дира обявата. като има нова информация, ще пиша --- жив е, обадил се е в офиса. други детайли - не знам
Последна промяна ДедоБоре на Вто Апр 11, 2017 2:06 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 11, 2017 1:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
намерили го били, сигурно е ходил да мъкне монитори някъде  едно време се сещам, имахме един съсед Марго - той като каже дойде тира с мониторите, и всички ходиха да разтоварват А си спомням, че и в Ресет, и в Мост имаше по един дядо с пушка помпа на вратата - голям респект, хаха http://dnes.dir.bg/news/mvr-izdirvane-r ... 86894?nt=4
|
| Вто Апр 11, 2017 2:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Еййй то човек да не се запие в днешно време, или пък да си няма любовница. Бах мама му, как се обявява за издирване ако не са минали 24 часа поне....
Последна промяна ToHu на Вто Апр 11, 2017 4:37 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 11, 2017 3:43 pm |
|
 |
|
Pif
|
Преди 15-ина години ресет беше още в центъра един ден на обед отивам за някаква рам и гледам Румен ядосан, газ пикае. Срещу него двама майстори с работни дрехи му обясняват как трябвало да им смени суича щото бил гаранционен. Те го купили предния ден. 16 портов пласмасов суич - сапунерка. Пичовете решили да го закрепят на стената и той сам спрял да работи. Те как да го закрепят за стената освен с 4 броя анкерни 8мм болта. Ама той суича сам се е повредил. Дупките с бормашината нямали нищо общо. Предния клиент искал да върне друг 8 портов суич ако не му дадът дискета с драйвери за уиндоус, щото суича без дискета не работел. Ако бях на негово място още тогава щях да съм се самообесил или изчезнал безкрайно.
|
| Вто Апр 11, 2017 4:26 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е да де, в центъра - офиса на втория май, а сервиза на третия или по-нагоре. не знам къде беше склада, къдети товареха тия монитори... страшна история беше, а и колегите си докарваха по някой лев
|
| Вто Апр 11, 2017 5:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе преди десетина години го бяха наяли кучета, като се прибирал. лежа няколко месеца в болница, после поне половин година ходеше с патерици. бяха сериозно му разкъсали крака и ръката. та е нормално да се пищисат роднините.
преди малко си седеше в офиса и се пулеше какви неща пише в коментарите за него в дира.
а това с контейнерите вече е минало. не знам кой в момента снабдява чиновниците, но не са от познатите ми. там (вече) важат други правила и гравитацията е наобратно.
|
| Вто Апр 11, 2017 5:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
леле, ами да вземе да се регистрира във форума  да е жив и здрав него и един друг не им знам имената, но съм ги запомнил като постоянното присъствие в сервиза или той може би е продавал беше толкова отдавна...
|
| Вто Апр 11, 2017 6:16 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Що принтери и монитори сме премъкнали с Румбата направо ме хваща страх като се сетя... Не съм го чувал доста отдавна може би малко след случката с помиярите се бяхме чули за последно... А това със "съдружника в голяма компютърна фирма" да им пи**я на журналята прости нещастни... В сервиза си беше той и бат Каво - Калоян (ако не ме лъже старческата памет) - никога не е бил при търговците...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Апр 11, 2017 6:24 pm |
|
|