|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 12:04 pm
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
така е, ще им ги пратя да ме закачат на стената и да ме гледат колко съм красив
|
| Пон Апр 03, 2017 7:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Това блокиране е на входящи трансфери нали? Аз ползвам пеупал само за изходящи уж, да не вземат да ме изненадат...
|
| Пон Апр 03, 2017 9:59 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
ами същото като банките - но нещото което ми дига нервите, че това се прави по заявка на големия брат отвъд океана, а не защото банките го искат сами по себе си. привидно следим перачи на пари, в действителност ДС са били чавдарчета пред тия...и те карат сами да им докладваш всеки детайл
|
| Пон Апр 03, 2017 10:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз изобщо нямам входящи, спрени са ми защото не съм въвел някакви данни, да чакат, мен не ми е зор 
|
| Пон Апр 03, 2017 10:32 pm |
|
 |
|
Pif
|
Груби, целта е да са сигурни, че ще си платиш данъците. Защото тези пари ти идват и ако минеш Х долара пращат разпечатката ти на съответния НАП. Ти се оправяй с твйте данъчни. Миро, блокират ти само възможноста за разпореждане с парите. Ако ти платят нещо - парите влизат в пейпал акаунта. Ако искаш ти да платиш нещо - можеш но ти взимат парите от банката а не от сметката в пейпал. Просто ти блокират парите които влизат в акаунта. Само входящи над $3к/година искат да декларираш и верифицираш акаунта. За над $10к приходи през тях искаха и други неща. Ако искаш само да пращаш пари през тях - няма никакви ограничения за годишния оборот. Като куповач си безпроблемен.
|
| Пон Апр 03, 2017 10:40 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами аз се отчитам пред данъчните, но не ми харесва че аз трябва да им върша и тази работа. Като на наште счетоводители - не е достатъчно да им дадеш фактурата с твойто име, трябва и ти да си я въведеш, че и си намериш проекта и т.н. Ами като я давам аз, е ясно че съм я одобрил и шефа след мене и той, а те какво вършат после? Играят го надзиратели и контрольори. Ясно, че сигурно и на техните глави има безумни изисквания, ама аз не ги карам да запояват тук, там - а после аз само да проверявам.
Писна ми, зимам си билет за Тенерифе и ще ям водорасли, докато отслабна!
|
| Пон Апр 03, 2017 10:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не знам каква точно е целта, но аз мога да плащам с парите по акаунта, мога да използвам и картите, но не могат да ми плащат. То моя случай по друг. Акаунта е правен докато бях в САЩ, освен всичко беше с САЩ ларта. След това по едно времв успях да вкарам бг карта, но не мога да го променя. Съответно сега ми искат неща които нямам щото не съм гражданин, нито постоянно пребиваващ. А иначе го правят заради глупавата фбар и фдик програми най-вероятно, така данъчните знаят какво получаваш, не че голям праз, за сега май само получават данни но не ги обработват. Единствено ако им попаднеш в полезрението, като това можеш и сам да си го причиниш.
|
| Вто Апр 04, 2017 12:03 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Това ми напомня лудите години... МО-2.1994г. Фазаните от вкр-то(единия моя милост) имаха за задача да пуснат един нов копир на канон... И познай .. Проверката беше колко контрастна снимка на задник може да се получи  20на копия
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 04, 2017 10:34 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Аз да се оплача - избомбиха ме в Aliexpress. За първи път ми се случва. Поръчах си дъно за едно лаптопче. Продавачът изглежда сериозен - Got It PC Parts Service Center Store! Въпросното дъно дойде, но не работеше. Направих плипче и го пратих на продавача. Разбрахме се да му го пратя обратно и той да прати друго. Не съм потвърждавал получена стока. Показах му как съм го опаковал и като ми потвърди, го пратих. Обаче като го е получил този ми разправя, че не му харесва как съм го опаковал и че няма да ми прати друго! Аз си вдигнах dispute и си прикачих доказателствата - видео на теста, снимки, разговорите в чата. Магазинът нищо не приложи и отказа рефънд! За моя най-голяма изненада, Али отсъдиха, че стоката е дошла при мен, няма дефекти (аз не съм потвърждавал, дори че е дошла!) и не заслужавам грам рефънд! Сега пратих Appeal ама май нищо няма да стане. Та да го имате в предвид! За първи път ми се случва в Али! Всъщност главно ме е яд, че чаках една сурия време за нищо... ПП: Системата им за dispute е много бъгава. Голям зор видях, докато си кача видеото. Не че имаше голям смисъл в крайна сметка.
_________________www.elkran.com
|
| Пет Авг 04, 2017 10:51 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
След като си имал възможност да тестваш стоката, да не харесаш резултата от тестовете, и да подготвиш "доказателствен материал", то очевидно си имало досег с нея. Или според теб, цялата планета е населена с идиоти, с изключение на теб, твоите роднини и приятели. 
|
| Пет Авг 04, 2017 10:57 am |
|
 |
|
Grubi
|
Сложи линк, да го знаем кой е. Али-то просто е шапка. Пейпал не са по-добри.
|
| Пет Авг 04, 2017 11:39 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ицо, аз не твърдя, че не съм го получил! Твърдя, че е счупен и че съм се разбрал с магазина да им го върна! И съм го върнал! Сиреч вече не го притежавам. И аз не просто го твърдя. Аз имам лог на комуникацията с магазина, където тези неща са подробно описани. Самият магазин се съгласи, че е счупено и ми предложи да го замени. Обаче се отметна и сега нямам нито пари, нито стока. Барем счупено дъно да имах! Освен това ако са приели, че съм го получил, защо не отчитат, че е счупено! Магазинът се съгласи, че не работи! Можеше някоя стотинка да ми върнат! Горе написах за мазина - Got It PC Parts Service Center Store. И нещо става. Магазинът е празен. А бъкаше от стока като го поръчвах! Някакви измамници са тези яко. Сега сигурно ще си сменят името и ще продължат!
|
| Пет Авг 04, 2017 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Наскоро един познат си взе управление за климатик Daikin от Алито. Тука му искаха цената на целия климатик само за платката. Китаеца му го продаде за 20$. Естествено не работеше. Заиграхме се от чиста спортна злоба - то върху платката все неща дето не подлежат на поръчване от магазина, с все заключен митсубиши процесор .... ама се оказа, че му липсва един резистор който храни процесора. Вероятно се слага след програмирането. Реално тая платка няма как да е минал изходящ контрол. Но китаеца я продава за нова разбира се.
Според мен всички такива платки от бяла и черна техника дето се продават от китайците са точно отпаднали на тестовете бройки. Някой келеш ги вади от кошчето и ги продава. В нашия случай минахме много тънко, ама чист късмет. Твойто дъно може също да има някакъв дребен дефект, ама оди го търси... Друг може да вземе и "почти" работещо дъно, все пак куолити теста е доста строг. Въпрос на късмет.
Но това са си стандартни неща в Алито. Незнам с кой акъл поръчвате такива сложнотии от там.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 04, 2017 1:56 pm |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
От моя малък опит с али, тао, вече си имам едно на ум, види ли китаеца възможност да те извърти с голяма вероятност ще го направи  Явно това на теб ти е сефтето. Пускаш си рефунда докато си в срока и не губиш време с комуникация.
|
| Пет Авг 04, 2017 4:12 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Още едно оплакване имам. Трябваше да си поръчам една платка, която да стане много бързо. Та реших да си поръчам при Миркон 20. Знам, че има лоши отзиви, но платката не е сложна и за 1 бройка все ще я докарат. Трябва да се прекръстят на Микрон 0, защото са пълни нули! Хитрягите не са ецнали достатъчно платката и са изпляскали солдер маската отгоре - като не се вижда няма проблем! Намерих няколко къси, които си даваха на 3V. До тук добре - случва се. Обаче като пуснах 230 на платката и като се засветкаха едни гръмове(гърмове - не знам как е точният термин). Думкат, пушкат не кандисват. Голяма излагация стана. И утре трябва да оправям бакиите...
|
| Пон Авг 21, 2017 4:34 pm |
|
|